ELCON_Elinstallation_Maabjerg Bioenergy

ET AF VERDENS STØRSTE BIOENERGIANLÆG

MAABJERG BIOENERGY

På arealerne ved Nupark og Vestforsyning i Holstebro har EL:CON været med til at opføre et af verdens største bioenergianlæg.

 

Et udviklingsprojekt

Fra august 2010 til juni 2012 arbejdede et utal af håndværkere på at opføre et af verdens største bioenergianlæg i Holstebro. For EL:CON var den første opgave i forbindelse med opførelsen af Maabjerg BioEnergy etablering af byggestrøm tilbage i 2010. EL:CON har derudover også stået for udførelsen af bygningsinstallationerne på Maabjerg BioEnergy både ude og inde.

Kjeld Jacobsen fra EL:CON fortæller: »Processen har været præget af, at biogasanlægget er et udviklingsprojekt. Det har været utrolig spændende at være en del af, men det har også stillet høje krav til fleksibiliteten hos os leverandører.«

 

 

MAABJERG BIOENERGY

FAKTA

Maabjerg BioEnergy (MBE) er et af verdens største biogasanlæg, og det kan håndtere store mængder gylle og affald fra fødevareindustrien, som igennem en kompliceret proces bliver omdannet til varme, elektricitet og forskellige næringsstoffer. Anlægget er således i stand til at levere klimavenlig fjernvarme til Holstebro og Struer. Indsatsen med at planlægge, finde finansiering og søge tilladelser til anlægget har varet otte år.

 

To års byggeri på fire minutter 

Videorapporter Mads Haukrogh har fulgt Maabjerg BioEnergy fra første spadestik og frem til nu, hvor anlægget står færdig.

  SE VIDEO

 

Læs mere

Byggestrøm til projektet? 

Hos EL:CON er vi eksperter i at etablere byggestrøm. Læs mere her. 

  BYGGESTRØM