Fra godsbanegård til

Godsbanen

Faktaboks_Godsbanen.png

Den gamle godsbanegård i Aarhus fra 1923 har fået sig en gevaldig opdatering og er nu kendt som Godsbanen. EL:CON har været med i forvandlingen og stået for den fulde elentreprise på det 7341 m2 store projekt.

Avanceret lysstyrring skaber frie tøjler

Den 4. november 2009 indgik EL:CON Aarhus i et konsortium under ledelse af totalentreprenør Hans Ulrik Jensen A/S. Godsbanen har to scene-rum, Black Box 1 og 2, hvor EL:CON har lavet kranløsninger og lysbomme, så Godsbanens brugerne kan indrette rummene helt frit uden synlige elelementer. 

I de to rum er der i alt installeret 82 Harding stik, så der kan laves lysstyring på de 656 lamper, der oplyser Godsbanens scener. Projektleder Finn Jensen fra EL:CON fortæller om arbejdet: "Det har været en spændende opgave med det komplekse system, som garanterer brugerne lys, lyd og fuldstændig fleksibel indretning af rummene."

Billede2_godsbanen.png

Godsbanen har fået bevaringsværdi og scenerøg

Godsbanens hovedbygning og haller er erklæret bevaringsværdige. Det gav nogle anderledes udfordringer for EL:CONs sikringsafdeling, der fandt en gennemført løsning, hvor teknikken ikke skæmmer bygningens arkitektur. Den ydre trækonstruktion er bevaret, men der er bygget et jernskellet, som alle konstruktioner hviler på.

Desuden har EL:CON udviklet et brugervenligt nøglesystem, så der kan bruges scenerøg ved koncerter, uden alarmen går i gang. EL:CON har også produceret styretavler til ventilationen, som styres af sensorer, dagslys og antallet af mennesker i rummet, samt hvorvidt der er vinduer åbne. Dette er med til at sikre Godsbanen et minimalt energispild.

 

SÅDAN HJALP EL:CON GODSBANEN

VIDEOPRÆSENTATION

Kontakt os

Lad os tage en snak om hvordan vi bedst kan hjælpe din virksomhed.