ELCON_Klima og energi_McDonalds

MCDONALD'S SPARER PENGE PÅ VARMEREGNINGEN

MCDONALD'S

Gennem et pilotprojekt med energioptimering af ventilationsanlægget på McDonald's-restauranten i Randers kan franchisetager Jan Dahl se klare besparelser og udvider derfor samarbejdet med EL:CON.

 

Sænk det høj varmeforbrug

EL:CONs specialister indenfor indeklima så på ventilationsanlægget med nye øjne. Oprindeligt var McDonald's' mål at få sænket deres høje varmeforbrug, men med EL:CONs løsning fik McDonald's' muligheden for at sænke både varme- og køleforbruget.  

  MERE OM BEDRE INDEKLIMA

EL:CONS LØSNING

SAMMENBLANDING AF LUFT KOSTEDE DYRT

Tidligere blev luften fra køkkenet og restauranten blandet sammen i ét ventilationsanlæg. Men køkkenet har brug for kold luft, og restauranten har brug for varm luft. Løsningen var at dele ventilationsanlægget i to. Nu bruges den kolde udeluft til frikøling. Når temperaturen udenfor er under 13 grader, slukkes kølemaskinen, og man bruger frisk luft i stedet. Derudover etablerede montørerne recirkulation i restaurantens anlæg, så der i vinterhalvåret ikke skal køles på den kolde luft.

Styringen til ventilationsanlæggene, som med brug af den nyeste teknologi kan levere fjernovervågning af anlæggene, er udført af EL:CON Automation.

Jan Dahl, der ejer restauranter i Randers, Silkeborg og Vejle, DTC, er yderst positiv over beregningerne og samarbejdet med den løbende udvikling af løsningen. Tilbagebetalingstiden er helt nede på tre år.

  MERE OM INTELLIGENT STYRING

TYDELIG KOMMUNIKATION

ÉN KONTAKTPERSON OG DØGNSERVICE

For Jan Dahl har det være af afgørende betydning, at der er én kontaktperson, så kommunikationen er tydelig mellem kunde og leverandør. »Derudover er det vigtigt for mig med den døgnservice, som EL:CON kan tilbyde«. Opstår der problemer weekend eller nat rykker EL:CONs montører ud til øjeblikkelig assistance.

Samarbejdet er udvidet til nu også at gælde eftersyn af Ansul-brandslukningssystemer, som EL:CON Indeklima blev certificeret til i august 2011. Jan Dahl er også i dialog med EL:CON om overvåningsløsning til restauranterne.

 

McDonalds har udvidet samarbejdet på landsplan

Det har sidenhen resulteret i mange serviceaftaler og kontrakter om nye anlæg til flere McDonald's restauranter. EL:CON har i dag godt 60 servicekontrakter på køl og ventilation ved McDonald's franchisetagere - og har termograferet 80 restauranter. Medio februar 2012 er der ombygget 22 ventilationsanlæg, hvor fire er komplet ombygning.

  LÆS OM TERMOGRAFERING

Kontakt EL:CON

Opnå et bedre indeklima

Kontakt EL:CON Indeklima - og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få et bedre indeklima. 

  EL:CON INDEKLIMA