ELCON_Elinstallation_Middelfart Sparekasse

INNOVATIVT DESIGN OG ENERGIOPTIMERENDE TILTAG GÅR HÅND I HÅND

MIDDELFART SPAREKASSE

EL:CON leverede den tekniske entreprise ved byggeriet af Middelfart Sparekasses nye hovedsæde i 2010, som forener innovativt design og energioptimerende tiltag.

 

Geometri og intelligente installationer

Idéen bag byggeriet er at lade huset rumme et helt byrum med torv, café og butikker med 83 knivskarpe kviste midt i Middelfart. Alt sammen under en stor tagflade med udsigt til Lillebælt fra alle hjørner af huset. Tegnestuen 3XN har skabt rammerne for det unikke domicil med et unikt lysindfald. EL:CON udførte i samarbejde med Mikkelsen & Andersen alle de tekniske løsninger.

 

DER ER FOKUS PÅ

MEDARBEJDERNE OG MILJØET

Middelfart Sparekasse blev i 2009 kåret som Danmarks Bedste Arbejdsplads. Sparekassen har også sat medarbejderne i fokus med det 5.000 m2 store byggeri, men der er også tænkt omtanke for miljøet ind i byggeriet.

Med EL:CONs kompetencer inden for CTS (central tilstandskontrol og -styring) er der opsat et system, som overvåger og styrer hele bygningens ressourceforbrug. Derudover styres belysning med over 200 bevægelsessensorer og dagslysstyring, så energiforbruget altid er så lavt som muligt.

 

Derudover er der blandt andet implementeret termoaktive betondæk, der udnytter betonens masse til at justere rumtemperaturen. Det bidrager til at sænke energiforbruget med op mod 50 %.

Læs mere om EL:CONs kompetence inden for CTS her. 

  MERE OM CTS

 

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp? 

Find din lokale EL:CON-afdeling her. 

  KONTAKT EL:CON