NYHEDER

Marcus er udlært og klar til flere udfordringer

Marcus-S.-Christensen-billede2.jpg

Marcus Schmidt Christensen er udlært elektriker fra EL:CON i Roskilde d. 13. februar 2020.

Marcus har prøvet kræfter med både entreprise og service i løbet af sin læretid i Roskilde. Serviceleder Claus Andersen fortæller da også, at Marcus har været god til selv at opsøge de opgaver, han gerne vil arbejde med. ”Marcus ville gerne prøve at køre service, og derfor rakte han selv ud efter opgaverne. Han er en dygtig medarbejder, som er god til at tage selvstændigt ansvar og tage opgaverne på sig”, udtaler Claus.

Marcus har været glad for begge afdelinger og har især værdsat muligheden for at prøve flere ting af. ”Det har været fedt at være begge steder, men det er især spændende at køre service. Der er så mange forskellige opgaver, så der bliver man altid udfordret”, fortæller Marcus.

Fremtiden ser også ud til at byde på flere spændende udfordringer for Marcus. ”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med CTS eller med Building Management System. Jeg har lært om det på skolen, og det lyder virkelig spændende, så jeg kunne godt se mig selv gå i den retning”, fortæller Marcus.

Opbakningen fra Roskilde har Marcus i hvert fald med sig: ”Han er rigtig dygtig og vellidt, så han har helt sikkert en anbefaling med sig fra os”, siger Claus.

Tillykke til Marcus!

Christian er udlært og fortsætter karrieren i EL:CON

Christian-Scherwin-billede-2.jpg

Christian Scherwin er d. 10. februar udlært elektriker ved EL:CONs afdeling i Roskilde.

I løbet af sin læretid har Christian stiftet bekendtskab med flere af afdelingerne i EL:CON Roskilde. ”Jeg har været tilknyttet Service, hvor jeg har løst en masse forskellige opgaver for industrikunder som Stena Recycling og BG Beton”, fortæller den nyudlærte elektriker. ”Jeg har også været en tur forbi Entreprise her i Roskilde, hvor jeg har arbejdet på en byggeplads”, fortsætter Christian, der har været glad for at kunne prøve flere opgaver af.

Også EL:CON Modul har været en positiv oplevelse for Christian, der gerne vil lære så meget som muligt. ”Det har været en god introduktion til mange af de områder, man kan arbejde med i EL:CON. Det giver et godt overblik over ens muligheder”, fortæller Christian.

Serviceleder Claus Andersen kan nikke genkende til Christians lærevillighed. ”Christian er en rigtig positiv medarbejder, som er dygtig til sine opgaver og gerne vil lære noget. Derfor er vi også glade for, at vi kan beholde ham i Service, hvor han skal fortsætte med at løse opgaver for vores industrikunder”, udtaler Claus.

Stort tillykke med svendebrevet Christian.

Niels Frederik er udlært med fagets medalje i bagagen

Niels-Frederik-Riddervold-Thorsen-billede2.jpg

Niels Frederik Riddervold Thorsen er udlært fra EL:CON i Hornslet d. 10. februar 2020.

Under sin læretid har Niels Frederik været lærling ved EL:CON i Aarhus’ afdelinger for service, sikring og projekt, samt ved bygningsautomatik i Hornslet. Derfor har Niels Frederik prøvet kræfter med mange forskellige opgaver, og den nyudlærte elektriker lægger vægt på, at hver afdeling har budt på sit eget speciale i det el-tekniske fagområde. Blandt andet har arbejdet på Aarhus Teater samt Lisbjerg Kraftvarmeværk gjort sit indtryk. ”Det er altid interessant med nogle specielle rammer. At arbejde på så ikonisk en bygning som Aarhus Teater, og føle at man kravler steder, hvor intet menneske har været i 100 år, til at arbejde på en af de største energikerner i Aarhus, hvor kedlen altså er lidt større end derhjemme, har været store oplevelser. Det er opgaven, der giver rammerne, men det er altså alle de gode kollegaer, som giver den gode arbejdsoplevelse ”, fortæller Niels Frederik.

Niels Frederik har benyttet sig af mulighederne i EL:CON og har blandt andet været på rotation i CTS-afdelingen i Hornslet. Rotationen var så vellykket, at Niels Frederik ønskede at blive hos EL:CON i Hornslet efterfølgende og nu er blevet fastansat som CTS-tekniker.

Funktionschef Thomas Nejsum har da også været glad for at have Niels Frederik på sit team og beskriver ham som afdelingens nye håb. ”Niels Frederik er utrolig dygtig. Han er virkelig interesseret i faget og viser stor dedikation og stædighed – også når opgaverne er svære at løse”, fortæller Thomas og fortsætter: ”Han har fået fagets medalje for sin svendeprøve, hvor han begav sig ud i at lave CTS-styring. Det er så godt gået, og det viser jo bare, at han virkelig han virkelig har interessen det rette sted”.

Stort tillykke med svendebrevet og fagets medalje, Niels Frederik!  

 

Patrick er udlært elektriker fra EL:CON Middelfart

Billede_Patrick_Stage_1000x1100.jpg

Den 7. februar 2020 er Patrick Stage udlært elektriker fra EL:CONS afdeling i Middelfart.

Læretiden i Middelfart har budt på lidt af hvert for Patrick, som har nået at arbejde med både service, bygningsautomatik, projekt og sikring. Det har været et stort plus for Patrick, som holder af afveksling i arbejdet og kan lide, når hverdagen ikke er den samme. Derfor er det også en særlig opgave, der er favoritten. ”Jeg kan især godt lide at køre service, for der kommer man flere steder i løbet af dagen og skal løse mange meget forskellige opgaver”, fortæller Patrick.

Serviceleder Bjørn Pannach har været glad for at have Patrick med på teamet i Middelfart. ”Patrick er rigtig dygtig og en meget vellidt medarbejder. Han kan arbejde selvstændigt og stabilt, og man kan regne med, at han altid yder en god indsats”, fortæller Bjørn og fortsætter: ”Han har arbejdet med mange forskellige opgaver, mens han har været her, og han er altid klar på at prøve noget nyt”.

Patrick har ikke fastlagt sine planer for karrieren endnu, men overvejer om fremtiden skal byde på et arbejde ved et tavleværksted. Anbefalingen fra Middelfart er i hvert fald sikret: ”Vi havde gerne beholdt Patrick, så han har selvfølgelig en stor anbefaling med sig herfra”, fortæller Bjørn.

Stort tillykke med svendebrevet Patrick!

Kristian er udlært elektriker og fortsætter hos EL:CON

IMG_2574.jpg

Kristian Bertelsen Nørfjand har afsluttet sin læretid ved EL:CON i Holstebro d. 3. februar 2020 og kan nu kalde sig elektriker.

I løbet af sin læretid har Kristian prøvet kræfter med mange forskellige områder. ”Jeg har prøvet lidt af hvert og har både været med til at lave nybyggeri, industri, fiber og montere Clever ladestandere”, fortæller Kristian.

Afvekslingen i opgaverne er da også noget af det, der passer Kristian særlig godt, og som han glæder sig til at fortsætte med som svend ved EL:CON i Holstebro. For som han siger: ”Jeg kan faktisk lide det hele, så det er fedt, at jeg ikke behøver at vælge ét enkelt område".

Det kan Servicechef Jesper Godsk nikke genkendende til, og han fortæller, at Kristian har et stort gåpåmod og er nysgerrig på nye opgaver. Derfor er han også glad for at beholde Kristian i sin afdeling. ”Kristian er en god kollega, som er fleksibel og kan rigtig meget forskelligt. Han er lidt en Ole Opfinder og har selv opfundet noget af det værktøj, han har haft brug for. Derfor bliver han en slags schweizerkniv her i afdelingen, for han er god til at løse mange forskellige opgaver”.

Stort tillykke med svendebrevet til Kristian og tak for det store engagement i EL:CON!

Mark er udlært og fortsætter hos EL:CON i Aalborg

IMG_20190308_080539.jpg

Mark Borring Bagger Jensen er udlært elektriker fra EL:CONs afdeling i Aalborg den 31. januar 2020.

”Jeg har været rigtig glad for at være en del af afdelingen”, fortæller Mark. ”Jeg har prøvet virkelig mange forskellige ting af og været med på alt fra byggeprojekter til service, og det er der kommet mange spændende muligheder og meget erfaring ud af for mig som lærling”.

Serviceleder i Aalborg Jens-Ole Rørbæk har også været glad for at have Mark på holdet. ”Mark er pligtopfyldende og mødestabil, og så har han meget gåpåmod og er ikke bange for at få jord under neglene. Derfor er vi også glade for, at vi har fået overtalt Mark til at blive hos os som svend, for der er rift om sådan nogle som ham”.

Mark har især været glad for arbejdet i serviceafdelingen, hvor opgaverne veksler fra dag til dag. Derfor er det også her, han fortsætter som svend. ”Det med at møde kunderne i hverdagen – det er det, der fanger mig mest” fortæller Mark.

Stort tillykke med svendebrevet og tak for det gode engagement i EL:CON, Mark.

EL:CON sender 25 nye eldrevne arbejdsbiler på gaden

Den landsdækkende el-installatør EL:CON fortsætter investeringerne mod en mere eldrevet vognpark med tilførslen af 25 nye elbiler.

still til web.jpg

Gennem de seneste år har installationsvirksomheden EL:CON arbejdet intensivt med energioptimering og rådgivning til kunder om succesfuld omstilling til de bedste klimaneutrale løsninger ved hjælp af teknologi og digitale services. Som led i EL:CONs eget bidrag til den grønne omstilling sendte virksomheden sidste år som de første i branchen de første 100 procent eldrevne arbejdsbiler på gaden. 

Elbilerne har været en intern succes, der giver værdi i de bynære områder og stor tilfredshed hos medarbejderne. Derfor er det ifølge Jesper Knudsen, administrerende direktør i EL:CON, også naturligt at investere yderligere i en eldrevet vognpark. Det sker med tilførslen af 25 nye CO2-neutrale elbiler, der fordeles rundt i afdelingerne på tværs af landet. 

"Vi er kommet langt inden for grøn omstilling og energieffektivitet. Det næste naturlige indsatsområde har været at kigge på vores vognpark, hvor vi allerede har taget de små spæde skridt i en mere energivenlig retning. Det har hele tiden været ambitionen, at vi løbende skal bygge ovenpå det samlede antal af elbiler som erstatning for diesel- og benzinbiler, fordi vi mener, at det er vigtigt, at vi virksomhed påtager os det ansvar at presse på udviklingen," siger Jesper Knudsen og fortsætter:

"I disse år sker der store teknologiske fremskridt, så elbilerne bliver fortsat mere konkurrencedygtige. Jeg tror på, at el-arbejdsbiler er fremtiden, og at de kan blive et reelt alternativ til de biler, der kører rundt i dag, men det kræver fortsat, at hele værdikæden arbejder mod det fælles mål." 

Flere elbiler i fremtiden
Jesper Knudsen nævner, at det gennem trepartsinitiativ mellem Arval, Ejner Hessel og EL:CON er lykkedes el-varebilen at nærme sig et konkurrencedygtigt alternativ. På nuværende tidspunkt er det dog endnu ikke realistisk at omlægge hele vognparken til at være eldrevet på én gang. Det skyldes dels økonomien forbundet med en totalomlægning, men også at lade-infrastrukturen fortsat skal udbygges til også i højere grad at dække uden for storbyerne. 

Sidstnævnte arbejder EL:CON selv med gennem et samarbejde med Clever, der leverer el-biler og ladestandere. I 2019 installerede EL:CON således 4.000 ladestandere rundt i landet, og det tal forventes at stige til 8.000 i 2020. 

"Incitamentet til at vælge el- og hybridbiler bliver løbende styrket, og speederen hos producenterne er i trykket helt i bund, når det gælder udviklingen af elmarkedet. Jeg tror på, at vi over de næste år vil se, at både lovgivningen, økonomien og hele lade-infrastrukturen til opladning gør det stadigt mere attraktivt at omlægge til elbiler og dermed bidrage til den grønne omstilling. Det gælder også for os selv, for der er ingen tvivl om, at det er den vej, vi vil," siger Jesper Knudsen. 

Elbilerne hos EL:CON er Mercedes-Benz eVito, der er den første elbil i sin klasse, og som kan køre op til 150 km på en enkelt opladning. Med en ladeeffekt på op til 7,2 kW oplades eVito fra 0 til 100 procent på cirka seks timer. 

 

Se video om elbilerne her

Jonas er udlært elektriker fra EL:CON Viborg

Jonas Weedfald Hansen.jpg

Jonas Weedfald Hansen er d. 18. januar 2020 udlært elektriker fra EL:CONs afdeling i Viborg.

I løbet af sin læretid har Jonas prøvet kræfter med lidt af hvert - servicechef René Edslev udtaler: ”Jonas har været god til at benytte sig af EL:CONs muligheder og har prøvet kræfter med elektrikerfaget både her i Viborg-afdelingen samt i EL:CONs afdeling i Roskilde.”

Jonas har været rigtig glad for at være i begge afdelinger, hvor han har arbejdet med serviceopgaver, industri og sikring. Specielt sikringsområdet har han været begejstret for: ”Det kunne helt sikkert godt være et område, jeg kunne se mig selv arbejde videre inden for,” fortæller Jonas.

Også EL:CON Modul, der er en del af EL:CONs lærlingeprogram, har været en god oplevelse i læretiden: ”Det har været super fedt at kunne møde lærlinge fra andre afdelinger og udveksle erfaringer og ideér,” udtaler Jonas.

Jonas har planer om at fortsætte sin karriere i elektrikerbranchen – og måske senere bygge videre på uddannelsen og læse til maskinmester.

Tillykke til Jonas!

Kasper er udlært og klar til mere læring

Kasper Rasmussen .jpg

Kasper Erik Ejby Rasmussen er udlært elektriker fra EL:CON i Roskilde den 10. januar 2020 og har fået overrakt et svendebrev med flotte karakterer.

Da Kasper skulle vælge uddannelse vægtede det højt, at faget skulle kræve noget af både hans hoved og hans hænder. Netop derfor fandt Kasper elektrikerfaget attraktivt.

Kasper har været i EL:CON i hele læretiden, hvor han blandt andet har været aktiv i virksomhedens Young Advisory Board – et organ af unge medarbejdere, der inspirerer direktørgruppen. Han har været glad for tiden i EL:CON og fortæller, at han har været særlig begejstret for at arbejde i projektafdelingen, hvor en episode fik stor betydning: ”Jeg gik på ombygningen af plejehjemmet Himmelev Gl. Præstegård i Roskilde, da der en dag manglede en formand for projektet. Kækt meldte jeg mit kandidatur, og min chef stolede på, at jeg, til trods for at jeg ’bare’ var lærling, kunne løfte opgaven, der blandt andet bestod i at holde møder med bygherre og at sikre arbejdets udførelse. Det var virkelig motiverende at opleve tillid til mig og ansvar på mine skuldre”.

Serviceleder Claus Andersen har været glad for at have Kasper på hans hold: ”Kasper er altid glad, frisk og i godt humør – også da jeg udstationerede ham tre måneder til Bornholm, hvor vi stod for opførelsen af Campus Bornholm”, smiler Claus og fortsætter: ”Kasper har stor interesse og flair for el-faget og er god til at tale med mennesker, og netop derfor er han blevet en dygtig elektriker”.

Kasper hopper direkte videre til installatørstudiet, for som han siger: ”Jeg er slet ikke færdig med at lære”.

Tillykke til Kasper

EL:CON opkøber Frandsen El A/S

EL:CON A/S overtager alle aktierne i el-installationsforretningen Frandsen El A/S, der dækker el-opgaver primært i Storkøbenhavn. Frandsen El A/S med base i Glostrup fortsætter som selvstændigt selskab.

ELCON køber Frandsen El.jpg

Den landsdækkende el-installatør EL:CON har indgået en aftale med Frandsen El A/S om at overtage alle aktierne i selskabet. Med opkøbet styrker EL:CON sin position i Storkøbenhavn og understøtter samtidig virksomhedens vækstambition, der skal styrke forretningen på såvel specialkompetencerne som den geografiske repræsentation på tværs af landet og i storbyerne.

Selvom Frandsen El A/S nu bliver en del af EL:CON, fortsætter Glostrup-virksomheden som et selvstændigt selskab og under samme ledelse som hidtil med Peter Frandsen som direktør og Henrik Ramlov Hansen som COO. Det betyder, at kunderne også fremadrettet vil blive serviceret af de samme fagspecialister, som de altid har været vant til.

Med købet af Frandsen El A/S overtager EL:CON en veldrevet virksomhed med godt 200 ansatte, der netop har offentliggjort et stærkt årsregnskab. Frandsen EL har gennem de seneste år været igennem en flot udvikling, hvor det er lykkedes at vækste både omsætningen og indtjeningen.

”Frandsen El A/S er en yderst veldrevet el-installationsforretning, og derfor er jeg glad for, at vi er nået frem til en aftale, der sikrer, at vi i fællesskab bygger videre på mange års historie og en stærk lokal tilstedeværelse. Vi glæder os til at byde alle medarbejderne i Frandsen El A/S velkommen i EL:CON-familien, og jeg tror på, at vi hver især kan og skal lære meget af hinandens kompetencer og processer. Frandsen El A/S bringer stærke kompetencer inden for deres projektforretning med sig ind i EL:CON, mens vi i EL:CON med vores succesfulde servicekoncepter kan bidrage til en styrket serviceforretning i Frandsen El A/S,” siger Jesper Knudsen, adm. direktør i EL:CON.

Opkøb tilfører yderligere kompetencer på tværs af virksomhederne
Foruden en stærkere tilstedeværelse i Storkøbenhavn får EL:CON med opkøbet af Frandsen El A/S også tilført specialkompetencer inden for højspecialiserede automationsløsninger. Opkøbet giver således EL:CONs automationsafdeling i Aarhus med produktion og egenudvikling af styretavler og softwareprogrammering et brohoved til Sjælland.

”I de seneste par år har vi søgt efter en større installationsforretning i Storkøbenhavn. Det rigtige match har vi fundet hos Frandsen El A/S, hvor det yderligere er en gevinst, at de kan tilføre dygtige specialiserede forretningsenheder, som understøtter vores eksisterende setup,” siger Jesper Knudsen.

Også hos Frandsen El A/S glæder de sig over det nye setup og de muligheder, det giver begge virksomheder fremadrettet.

”Vi glæder os over, at vi fremover skal indgå i en ny stærk national konstellation, hvor vi skal bidrage til at positionere EL:CON stærkere i Storkøbenhavn samtidig med, at vi fortsætter med at have fokus på at videreudvikle kernekompetencerne i Frandsen og servicere kunderne som hidtil. På længere sigt ligger det som en naturlig del af aftalen, at vi skal fusionere og sammensmelte virksomhederne. Men det er hverken førsteprioritet fra dag ét eller ligger lige rundt om hjørnet. Vi har aftalt at give os god tid og være grundige, før vi iværksætter den del,” siger Peter Frandsen, direktør i Frandsen El A/S.

Han suppleres af COO Henrik Ramlov Hansen:

”Som to selvstændige selskaber, der fremadrettet skal samles som en fælles enhed, er det klart, at der er mange synergier, der over tid skal implementeres og forankres i begge virksomheder. Jeg ser frem til, at vi i Frandsen nu tager hul på, hvordan vi bl.a. kan styrke de interne processer ved at skele til og lære af EL:CON, så vi over tid kan forløse potentialet vores virksomheder imellem.”

I sidste kvartal af 2019 meldte EL:CON ud, at virksomheden havde overtaget aktiviteterne i NT El-Service ApS, der er beliggende i Svenstrup syd for Aalborg, samt aktierne i Espenhein’s Eftf. i Slagelse. Med disse opkøb har EL:CON nu rundet 1000 medarbejdere på landsplan.

EL:CON A/S køb af Frandsen El A/S er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.