ELCON_Elinstallation_Godsbanen

FRA GODSBANEGÅRD TIL GODSBANEN

GODSBANEN

Den gamle godsbanegård i Århus fra 1923 åbnede den 30. marts 2012 som Godsbanen. EL:CON har stået for den fulde elentreprise på det 7341 m2 store projekt.

 

Avanceret lysstyrring skaber frie tøjler i scenerum

Den 4. november 2009 indgik EL:CON Aarhus i et konsortium under ledelse af totalentreprenør Hans Ulrik Jensen A/S. Godsbanen har to scenerum, Black Box 1 og 2, hvor EL:CON har lavet kranløsninger og lysbomme, så brugerne kan indrette rummet helt frit uden synlige elelementer. I de to rum er der i alt installeret 82 Harding stik, så der kan laves lysstyring på 656 lamper.

Projektleder Finn Jensen fra EL:CON fortæller om arbejdet: »Det har været en spændende opgave med det komplekse system, som garanterer brugerne lys, lyd og fuldstændig fleksibel indretning af rummene."

 

GODSBANEN HAR FÅET

BEVARINGSVÆRDI OG SCENERØG

Godsbanens hovedbygning og haller er erklæret bevaringsværdige. En udfordring, EL:CONs sikringsafdeling har løst, uden teknikken skæmmer arkitekturen. Den ydre trækonstruktion er bevaret, men der er bygget et jernskellet, som alle konstruktioner hviler på. Desuden har EL:CON udviklet et brugervenligt nøglesystem, så der kan bruges scenerøg ved koncerter, uden alarmen går i gang.

EL:CON har også produceret styretavler til ventilationen, som styres af sensorer, dagslys, antal mennesker i rummet og om der er vinduer åbne. Dermed er der minimalt energispild. 

Læs mere om ventilation

Her kan du læse mere om EL:CONs kompetence inden for ventilation og klimaanlæg. 

  VENTILATION OG KLIMAANLÆG

SÅDAN HJALP EL:CON GODSBANEN

VIDEOPRÆSENTATION

Kontakt EL:CON

Vil du vide mere om elinstallation
i fredede bygninger? 

  FIND DEN NÆRMESTE EL:CON-AFDELING