Viborg Rådhus

SOLCELLEANLÆG PÅ VIBORG RÅDHUS

VIBORG RÅDHUS

EL:CON har projekteret og monteret solcelleanlæg på det nybyggede Viborg Rådhus samt haft den totale eltekniske entreprise. En opgave til 35 millioner, som har været med til at energiklassificere det energirigtige byggeri.

 

Solcelleanlæg i arkitektonisk mønster

EL:CON har projekteret og monteret solcelleanlægget på overdækkede parkeringspladser, som er ca. 1265 m2 monokrystallinske solceller. Solcellerne er lagt i et særligt mønster på garagetagene, som passer til flisebelægningen uden for rådhuset.

 

LAVENERGIKLASSE 1

GRØNNE TILTAG

Rådhuset i Viborg midtby stod efter to år færdigt i august 2011. Der er sket mange grønne tiltag i forbindelse med projektering af rådhuset, så det i dag er defineret som lavenergiklasse 1. Tiltagene er blandt andet hybrid ventilation, adsorbtionsvarmepumpe, køling med grundvand, bevægelsesdetektorer, energibesparende lyskilder og solcelleanlæg.

Tanken bag

Det nybyggede Viborg Rådhus er designet af Henning Larsen Architects. Det er 19.400 m2 stort og designet som 'en by i byen' som skal være symbol på det nye kommunale fællesskab oven på kommunesammenlægningen. Det er designet som en svævende volume ovenpå flere lave bygninger.

TEMPERATURENE OM NATTEN BLIVER STYRET AF ET

SPECIALUDVIKLET CTS-ANLÆG

I forbindelse med byggeriet af Viborg Rådhus stod EL:CON også for den totale eltekniske entreprise med:

  • Adgangskontrol (AIA, ADK)
  • Automatisk brandanlæg (ABA)
  • CTS-anlæg

CTS-anlægget er specialudviklet af EL:CON i samarbejde med Dominus med mulighed for temperaturstyring i kontorerne om natten og i forhold til mødetider for medarbejdere. 

Få mere at vide om EL:CONs kompetencer inden for indeklima. 

  INDEKLIMA