NYHEDER

Renovering af vejbelysning i Syddjurs

Syddjurs Kommune har netop valgt EL:CON til at udskifte gamle gadebelysningsarmaturer med mere energioptimale LED-armaturer.

EL:CON_Infrastruktur_Gadebelysning_

Efter en licitation har Syddjurs Kommune indgået aftale med EL:CON, NRGi's installationsdivision, om renovering af kommunens gadebelysning. I perioden fra 1. august til 1. oktober 2012 skal EL:CON udskifte 697 gamle armaturer med energibesparende LED-lamper. Ved udskiftningen er det anslået, at kommunen vil opnå en væsentlig energibesparelse i forhold til den nuværende traditionelle gadebelysning.

"Hos EL:CON ser vi frem til at hjælpe Syddjurs Kommune med at effekture besparelser på driften af kommunens gadebelysning. Projekter inden for energioptimering er et af vores strategiske fokusområder, og vi har god erfaring med renovering af gadebelysning fra projekter i for eksempel Hedensted og Esbjerg", siger funktionschef Palle Jørgensen, EL:CON El-anlæg.

Drift af gadebelysning også en EL:CON-opgave i Syddjurs

EL:CON står i forvejen for drift og vedligeholdelse af Syddjurs Kommunes 9.600 gadebelysningsarmaturer. En aftale som blev indgået i starten af 2012 og som løber frem til 2016.

EL:CON El-anlæg A/S vedligeholder på nuværende tidspunkt således gadelys for Aarhus, Horsens, Hedensted, Esbjerg og Sønderborg Kommuner samt for Vejdirektoratet i Østjylland. Med armaturerne fra Syddjurs omfatter det i alt ca. 100.000 vejbelysningsarmaturer.

Spørgsmål vedr. renoveringsopgaven rettes til:
Palle Jørgensen, EL:CON El-anlæg A/S på telefon +45 41 222 254

Royale håndtryk til tre EL:CON-lærlinge

Dansk Industri og Håndværks Medaljefond i Østjylland uddelte fornylig medaljer til talentfulde unge håndværkere med gode faglige og menneskelige egenskaber. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Århus-borgmester Jacob Bundgaard hængte medaljerne om halsen på de stolte hoveder.

EL:CON_Lærling_Østjyllands bedste

Fra EL:CON Århus var to nyuddannede lærlinge - Samuel Thorgreen Evald og Kim Kamp Kruse - udvalgt som medaljemodtagere. Til stede som ledelsesrepræsentanter fra EL:CON ved medaljeoverrækkelsen var regionschef Per Nørgaard og servicechef Jesper Svenningsen.

Også medalje i København

I København hædrer Haandværkerforeningen de dygtigste udlærte svende på Københavns Rådhus. Her var endnu en nyuddannet lærling fra EL:CON var udvalgt til hæder. Den 8. maj fik Lenoardo Schrirrpa fra EL:CON Sjælland hængt medalje om halsen og kunne derefter bukke for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II og give et håndtryk. Til stede var serviceleder Thorkild Bak og elektriker Arne Petersen.

Gamle konkurrenter flytter sammen

Konkurrence mellem to Skive-baserede elinstallatører er et overstået kapitel, det slår Jan Juul Jensen og Kjeld Jacobsen fast. De er efter EL:CONs overtagelse af elfirmaet Kjeld Jacobsen A/S blevet kollegaer og er netop flyttet sammen på H. C. Ørsteds Vej 30 i Skive.

EL:CON_Skive_domicil

Normalt sidder konkurrenter ikke ansigt til ansigt i samme kontor, men det gør de to Skive-elinstallatører, Jan Juul Jensen og Kjeld Jacobsen nu, efter den landsdækkende elinstallatør EL:CON A/S i starten af året overtog den gamle Skive-virksomhed Kjeld Jacobsen A/S. Dermed blev de to tidligere konkurrenter kollegaer i EL:CON.

Daglig videndeling og sparring

Frem til slutningen af april arbejdede de to fra hver sin adresse i Skive, men det er slut nu. EL:CON Skive A/S har netop samlet alle aktiviteter i byen. Tidligere ejer, Kjeld Jacobsen, er ansat som ny servicechef i EL:CON Skive A/S. Om den fælles adresse siger han:

- Udover at spare penge på husleje, fælles lager, kopimaskine og værktøj er der en række andre gevinster ved det nye fælleskab. Blandt andet mulighed for daglig videndeling og sparring omkring de faglige opgaver. Det giver højere fagligt niveau og bedre service, som i sidste ende kommer vores kunder til gode.

Kjeld Jacobsen har arbejdet, som selvstændig elinstallatør siden 1992, da han overtog familievirksomheden, som blev grundlagt i 1915. Jan Juul Jensen har ligeledes mange års erfaring med elarbejde på bagen - primært fra Skive og omegn. De seneste par år har han fungeret som serviceleder hos EL:CON Skive. De to har drevet hver sin forretning i samme by og har hver især opbygget eget netværk og kundegrundlag.

- Vi har begravet konkurrence-djævlen, for sammen står vi naturligvis stærkere i lokalområdet. Vi bidrager hver især med et solidt netværk. Nu får vi muligheden for at løfte nogle større og anderleders opgaver til gavn for både gamle og nye kunder, forklarer serviceleder Jan Juul Jensen.

Basen for fællesskabet er nu i det gamle Kjeld Jacobsen-domicil på H.C. Ørstedsvej. Hermed har EL:CON fået til huse i en nyrenoveret og topmoderne bygning med blandt andet intelligent styring, tyverisikring, adgangskontrol, solceller på taget og varmepumpe - tekniske løsninger, som EL:CON Skive også tilbyder kunderne, og som gør hverdagen lettere og langt mere energibesparende.

For flere informationer kontakt EL:CON Skive A/S:

- Kjeld Jacobsen, servicechef, knj@elcon-as.dk / 3173 5611
- Jan Juul Jensen, serviceleder, jjj@elcon-as.dk / 4174 4123

Rift om pladserne til solcelle-temamøder

NRGi og EL:CON afholder i de kommende måneder en række temamøder om solceller. Interessen for at høre om fordelene ved solceller er stor - så stor at interesserede nu må sættes på venteliste.

EL:CON_Klima og energi_solcelle_temamøde

Det er blevet en god forretning at have tag over hovedet. Solens stråler er fyldt med energi, og med solceller på taget kan naturens kræfter på en miljø- og klimavenlig måde udnyttes til at producere egen strøm.

Overvældende interesse

- Der er sund fornuft i at energioptimere sin bolig. Mange har fundet ud af, at der kan være mange penge at spare på at udnytte vedvarende energikilder. Det er en god udvikling, og den overvældende interesse for temamøder om solceller til privatboligen et fint bevis på den tendens. Vi har på få dage besat alle pladserne ved vores fire østjyske møder i maj, siger Anette Due Laursen, markedschef hos EL:CON.

Indhold på temamøderne

På temamøderne fortæller NRGi og EL:CON om fordelene ved solcelleanlæg, BRF Kredit gennemgår eksempler på finansiering og Deloitte forklarer de skattemæssige afskrivningsregler på solcelleanlæg.

Der er op til 100 pladser ved hvert temamøde, hvor der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne. På grund af den store efterspørgsel planlægger NRGi og EL:CON en række nye temamøder i nærmeste fremtid. Interesserede kan allerede nu tilmelde sig på en venteliste, og få direkte besked om de nye møder.

Få solcellenanlægget tilpasset dit behov

NRGi og EL:CON leverer i samarbejde solceller i hele landet, og man får selvfølgelig tilpasset anlægget til netop det energiforbrug, som huset kræver. Størrelsen på et solcelleanlæg til et gennemsnitligt forbrug på cirka 5.500 kWh om året vil fylde cirka 40 kvadratmeter på taget. Og kunderne har fået øjnene op for, at det er en god investering, der er tjent hjem efter 10 år.

− I øjeblikket øger vi salget markant uge for uge. Det viser også, at kunderne ikke bare taler om vedvarende energi - de investerer også i det, siger Anette Due Laursen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Anette Due Laursen, markedschef i EL:CON på 4122 2160.

Kontrakt på stort solcelleanlæg i Randers

EL:CON har netop indgået aftale med Randers Kommune om at opføre et 1900 kvm stort solcelleanlæg på én af kommunens skoler.

EL:CON_Klima og energi_Solcelleanlæg

Efter en udbudsrunde er det besluttet, at EL:CON skal levere og montere et 1900 kvm stort solcelleanlæg på taget af Søndermarksskolen i Randers. Opsætning af anlægget påbegyndes i slutningen af april og forventes færdig inden udgangen af 2012.

Gevinst for økonomi og klima

Solcelleanlægget vil komme til at producere omkring 250.000 kilowatttimer om året, hvilket svarer til det gennemsnitlige strømforbrug for 55 parcelhuse. Med det nye solcelleanlæg reduceres kommunens CO2-udledning og elregning.

Solcelleanlægget bliver monteret med weblogger og infoskærm, så det bliver nemt at aflæse, hvor meget strøm anlægget producerer og hvor meget CO2, der er sparet. Udstyret kan også anvendes i skolens undervisning.

Erfaring med solceller

»EL:CON installerer solceller i hele Danmark. I øjeblikket sælger vi to-tre solcelleanlæg om dagen. Anlægget på Søndermarkskolen hører naturligvis til de større, og jeg er stolt over, at vi har fået opgaven,« siger administrerende direktør i EL:CON Claus Søgaard Poulsen. Anlægget på Søndermarkskolen bliver ikke EL:CONs første i Randers Kommune. Tidligere på året monterede EL:CON solceller på taget af to børnehaver i Randers.

  KONTAKT EL:CON KLIMA OG ENERGI

 

LED-gadebelysning i Esbjerg

Esbjerg Kommune forventes at opnå en energibesparelse på op til 70 procent, når EL:CON har udskiftet 15.000 gadebelysningsarmaturer i kommunen.

EL:CON_Infrastruktur_Gadebelysning_

Udskiftning til LED-gadebelysning

Efter licitation hos Esbjerg Kommune bliver det EL:CON, som skal sørge for, at LED-gadebelysning i stor stil kommer til at gøre sit indtog i Esbjerg Kommune. Aftalen løber fra den 31. marts 2012 og tre år frem.

Over en periode på tre år skal EL:CON udskifte 15.000 gamle armaturer til energibesparende LED-lamper. Ved udskiftningen er det anslået, at kommunen vil opnå en energibesparelse på op til 70 procent i forhold til traditionel gadebelysning.

EL:CON vedligeholder også gadelys i Esbjerg

For Esbjerg Kommune har EL:CON i forvejen entreprisen med at vedligeholde kommunens 27.835 gadebelysningsarmaturer. Den opgave løber fra 1. juni 2011 og 4 år frem og består i gruppeudskiftning af lyskilder, eftersyn, afhjælpning af fejl og mangler samt et døgnberedskab, der kan tilkaldes, hvis der opstår større fejl eller uheld.

EL:CON vedligeholder på nuværende tidspunkt gadelys for Aarhus, Horsens, Hedensted, Syddjurs og Sønderborg Kommuner samt for Vejdirektoratet i Østjylland og med armaturerne fra Esbjerg omfatter det i alt ca. 100.000 vejbelysningsarmaturer.

Spørgsmål vedr. opgaven kan rettes til sektionschef Steen Pedersen, EL:CON El-anlæg A/S - stp@elcon-as.dk.

EL:CON indgår kontrakt om gadebelysning i Syddjurs Kommune

Syddjurs Kommune har efter en licitation, valgt EL:CON El-anlæg A/S til at stå for drift og vedligeholdelse af kommunens gadebelysning de næste 4 år.

EL:CON_Infrastruktur_Gadebelysning

Syddjurs Kommune har 9.600 armaturer, der skal vedligeholdes. Opgaven består i gruppeudskiftning af lyskilder, eftersyn, afhjælpning af fejl og mangler samt et døgnberedskab, der kan tilkaldes, hvis der opstår større fejl eller uheld.

EL:CON El-anlæg A/S vedligeholder i forvejen gadelys for Aarhus, Horsens , Hedensted, Esbjerg og Sønderborg Kommuner samt for Vejdirektoratet i Østjylland og med armaturerne fra Syddjurs omfatter det i alt ca. 100.000 vejbelysningsarmaturer.

Ønskes yderligere info?

Kontakt Sektionschef Steen Pedersen, stp@elcon-as.dk for yderligere oplysninger.

Elinstallatørfirmaet Kjeld Jacobsen A/S i Skive overtaget af landsdækkende elinstallatør

Med overtagelsen af aktiviteterne i elinstallatørvirksomheden Kjeld Jacobsen A/S styrker EL:CON Gruppen A/S positionen i Midt- og Vestjylland.

EL:CON_Kjeld Jakobsen A/S_Overtagelse

Integration i eksisterende afdelinger

Som følge af flere tabsgivende projekter i Kjeld Jacobsen A/S er der indgået aftale om, at virksomheden med afdelinger i Skive og Viborg bliver en del af EL:CON Gruppen A/S. EL:CON overtager aktiviteter, medarbejdere og aktiver herunder driftsmidler, lager, kunder, ordrer, projekter og servicearbejder med øjeblikkelig virkning. Overtagelsen sker for at optimere driften, opnå større lokalt netværk og nye kunderelationer.

− Kompetencerne i Kjeld Jacobsen A/S passer perfekt ind i EL:CONs forretning og overtagelsen vil styrke EL:CON på volumen i de konkrete lokalområder, udtaler Claus Søgaard Poulsen, administrerende direktør i EL:CON Gruppen A/S.

Kjeld Jacobsen A/S, som ved overtagelsen har 22 medarbejdere, bliver integreret i EL:CONs eksisterende elinstallationsafdelinger i Skive og Viborg. Kjeld Jacobsen ansættes i EL:CONs Skive-afdeling som servicechef.

− I EL:CON ser vi med stor tilfredshed på overtagelsen. Kjeld Jacobsen A/S tilfører EL:CONs eksisterende afdelinger dygtige medarbejdere med et højt teknisk kompetenceniveau samt adgang til attraktive kunder og samarbejdspartnere, siger Claus Søgaard Poulsen.

FAKTA

EL:CON beskæftiger efter opkøbet mere end 650 medarbejdere heraf 70 lærlinge og elever fordelt på 15 afdelinger over hele landet. EL:CON omsatte i 2011 for 525 millioner kroner. Overtagelsen af Kjeld Jacobsen A/S sker med øjeblikkelig virkning.

EL:CON er en landsdækkende elinstallationsvirksomhed, der spænder fra forsyningsanlæg og vejbelysning, over industrianlæg og automation, til nyetablering og renovering i offentlige institutioner, virksomheder og private boliger. EL:CON er ejet af det østjyske energiselskab NRGi.

 

EL:CON skal montere solcelleanlæg på børnehaver

To kommunale børnehaver i Randers får i starten af 2012 besøg af EL:CONs solcelle-montører. Børnehaverne skal have monteret solceller på taget.

EL:CON_Klima og energi_solceller

EL:CON har netop indgået aftale med Randers Kommune om levering og montering af solcelleanlæg på to af kommunens børnehaver. 

Solceller er en gevinst for økonomi og klima

Solcelleanlæggene vil tilsammen producere omkring 27.000 kWh pr. år, hvilket svarer til det gennemsnitlige forbrug for seks børnefamilier. Med de nye solcelleanlæg monteret på børnehavernes tage reduceres kommunens CO2-udledning og elregning.

Solcelleanlæggene bliver monteret med display, så det nemt kan aflæses, hvor meget strøm anlæggene producerer og hvor meget CO2, der er sparet. Anlæggene er planlagt idriftsættelse den 1. april 2012.

Solceller giver ren energi fra solen

Solen er en uudtømmelig energiressource, som giver ren energi. EL:CON hjælper private husstande, offentlige og private virksomheder - lige fra de første overvejelser over en eventuel finansiering til den endelige opsætning af solcelleanlægget.

Fakta om solceller

  • Solceller kræver stort set ingen vedligeholdelse
  • Solceller producerer også strøm, når der er overskyet
  • Med solceller bliver du uafhængig af stigende elpriser


  LÆS MERE OM VEDVARENDE ENERGI HERUNDER SOLCELLER

EL:CON indgår stor ESCO-aftale om gadebelysning

Gennem et ESCO-projekt får EL:CON ansvaret for gadebelysningen i Hedensted Kommune. Projektet indeholder energirenovering, drift og vedligeholdelse af kommunens gadebelysning i 15 år.

EL:CON_Infrastruktur_Gadebelys_ESCO

Garanti om energibesparelser på 50 % årligt

EL:CON overtager driften af al gadelys i Hedensted Kommune. Det er forventningen, at kommunen kommer til at spare i alt 27,3 mio. kr. over de 15 år kontrakten løber. Desuden vil 2000 - nu slukkede - lysarmaturer blive tændt igen, ligesom de eksisterende anlæg bliver renoveret.

Aftalen garanterer Hedensted Kommune en årlig besparelse på ca. 50 % af det nuværende energiforbrug. Det svarer til 2,1 mio. kWh til en værdi af ca. 3,2 mio. kr. Der er tale om en fuldt finansieret løsning, og Hedensted Kommune er en af de første kommuner i Danmark, som har indgået en sådan aftale.

Fokus på energibesparing

"Energibesparende projekter er et af EL:CONs strategiske fokusområder, og vi har bredt kendskab til ESCO- og energioptimeringsmodeller fra projekter med bygningsrenovering på blandt andet virksomheder, skoler, institutioner og sportshaller. For eksempel er EL:CON en del af vinderteamet på et nyt stort ESCO-projekt i Aarhus Kommune", siger Steen Pedersen, sektionschef for El-anlæg hos EL:CON.

Fremtidssikret gadebelysning

"EL:CON har desuden en særdeles bred erfaring inden for gadebelysning fra flere danske kommuner. Vi ved derfor, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Den viden og erfaring vil være med til at sikre borgerne i Hedensted Kommune bedre og mere fremtidssikret gadebelysning - og på samme tid levere store besparelser på energiforbrug og drift", siger Steen Pedersen og fortsætter: "Hos EL:CON glæder vi os til at komme i gang med opgaven og ser frem til et udbytterigt ESCO-projekt, hvor vi i modsætning til et traditionelt samarbejde opnår langt bedre mulighed for at planlægge opgaverne optimalt".

Til glæde for borgere, miljø og kommunekasse

Om aftalen med EL:CON siger formand for Teknik & Miljøudvalget i Hedensted Kommune, Peter Sigtenbjerggaard: "Det er en rigtig god aftale for Hedensted Kommune, som både sikrer et bedre produkt, mindre energiforbrug og en markant lavere pris. - Til glæde for både borgere, miljø og kommunekassen. Mere kan vi vist ikke ønske os".

Det er konsulentfirmaerne Spectras og Fredsted Consulting, der sammen med kommunen har lavet udbudsmaterialet og bistået med udarbejdelse af kontrakten med EL:CON. EL:CON vedligeholder i forvejen gadelys for Aarhus, Horsens, Esbjerg og Sønderborg Kommuner samt for Vejdirektoratet i Østjylland.

Vil du vide mere?

Kontakt sektionschef Steen Pedersen, EL:CON på tel 4122 2199.

Kontakt udvalgsformand i Teknik & Miljø, Peter Sigtenbjerggaard, Hedensted Kommune op tel 2098 6877.

Fakta om renovering og vedligehold

Energirenoveringen:
I perioden 2012-2014 vil det eksisterende gadelysanlæg blandt andet blive renoveret på følgende vis:

  • Udskiftning af 7196 armaturer
  • Udskiftning af 273 gittermaster
  • Udskiftning af 385 træmaster


Drift og vedligehold:
EL:CON vil i kontraktperioden stå for drift og vedligehold af det samlede gadelysanlæg. En årlig pris på 0,3 mio. kr. for den del er indregnet i det samlede udbud.

 

  SE INDSLAG FRA TV SYD OM ESCO-PROJEKTET