NYHEDER

Pressemeddelelse: EL:CON fusionerer til ét stærkt selskab

ELCON_AdmDirektor_JesperKnudsen

Pressemeddelelse: EL:CON fusionerer til ét stærkt selskab

En fusion af den landsdækkende elinstallatørvirksomhed EL:CONs otte selskaber EL:CON Gruppen A/S, EL:CON Århus A/S, EL:CON Sjælland A/S, ELCON Innovation A/S, EL:CON Grenaa A/S, EL:CON El-anlæg A/S, EL:CON Middelfart A/S og EL:CON Agerkilde A/S skal give en forenkling af den juridiske struktur og skabe et stærkt fundament for den fremtidige udvikling af EL:CONs forretning i Danmark.

»EL:CONs forholdsvis komplekse virksomhedsstruktur er historisk betinget. Nu har vi et ønske om at forenkle strukturen. Derfor fusionerer vi nu vores otte selskaber,” udtaler adm. direktør Jesper Knudsen.

Sikrer fundamentet for vækststrategi
Fusionen skal samtidig sikre EL:CON et endnu mere solidt grundlag i en branche som konstant flytter sig.

»Fusionen kan bidrage til at give os fundamentet til at indfri vores vækststrategi de kommende år. Med fusionen opnår vi en enklere administration og lavere omkostninger. Det kan forbedre vores konkurrenceevne på markedet og medvirke til at øget indtjening«, udtaler direktøren og fortsætter:

»Jeg ser det derfor, som en klar fordel at have en enkel selskabsstruktur. Vi oplever desuden, at kunderne efterspørger komplette tekniske løsninger og en mere enkel indgang til os. Med ét samlet EL:CON skaber vi et bedre udgangspunkt for at kunne levere ensartede ydelser til vores landsdækkende kunder samtidig med, at vi kommer til at stå som en stærkere og mere solid samarbejdspartner.«

Værdiskabende løsninger til kunderne
Fusionen får ingen konsekvenser for medarbejderne i EL:CON. Alle medarbejdere fortsætter som hidtil under det nye selskab, og de lokale kunder vil i det daglige ikke opleve en forskel, idet deres indgang til EL:CON er uforandret.

»EL:CON er en virksomhed, hvor der altid har været lagt vægt på den stærke lokale forankring. Sådan vil det fortsætte«, siger Jesper Knudsen og fortsætter: »Blot vil vi med fusionen være endnu bedre til at løfte de landsdækkende opgaver og fremstå mere slagkraftige med yderligere mulighed for levere tekniske ydelser og løsninger, der skaber værdi hos vores kunder.«

Otte selskaber bliver til ét samlet EL:CON A/S
Efter fusionen er virksomhedsnavnet EL:CON A/S. »Fusionen er vedtaget. Nu afventer vi bare, at Erhvervsstyrelsen registrerer fusionen«, slutter Jesper Knudsen.

For yderligere information
Jesper Knudsen, adm. direktør i EL:CON A/S, tel +45 4122 2200

Tina tog medaljen

ELCON_Tina Haslund

Tina tog medaljen

24-årige Tina Haslund er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg. Hun har fuldstændigt styr på sit fag og beviste det, da hun høstede 2x12 til svendeprøven.

Der var nok at fejre, da Tina Haslund for nylig blev hyldet af kollegaerne i EL:CON på Fabrikvej i Viborg. Ikke alene fik Tina sit svendebrev. Hun fik også overrakt el-fagets medalje for en ekstraordinær faglig præstation. Medaljen tildeles kun landets bedste og forudsætter topkarakteren 12 i både den teoretiske og praktiske del af svendeprøven.

Firmaets nyeste svend Tina og kollegaerne kunne også fejre, at hun netop har skrevet ansættelseskontrakt med EL:CONs afdeling for bygningsautomatik - og således fortsætter i firmaet. Fremover skal Tina arbejde med opgaver inden for intelligent styring af bygningers tekniske installationer.

Servicechef Brian Bryrup, som har været Tinas chef i læretiden, er overbevist om, at EL:CONs nyansatte uden problemer vil klare skiftet fra lærling til svend, og han har kun rosende ord at sige om EL:CON-lærlingen gennem fire år:

»Hun er fagligt dygtig, er god til at tilegne sig ny viden og hun løser opgaver selvstændigt. Og så er hun meget vellidt blandt kollegaerne«, fortæller Brian Bryrup.

Intelligent styring af bygningers tekniske installationer
De sidste måneder af læretiden har Tina Haslund primært beskæftiget sig med CTS-opgaver, og intelligent styring af bygninger er et fagområde, der har fanget hendes interesse. Så da muligheden for fastansættelse bød sig, slog hun til:

»Det er jo fantastisk at blive udlært i en virksomhed, hvor der er mulighed for at fortsætte den faglige udvikling. CTS anvendes til at styre og regulere bygningers tekniske installationer, så de fungerer optimalt med det mindst mulige energiforbrug. Ud over energibesparelser er der gevinster at hente på forbedret indeklima og komfort. Teknologien på området er fremtiden, og den udvikler sig hurtigt. Det synes jeg er rigtig spændende«, siger Tina Haslund, der glæder sig over det store selvstændige ansvar hun som svend har fået og den tillid, som kollegaerne viser hende.

Læs mere om EL:CONs bygningsautomatikafdeling.

Ærespris til EL:CON-tekniker

ELCON_Rasmus Lund_Pris

Ærespris til EL:CON-tekniker

27-årige Ramus Lund, nyansat tekniker hos EL:CON, er kåret som årgangens bedste elinstallatørstuderende på Erhvervsakademi Dania i Hadsten.

Med et gennemsnit på 10,7 og en bestået autorisationsprøve har Rasmus Lund udmærket sig som årgangens bedste el-installatørstuderende på Erhvervsakademi Dania. Derfor har han netop modtaget TEKNIQs installatørpris, som blev overrakt ved skolens dimissionsarrangement.

Smilet er da også stort i øjeblikket hos Rasmus Lund. Med titlen som elinstallatør og æresprisen hører han til gruppen af nyuddannede, som branchen kæmper om at få fat i. Om det flotte resultat siger Rasmus: »Jeg er meget stolt og glad, men jeg er altså heller ikke kommet sovende til det. Det har kostet blod, sved og tårer.« 

Under uddannelsen var Rasmus Lund i praktik hos EL:CON Bygningsautomatik og afgangsprojektet blev lavet samme sted. Om afgangsprojektet fortæller Rasmus: »I forbindelse med at produktionsvirksomheden Carsoe flyttede 120 ansatte fra Pandrup til større lokaler i Aalborg, fik jeg til opgave at projektere og idriftsætte et komplet CTS-anlæg«. Rasmus fortsætter: »At få mit helt eget projekt, hvor jeg har været med i hele processen, har været fedt og en kæmpe udfordring. Heldigvis har jeg haft rare, hjælpsomme kollegaer og en dygtig vejleder i min chef, Kristian Thegen.«

Kan vælge og vrage
At Rasmus valgte at søge praktik hos EL:CON er ikke en tilfældighed. Han har tidligere været ansat som elektriker i EL:CONs Viborg-afdeling, så han kendte til virksomheden i forvejen. Desuden var Rasmus meget bevidst om, at han gerne ville havne et sted, hvor han kunne kombinere sin baggrund som IT-teknolog med de nye kompetencer som installatøruddannelsen har givet ham. »I arbejdet med intelligent styring af bygningers tekniske installationer kan jeg bruge alle mine kompetencer, så praktikpladsen hos EL:CON Bygningsautomatik var perfekt. Og at EL:CON tilbød mig fastansættelse allerede inden, jeg var færdig med uddannelsen, var bare dejligt.«

Om ansættelsen af Rasmus Lund siger Jørgen Kildahl Josefsen, funktionschef i EL:CON Bygningsautomatik: »Det er ingen hemmelighed, at der er rift om dygtige CTS-teknikere i øjeblikket. De kan stort set vælge og vrage. Rasmus er fagligt dygtig, har den helt rigtige indstilling, og vi har nok at se til. Derfor tilbød vi ham naturligvis at blive en del af EL:CON-holdet som tekniker hos os.«

Læs mere om bygningsautomatik hos EL:CON.

Pressemeddelelse: Ny administrerende direktør i EL:CON

EL:CON_Jesper Knudsen

Pressemeddelelse: Ny administrerende direktør i EL:CON

Jesper Knudsen er netop ansat som ny administrerende direktør for EL:CON Gruppen A/S.

Den landsdækkende elinstallationsvirksomhed EL:CON, der er en del af NRGi koncernen, har netop ansat 44-årige Jesper Knudsen, som ny  administrerende direktør pr. 1. september 2015.

Med sig bringer Jesper Knudsen massiv ledererfaring fra tidligere stillinger som bl.a. regionsdirektør for Unicon A/S og fabrikschef hos ABB A/S.

Topchefen hos NRGi, og formand for bestyrelsen i EL:CON, Søren Sørensen, ser frem til et godt samarbejde med store forventninger til den nytiltrådte direktør.

»Jesper Knudsen har den rette ballast og profil til at stå i spidsen for at udvikle EL:CON’s forretninger yderligere og fortsat sikre en stærk markedsposition, der understøtter koncernens 2020 koncernstrategi om at gøre NRGi til det mest lønsomme energiselskab i Danmark«, fortæller Søren Sørensen.

Jesper Knudsen ser også frem til sin nye rolle som direktør i EL:CON: »EL:CON er en spændende og ambitiøs virksomhed med fokus på at blive branchens bedste leverandør af eltekniske løsninger, og samtidig er den en del af en stærk koncern, som jeg glæder mig til at blive en del af«, forklarer Jesper Knudsen.

Jesper har en diplomuddannelse og merkonom i ledelse, og har en teknisk uddannelse som maskintekniker samt en række efteruddannelseskurser i ledelse og forretningsudvikling.

EL:CON kårer endnu engang Årets Kollega

ELCON Aarets Kollega 2014 2015 Jackschnnor

EL:CON kårer endnu engang Årets Kollega

For anden gang i EL:CONs historie har vi netop kåret Årets Kollega blandt omkring 700 medarbejdere. I alt blev 23 medarbejdere af kollegaer indstillet til titlen, og en dommerjury bestående af EL:CONs direktørkreds gennemgik nomineringerne. Efter grundig votering stod det klart: Årets Kollega arbejder for EL:CON i Glostrup.

Årets Kollega udvælges på baggrund af tre fokusområder samarbejde, involvering og professionalisme. Kollegaer som scorer højt på netop disse tre områder har SIP-faktor.  Denne gang faldt dommerjuryens valg på Jack Schnoor.

Kollega med masser af SIP-faktor

»Jack bevarer overblikket, og når han uddelegerer opgaver til kollegaerne sørger han altid for grundig oplæring og instruktion. Dermed er alt er i orden, når EL:CON rykker ud for at løse kundens opgaver.« Sådan beskrives Jack Schnoor, der denne gang er kåret som Årets Kollega. I nomineringen af Jack er der blandt andet også lagt vægt på Jacks hjælpsomhed, hans altid positive indstilling og hans gode humør, som bidrager til en god stemning på arbejdspladsen. Derudover roses Jack også for at udnytte sit indgående kendskab til kunderne og sin store faglig viden til at yde kunderne god rådgivning.

En overraskende kåring

Udvælgelsen af Årets Kollega foregår skjult. Derfor var det også en forbavset Jack Schnoor som torsdag den 11. juni 2015 blev overrasket midt i, hvad Jack var overbevist om var optagelserne til en film om EL:CONs gode kunde, DSB.  »Der gik noget tid, før det faktisk gik op for mig, at det var kollegaerne, der kom rendende på Charlottenlund Station. Så jeg blev meget overrasket«, fortæller Jack, der til daglig arbejder som serviceleder i EL:CONs afdeling i Glostrup. Den overraskende kåring blev dokumenteret på video, så alle EL:CON-medarbejdere har mulighed for at se, hvem der løb med titlen i år. I filmen fortæller Jack Schnoor, at han sætter stor pris på titlen som Årets Kollega. »Blandt alle de gode kollegaer, der ellers er i EL:CON, så synes jeg, at det er en ære at blive kåret«, siger Jack.

Hvorfor kårer vi Årets Kollega?

I EL:CON vil vi være de bedste i branchen – og det bliver vi kun, hvis adskiller os fra konkurrenterne. Når vi samarbejder, involverer os og er professionelle udviser vi god EL:CON-adfærd, og Jack er et godt eksempel på, hvordan vi kan skille os ud og opnå gode resultater med den rette adfærd overfor både vores kunder og egne kollegaer. I EL:CON vil gerne anerkende de kollegaer, der går forrest. Derfor lader vi hvert år EL:CONs medarbejdere nominere de kollegaer, som de syntes har den rette EL:CON-adfærd og har ydet en god indsats.

 

  SE ÅRETS KOLLEGA-FILM

EL:CON i debat på Folkemødet 2015

ELCON_Folkemoedet_Berit Hvassum

EL:CON i debat på Folkemødet

2015 FOLKEMØDET 2015: Folkemødet på Bornholm bliver endnu engang omdrejningspunktet for folkelig debat, politiske sværdslag og lobbyarbejde fra den 11. juni til den 14. juni 2015. EL:CON er inviteret og deltager i en debat under titlen »Smart cities: Fremtidens byer«.

EL:CONs Steen Pedersen, direktør for Trafik og infrastruktur, er af installatørernes organisation, TEKNIQ, inviteret til at deltage på Folkemødet 2015 i en debat fredag den 12. juni under overskriften »Smart Cities: Fremtidens byer« – et begreb som oftere og oftere bliver bragt i spil som svaret på store samfundsudfordringer. Debatten kommer blandt andet til at handle om, hvordan vi designer vores byer, vores trafiksystemer og offentlige transportsystemer.

»Jeg vil bruge min plads i panelet til at sætte fokus på, hvordan vi som udførende installatører kan bidrage til realiseringen af fremtidens smart cities, og hvordan man gør begrebet mere konkret og operationelt«, siger Steen Pedersen og fortsætter: »Som installatør har vi i EL:CON allerede gjort os en række erfaringer på området for eksempel i forhold etablering af intelligent gadebelysning og WiFi det offentlige rum. «

I debatten deltager foruden Steen Pedersen fra EL:CON:

  • Ditlev Engel, formand for Big Future
  • Lene Espersen, direktør for Danske Ark
  • Martin Manthorpe, strategi- og udviklingsdirektør i NCC
  • Morten Kabell, borgmester i København, Enhedslisten
  • Steen Christiansen, borgmester i Albertslund, Socialdemokraterne

Læs mere om Folkemødet 2015 på den officielle hjemmeside eller på TEKNIQs hjemmeside.

 

Fotograf: Berit Hvassum

Pressemeddelelse: EL:CON køber elinstallatør i Rødkærsbro

ELCON_overtager_OleLeth

Pressemeddelelse: EL:CON køber elinstallatør i Rødkærsbro

EL:CON har indgået aftale med elinstallatørvirksomheden Ole Leth ApS i Rødkærsbro om overtagelse med virkning fra 1. juni 2015. Overtagelsen sker som et led i EL:CONs ønske om at forstærke indsatsen i det midtjyske.

Ole Leth ApS fortsætter fremover i Rødkærsbro som en del af EL:CON. Herfra bliver den tidligere ejer, Carsten Munch, og de lokalkendte elektrikere ved med at servicere kunderne i området. Afdelingen i Rødkærsbro bliver tilknyttet EL:CONs serviceafdeling i Viborg under ledelse af servicechef Brian Bryrup. Elinstallationsvirksomheden Ole Leth ApS tilfører EL:CON kompetente medarbejdere og adgang til en række erhvervskunder, større industrikunder og privat kunder.

- Ved at samle kræfterne står vi stærkere i det midtjyske. Kundeporteføljen hos Ole Leth ApS tæller en række gode kunder. Alt i alt supplerer vi hinanden godt både på kompetencer og geografisk placering, siger regionsdirektør Jan Nørgaard om overtagelsen.

- At vi bliver en del af en landsdækkende elinstallatørvirksomhed betyder, at vi får en økonomisk solid ejer i ryggen og adgang til et udvidet netværk af kollegaer, samarbejdspartnere og leverandører. Det skaber mulighed for optimeret drift og vores kunder får fordel af en langt bredere vifte af tekniske kompetencer, siger de tidligere ejere af Ole Leth ApS Carsten Munch og Allan Mellbak Branth om baggrunden for beslutningen om at blive en del af EL:CON.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Brian Bryrup, servicechef i EL:CON, 4122 4022

Billedtekst: Ole Leth ApS i Rødkærsbro er fremover en del af den landsdækkende elinstallatørvirksomhed EL:CON. Tidligere ejer, Carsten Munch (tre fra venstre) og de øvrige lokalkendte elektrikere fortsætter med at servicere de lokale kunder i området i samarbejde med EL:CONs servicechef i Viborg, Brian Bryrup (yderst til højre). Tidligere ejer, Allan Mellbak Branth (yderst til venstre), bliver fremover en del af EL:CONs projektorganisation.

Pressemeddelelse: Tocifret millionordre til EL:CON i Aarhus

EL:CON_AffaldVarmeAarhus_Biomassefyret-kraftvarmevaerk-i-Lisbjerg_Nordvest

Pressemeddelelse: Tocifret millionordre til EL:CON i Aarhus

AffaldVarme Aarhus har endnu en gang indgået kontrakt med EL:CON i forbindelse med opførelsen af et nyt biomassefyret kraftvarmeværk i Lisbjerg ved Aarhus.

EL:CON har netop indgået en tocifret millionkontrakt med AffaldVarme Aarhus i forbindelse med opførelse af et biomassefyret kraftvarmeværk ved forbrændingsanlægget i Lisbjerg.

»Vi har indgået aftale om teknikentreprisen på et halm- og flislager, som opføres i forbindelse med det nye kraftvarmeværk. Entreprisen omfatter elinstallation, VVS, sprinkler og ventilation«, oplyser projektchef Aage Lykke.

I slutningen af 2014 indgik EL:CON en kontrakt med AffaldVarme Aarhus på elinstallationsarbejde og SRO-anlæg på »Lisbjerg skinnen«, som er etablering af en ny fjernvarmeledning fra det eksisterende affaldsforbrændingsanlæg til fjernvarmerummet i det nye biomassefyret kraftvarmeværk.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Projektchef Aage Lykke Andersen i EL:CON Århus på al@elcon-as.dk

EL:CON valgt som leverandør til mega-fjernvarmeledning i Aarhus

EL:CON_AffaldVarmeAarhus_Biomassefyret-kraftvarmevaerk-i-Lisbjerg_Nordvest

Pressemeddelelse: EL:CON valgt som leverandør til mega-fjernvarmeledning i Aarhus 

AffaldVarme Aarhus har indgået kontrakt med EL:CON i forbindelse med etableringen af et nyt biomassefyret kraftvarmeværk.

EL:CON løb med kontrakten, da AffaldVarme Aarhus afholdt licitation på opgaven med levering af elinstallationsarbejde og SRO-anlæg i forbindelse med etableringen af et nyt biomassefyret kraftvarmeværk i Lisbjerg ved Aarhus. 

Det nye biomassefyrede kraftvarmeværk bygges umiddelbart ved siden af det eksisterende affaldsforbrændingsanlæg. EL:CONs arbejde på projektet, som kaldes »Lisbjerg skinnen«, omfatter elinstallationsarbejde og SRO-anlæg herunder levering og montering af hovedtavle, kabelveje, kabling, styretavler samt programmering af styringer i PLC’er og det overordnede SCADA-system.

»Lisbjerg skinnen« indeholder etablering af en ny fjernvarmeledning i jord fra det eksisterende affaldsforbrændingsanlæg til fjernvarmerummet i det nye biomassefyret kraftvarmeværk samt en ny fjernvarmeledning som bliver fem kilometer lang og næsten en meter i diameter. Den kommer til at gå fra Lisbjerg ned ad Randersvej og bliver tilsluttet det eksisterende system ved golfbanen i Mollerup.

EL:CON påbegynder arbejdet i efteråret 2014 og forventer at være færdig i sommeren 2017.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Hans Kildehøj-Laursen, projektleder i EL:CON Automation 4122 2576

Pressemeddelelse: Sjællandske MJ Elektro slutter sig til EL:CON

ELCON_Lars Juul_

Pressemeddelelse: Sjællandske MJ Elektro slutter sig til EL:CON

El- og sikringsinstallatørvirksomheden MJ Elektro i Roskilde med 100 medarbejdere bliver fremover en del af den landsdækkende elinstallatørvirksomhed EL:CON.

At sjællandske MJ Elektro tilslutter sig EL:CON, som dermed bliver suppleret med endnu en sjællandsk lokation ud over den eksisterende i Glostrup, er for Søren Sørensen, EL:CONs bestyrelsesformand og adm. direktør i NRGi, en naturlig konsekvens af EL:CONs strategi om at stå stærkt i Danmarks vækstområder: »Ved at samle kræfterne opnår EL:CON bedre geografisk dækning i det østlige Danmark, og står dermed en stærkere i forhold til både de sjællandske og landsdækkende kunder. Kunderne vil opleve et styrket EL:CON på Sjælland i forhold til blandt andet sikringsopgaver og større projekter, hvor MJ Elektro er rigtig stærke,« siger Søren Sørensen.

»Med MJ Elektro som en del af EL:CON får vi en sund og veldrevet virksomhed med på holdet, og vores kunder kommer fremover til at opleve os som en meget mere aktiv spiller på Sjælland. MJ Elektro har de seneste år udviklet sig markant og gør det rigtig godt inden for deres forretningsområder. Deres kundeportefølje tæller en række gode kunder, der nyder godt af det høje tekniske kompetenceniveau, som medarbejderne i MJ Elektro besidder,« siger Lars Juul, adm. direktør i EL:CON Gruppen A/S og fortsætter: »Alt i alt supplerer vi hinanden fremragende på en lang række områder – lige fra kompetencer og geografisk placering til medarbejdere og virksomhedskultur.«

Palle Jensen fra MJ Elektro siger:
»Beslutningen om, at vores velfungerende virksomhed fremover skal være en del af EL:CON, er taget i fuld enighed og af lyst til at udvikle forretningen yderligere – ikke af nød,« og Anders Jensen fra MJ Elektro, supplerer: »Som en del af en landsdækkende virksomhed får vores kunder glæde af en langt bredere vifte af kompetencer. Desuden får vi en økonomisk solid ejer i ryggen, der på en helt anden måde kan booste den positive udvikling, som vi selv har sat i gang.« Begge ejere af MJ Elektro ser frem til at opleve både udviklingspotentiale og synergieffekt i det nye familieskab.

EL:CON har indgået aftale med MJ Elektro om overtagelse med virkning fra 1. juli 2014. Virksomheden vil frem mod årsskiftet blive fuldt integreret i EL:CON med de tidligere ejere i MJ Elektro, Palle Jensen og Anders Jensen, som ledere af den nye EL:CONafdeling i Roskilde. MJ Elektro tilfører EL:CON 100 loyale medarbejdere, adgang til attraktive kunder og samarbejdspartnere samt en innovativ tilgang til markedet, som kan bidrage til at udvikle EL:CON i forhold til salg, strategi og ledelse. »Jeg er glad og stolt over, at ejerne af MJ Elektro har valgt EL:CON af lyst til udvikling og samarbejde,« slutter Lars Juul, adm. direktør i EL:CON Gruppen A/S.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Lars Juul, adm. direktør i EL:CON Gruppen A/S – lj@elcon-as.dk // 4122 2206

 

FAKTA

MJ Elektro, autoriseret el- og sikringsinstallatør, beliggende i Vindinge ved Roskilde bliver medvirkning fra 1. juli 2014 en selvstændig afdeling under EL:CON Gruppen A/S. EL:CON er en landsdækkende elinstallationsvirksomhed med en bred pallette af el- og teknikbaserede kompetencer, og består efter sammenlægningen med MJ Elektro af knap 800 medarbejdere. Som samarbejdspartner kombinerer EL:CON lokale serviceafdelinger med innovative tekniske løsninger fra landsdækkende kompetencecentre. EL:CON omsatte i 2013 for 739 millioner kroner, og er ejet af den østjyske energikoncern NRGi. Læs mere på www.elcon-as.dk