NYHEDER

Julekonkurrencen 2012 er slut

EL:CON_Julerebus 2012

Julekonkurrencen 2012 er slut

Vinderne af EL:CONs julekonkurrence 2012 er fundet.

Vi har trukket lod blandt de deltagere, som fandt den rigtige løsning på vores julerebus. Vinderne får direkte besked, men se allerede nu om det er dig, som snart får besøg af en EL:CON-medarbejder med en præmie under armen.

Se løsningen på rebussen - og se om du er blandt vinderne.

EL:CON styrker positionen med strategisk opkøb

EL:CON_Lars Juul

EL:CON styrker positionen med strategisk opkøb

Med opkøbet af Intelligent Bygningsautomatik Jylland styrker den landsdækkende installatørvirksomhed EL:CON Gruppen A/S positionen inden for bygningsautomatik og energioptimering.

- EL:CON og Intelligent Bygningsautomatik Jylland er et perfekt match, udtaler Lars Juul, adm. direktør i EL:CON Gruppen A/S, om EL:CONs seneste virksomhedsopkøb, og fortsætter:

- Hos EL:CON oplever vi stigende efterspørgsel på integrerede styringssystemer til at styre og overvåge de tekniske installationer i bygninger. Samtidig er kompetencen en forudsætning for at kunne lave energioptimering, som også er strategisk højt prioriteret hos os. Opkøbet af Intelligent Bygningsautomatik Jylland er en del af strategien, som skal styrke EL:CONs position inden for energioptimering, hvor nichekompetencen bygningsautomatik er central.

EL:CON Gruppen A/S har med virkning fra 1. januar 2013 indgået aftale med ejerne af Intelligent Bygningsautomatik Jylland med afdelinger i Århus, Aalborg og Grenaa, om overtagelse af alle aktiviteter og medarbejdere.

- Opkøbet tilfører EL:CON dygtige medarbejdere med et højt teknisk kompetenceniveau inden for intelligent styring af bygninger. Samtidig giver det os adgang til et udvidet netværk af kunder og samarbejdspartnere og skaber mulighed for at optimere driften, udtaler Lars Juul.

Intelligent Bygningsautomatik Jylland bliver straks integreret i EL:CON som en selvstændig afdeling - Bygningsautomatik - under EL:CON Gruppens innovationsselskab.

De tidligere ejere i Intelligent Bygningsautomatik Jylland, Jørgen K. Josefsen og Flemming Thinggaard, skal fortsat drive udviklingen som henholdsvis funktionschef og funktionsleder i den nye EL:CON-afdeling, som får primær base på EL:CONs adresse i Hornslet. Afdelingen kommer desuden til at bestå af medarbejdere med spidskompetencer inden for bygningsautomatik fra både EL:CON og det tidligere Intelligent Bygningsautomatik Jylland.

Østjyske oliefyr gemmer på besparelser for over 3 mia. kroner

EL:CON_Indeklima_energibesparelser_oliefyr

Østjyske oliefyr gemmer på besparelser for over 3 mia. kroner

Invester i varmepumpe og spar 90.000 kroner. Det kan blive en sand fest at være parcelhusejer, hvis man udskifter sit oliefyr med en varmepumpe, men mange boligejere er slet ikke opmærksomme på, hvor meget der kan spares.

Danskerne har fået øjne op for, at energibesparelser også kan betyde besparelser på budgetkontoen. Men langt de fleste har fokus på isolering og vinduer, hvilket på sin vis er positivt, men de helt store besparelser ligger blandt andet i at udskifte oliefyret med en varmepumpe.

Alene i Østjylland findes der ifølge Danmarks Statistik næsten 35.000 oliefyr. Og ganger man det med en mulig besparelse på 90.000 kroner ved at skifte til en varmepumpe, giver det 3,15 milliarder kroner.

Men hvad er problemet så? Jo, en undersøgelse fra Epinion viser, at 40 procent af danskerne er usikre på, om det kan betale sig med energirenoveringer, og derfor holder folk sig tilbage.

Men har man et oliefyr, så er bare med at komme i gang med at kigge på alternativerne. Beregninger fra brancheorganisationen Dansk Energi viser, at en varmepumpe baseret på jordvarme kan give en besparelse på 90.000 kroner i pumpens levetid, som minimum er 15 år.

I Østjylland rådgiver blandt andet NRGi's Installationsdivision, EL:CON, om varmepumper, og de håber, at østjyderne får øjnene op for, hvor mange penge de rent faktisk kan spare ved at skifte til alternative løsninger til oliefyr.

- Regeringens nedsættelse af elvarmeafgiften luner godt i en kold tid og giver mange flere husejere mulighed for at vælge en varmepumpe frem for oliefyret. Varmeregningen for et hus opvarmet af en varmepumpe vil med de nye regler blive markant lavere. Derfor kan vi kun opfordre folk til at undersøge, hvilke muligheder der er i deres hus, siger Anette Due Laursen, markedschef i EL:CON Klima og Energi.

Fakta:
Regeringen nedsætter afgiften for elvarmekunder og kunder med varmepumper i 2013 med 37 øre pr. kWh.

En varmepumpe baseret på jordvarme kan give en besparelse på 90.000 kroner i pumpens levetid, som er minimum 15 år.

Antallet af varmepumper i Danmark anslås til 30.000
(Kilde: Dansk Energi)

Mere end 200.000 danske husstande har oliefyr, heraf 35.000 østjyder.
(Kilde Danmarks Statistik)

 

  LÆS OM VARMEPUMPER FRA EL:CON/NRGi

Kontrakt til EL:CON på gadelys i Haderslev

EL:CON_Infrastruktur_Gadebelysning

Kontrakt til EL:CON på gadelys i Haderslev

EL:CON El-anlæg har indgået en kontrakt med Haderslev Kommune omkring energirenovering, drift og vedligeholdelse af gadebelysningen i 6 år.

Haderslev Kommune har efter en licitation valgt EL:CON El-anlæg A/S til at stå for kommunens gadebelysning de næste 6 år. Kommunen har 13.128 armaturer, der skal vedligeholdes. Opgaven omfatter blandt andet udskiftning af mere end 4.000 gadelygter og opsætning af energibesparende LED-armaturer.

Med aftalen får Haderslev Kommune et mere moderne belysningsanlæg, som giver energieffektiv gadebelysning og mere sikker drift. En vigtig gevinst for borgene i Haderslev er, at kommunen med aftalen fra 1. januar 2013 kan genindføre tændt gadelys om natten.

»I EL:CON har vi mange års erfaring med gadelys og arbejder i en række danske kommuner med drift, vedligeholdelse og energirenovering. Vi kan derfor være med til at sikre borgerne i Haderslev bedre og mere fremtidssikret gadebelysning - og vil på samme tid levere besparelser på energiforbrug og drift«, siger funktionschef Palle Jørgensen og fortsætter: »Vi glæder os til 1. januar, så vi kan komme i gang med opgaven.«

EL:CON El-anlæg A/S vedligeholder i forvejen gadelys for Syddjurs, Aarhus, Horsens, Hedensted, Esbjerg og Sønderborg Kommuner samt for Vejdirektoratet i Øst Jylland. Med armaturerne i Haderslev omfatter det i alt ca. 115.000 vejbelysningsarmaturer.

Ønskes yderligere info
Kontakt Palle Jørgensen, pajo@elcon-as.dk for yderligere oplysninger.

Træt af store energiregninger?

Energioptimering og produkter til vedvarende energi er nøgleord i det seneste nyhedsbrev fra EL:CON.

EL:CON_Nyhedsbrev_December 2012

NYHEDSBREV: Energioptimering og produkter til vedvarende energi er nøgleord i det seneste nyhedsbrev fra EL:CON. Læs blandt andet hvordan EL:CON har gennemført energioptimeringer med store besparelser til følge hos SIS functional furniture i Middelfart.

Klik direkte videre til nyhedsbrevet eller tilmeld dig EL:CONs mailingliste.

Ny chef til EL:CON Innovation A/S

Jan Nørgaard tiltrådte den 1. september 2012 som ny chef i det strategisk højt prioriterede specialkompetence-selskab, EL:CON Innovation A/S - en del af den landsdækkende installatørvirksomhed EL:CON.

I EL:CONs direktion er der glæde over, at 41-årige Jan Nørgaard har sagt ja til ledelsesopgaven i EL:CON Innovation A/S. Med teknisk indsigt og solid ledelseserfaring har Jan Nørgaard den helt rette profil til at sikre selskabet en fortsat sund udvikling, udtaler adm. direktør Claus Søgaard Poulsen: »Vi har strategisk fokus på energioptimering og tekniske løsninger til vedvarende energi og energibesparelser. Kompetencerne har vi samlet i EL:CON Innovation A/S. Det har derfor været afgørende, at vores nye mand i spidsen er stærk inden for de forretningsområder.«

Solid erfaring med teknik og ledelse

Jan Nørgaard trækker på erfaringer fra en elektronikteknisk uddannelse samt en 20 år lang karriere med en række lederstillinger i ind- og udland, i det der i dag er Vestas-koncernen, hvor vedvarende energi, styring og elektronik er nøgleord. De sidste fire år har Jan Nørgaard været ansat som Vice President, Vestas Quality Management i Vestas Control Systems A/S, hvor han blandt andet leverede solide resultater inden for organisationsudvikling og procesoptimering. Som øverste ansvarlig for EL:CON Innovation A/S ser Jan Nørgaard frem til at styrke og udvikle aktiviteterne i selskabet, så vækstpotentialet, der naturligt ligger i den grønne omstilling af samfundet, udnyttes optimalt.

Lys fremtid trods prognose om lav aktivitet

Lavt aktivitetsniveau har de senere år præget installationsbranchen, og det vil ifølge brancheorganisationen Tekniq ikke ændre sig markant i 2013. For at indfri EL:CONs økonomiske målsætninger, kræver det både optimering af processer og udnyttelse af vækstmuligheder. Hos EL:CON satses stort på grønne tekniske løsninger, så trods de afdæmpede prognoser ser Jan Nørgaard lyst på fremtiden: »Energibesparelser og vedvarende energi rækker ind i fremtiden. Vi oplever stigende interesse for at komme i gang med små og store energiprojekter hos både erhverv og private. Besparelsespotentialet er enormt, og derfor er der et stort marked for installation, servicering og optimering af tekniske løsninger i bygninger og industrien«, siger han og fortsætter: »Hos EL:CON oplever vi også succes med et kundeorienteret setup, hvor vi i stedet for at etablere os i udlandet, har bygget eget specialtavleværksted i Danmark - i nærheden af vores kunder. Det har givet flere kunder i butikken, fordi de oplever tæt og ukompliceret dialog, og dermed en langt lettere proces omkring deres projekter. Den succes skal naturligvis optimeres til fordel for både kunder og forretning.«

Fuld opmærksomhed på grønne løsninger

Jan Nørgaard ser EL:CON, som en dynamisk virksomhed med stort potentiale: »Virksomheden adskiller sig ved at turde investere i fremtiden. Forretningsområderne i EL:CON Innovation A/S har høj strategisk prioritet, og jeg er meget tiltrukket af opgaven i, at mange både i og uden for virksomheden har store forventninger. Jeg glæder mig til at være med til at afstikke den fremtidige kurs for EL:CON, så god forretning fortsat forenes med tilfredse kunder og et grønnere samfund.«

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Claus Søgaard Poulsen +45 4122 2222 | Jan Nørgaard, +45 4122 2250

Generationsskifte i EL:CON

Efter mere end 33 år i direktørstolen har EL:CONs grundlægger Claus Søgaard Poulsen valgt at overdrage ledelsen af virksomheden. EL:CON er i dag er ejet af NRGi og er en af landets største elinstallationsvirksomheder med 680 medarbejdere.

EL:CON_Claus Søgaard Poulsen

Med virkning fra den 1. januar 2013 tiltræder Lars Juul som adm. direktør for EL:CON. Claus Søgaard Poulsen fortsætter i virksomheden som markedsdirektør, hvor han bl.a. skal udvikle samarbejdet med landsdækkende kunder og strategiske partnere. 

EL:CONs historie

Claus Søgaard Poulsen starter sin karriere i 1979 som selvstændig elinstallatør. I 1984 opkøber han Trøjborg Installationsforretning, som på daværende tidspunkt havde tre ansatte. Installationsvirksomheden skifter i 1989 navn til EL:CON, og Claus Søgaard Poulsen udvikler herefter virksomheden til i 2005 at omfatte 260 medarbejdere. I 2005 sælger Claus Søgaard Poulsen EL:CON til NRGi, men fortsætter som adm. direktør.

EL:CON har siden udviklet sig til en landsdækkende aktør med 16 afdelinger og er med 680 ansatte én af landets største elinstallationsvirksomheder. EL:CON udgør i dag NRGis installationsdivision, hvor kompetenceområderne omfatter elinstallation, klima- og energi, sikring, indeklima, kommunikation, automation, infrastruktur samt termografering. Claus Søgaard Poulsen siger om generationsskiftet:

»Det har været nogle fantastiske år med mange spændende opgaver og udfordringer. Virksomheden står nu rustet til det kommende opsving, og jeg ser derfor tidspunktet for overdragelse af stafetten til Lars Juul for optimalt.«

Den nye mand i stolen

Lars Juul kom til EL:CON i 2006, hvor han blev ansat som direktionsassistent. Han har efterfølgende haft forskellige hverv i virksomheden og har gennem hele sin ansættelse været en del af EL:CONs ledelse. Lars Juul er 39 år og har både en teknisk uddannelse som elektriker og stærkstrømsingeniør samt en merkantil uddannelse bag sig.

Lars Juul er sammen med sin kone og to børn bosat i det sydlige Århus. Mange vil måske kende Lars Juul fra sin professionelle håndboldkarriere som målmand hos bl.a. Kolding IF og Århus GF. Håndboldkarrieren blev lagt på hylden i 2006, da Lars Juul tiltrådte i EL:CON. Lars Juul udtaler, at han glæder sig til den nye udfordring, og at han samtidig føler sig godt rustet til jobbet:

»Jeg har i Claus haft en fantastisk læremester, der er synonym med flid, troværdighed og godt købmandsskab, hvilket er det fundament, EL:CON er bygget op omkring.«

En stor opgave

Adm. direktør i NRGi. Søren Sørensen udtaler, at det er en stor opgave at løfte arven efter Claus Søgaard Poulsen, der med stor dygtighed har ført EL:CON frem til det, virksomheden er i dag. Med ansættelsen af Lars Juul får EL:CON en karismatisk, dygtig og erfaren efterfølger til Claus Søgaard Poulsen.

Vi glæder os ligeledes over, at Claus Søgaard Poulsen fortsat stiller sine kompetencer og arbejdskraft til rådighed for NRGi, idet han fra den 1. januar 2013 fortsætter som markedsdirektør i EL:CON, slutter NRGis adm. direktør.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Søren Sørensen, Adm. direktør i NRGi, +45 2069 3001
Claus Søgaard Poulsen, Adm. direktør i EL:CON +45 4122 2222
Lars Juul, Koncernchef i EL:CON, +45 4122 2206

 

Fronius Service Partner

EL:CON er netop blevet godkendt til at reparere og servicere invertere til solcelleanlæg fra Fronius.

EL:CON_Klima og energi_Fronius Service Partner

Den nyerhvervede status som Fronius Service Partner er bevis for, at EL:CON har deltaget i et omfattende uddannelsesforløb og nu har tilladelse til at reparere Fronius-invertere til solcelleanlæg, skifte printplader og yde generel service på Fronius-invertere solgt i Danmark.

 

  LÆS MERE OM FRONIUS INTERNATIONAL

Nyt nyhedsbrev ude

Sikring er nøgleordet i nyeste udgave af nyhedsbrevet fra EL:CON.

EL:CON_Nyhedsbrev_September 2012

NYHEDSBREV: EL:CON har netop udsendt endnu et nyhedsbrev, som blandt andet byder på omtale af en ny stor ordre inden for sikring og links til et lille udpluk af historier, der fortæller om nogle af de nye eller forbedrede sikringsløsninger, vi har hjulpet vores kunder med.

Klik direkte videre til nyhedsbrevet.

EL:CON opnår kontrakt på Det Nye Universitetshospital

EL:CON gav bedste bud på sikring af Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby og bliver dermed leverandør til Region Midtjylland på et gigantisk hospitalsprojekt.

EL:CON_Sikring_DNU

Region Midtjylland har efter en licitation indgået en rammeaftale med EL:CON, NRGi's installationsdivision, på levering af sikringsløsningen til Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby ved Århus. Rammeaftalen omfatter installation af adgangskontrol, tyverialarm og porttelefoner på samtlige 223.500 m2 af byggeriet. 1. etape af de i alt 11 etaper består af 33.000 m2 og arbejdet forventes at skulle påbegyndes i 2. kvartal af 2013.

- Vi er stolte over at blive valgt som leverandør til Danmarkshistoriens største byggeri, og vi ser frem til at blive en del af projektet. Entreprisen passer godt til EL:CON og vores kompetencer inden for sikring, siger servicechef Jesper Svenningsen, EL:CON Århus.

I forbindelse med entreprisen på Det Nye Universitetshospital trækker EL:CON på erfaringer fra lignende store århusianske projekter som for eksempel VIA Campus i Skejby, Aarhus Kommunes nul-energi kontorhus på Grøndalsvej og Navitas Park på Århus Havn.

For spørgsmål vedr. entreprisen for Region Midtjylland kontakt venligst:
Servicechef Jesper Svenningsen, EL:CON Århus A/S på telefon +45 41 222 194 eller mail jsv@elcon-as.dk

Om Det Nye Universitetshospital - kilde: www.dnu.rm.dk

  • Det første spadestik til Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeprojekt, Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus, blev taget i 2009.
  • DNU skal bygges sammen med det eksisterende Aarhus Universitetshospital, Skejby, til et samlet nyt hospitalskompleks.
  • Hospitalet skal både fungere som universitetshospital, landsdelscenter og basishospital for borgerne i Aarhus.
  • Byggemodningen af DNU-grunden sker fra efteråret 2011. Selve byggearbejdet går i jorden oktober 2012 med byggeriet af de første 33.000 m2 af Akutcentret. Der skal bygges ialt 216.000 m2 fordelt på 5 centre.
  • Den endelige hospitalsby forventes at være færdig i 2019.