ELCON_Elinstallation_Områdecenter Solgården

ET CIRKULÆRT PLEJEHJEM MED SOLCELLER OG DYR I HAVEN

OMRÅDECENTER SOLGÅRDEN

EL:CON har leveret elentreprisen og 260 m2 solceller til et nyt plejehjem i Hundborg nær Thisted. Det mangekantede plejehjem, det nye Solgården, huser 35 beboere og desuden fugle, høns, geder, hund og kat.

 

Et energirigtigt plejehjem

Det nye Solgården på 3800 m2 er bygget i cirkler, hvor den sluttede, runde form giver maksimal udnyttelse af udsigten og minimerer overfladearealet, som er medvirkende til klassifikationen som lavenergiklasse 2020.

Målet er at være selvforsynende, hvorfor der er investeret i jordvarme, solceller og solfangere, så EL:CON Skive har leveret og monteret 260 m2 solceller svarende til 108 paneler på taget. Med solcellerne vil plejehjemmet leve op til sit navn.

Læs mere om EL:CONs kompetence indenfor montering af solcelleanlæg her. 

  SOLCELLER

ET PLEJEHJEM MED FOKUS PÅ

FÆLLESSKAB OG PRIVATHED

Plejehjemmet er tegnet, så beboerne oplever fællesskabet tættest på cirklens midte med fællesarealer. Så jo længere ud i ydercirklen man bevæger sig, jo mere privathed oplever man med 32 2-rums lejligheder i ydercirklen. Stedet er særligt ved at have dyr i og omkring stedet med plads til fugle, høns, geder, hund og kat.

Plejehjemmet er en del af Thisted Kommunes plan om, at al strøm i kommunale bygninger, skal komme fra solenergi.

Jakobsen og Blindkilde har sammen med aarhus arkitekterne, TRI-CONSULT, Thing & Wainø landskabsarkitekterne vundet totalentreprisen for plejehjemmet.

 

  SE BILLEDER FRA SOLGÅRDEN