Artikel

ESG - Få grundig rapportering om CO2 og energi


ESG er en målestok for, hvor godt din virksomhed klarer sig på miljø, samfund og ledelse. Få en ESG-rapport, og styrk den grønne profil.

Hænder peger på tegning

Hvad er ESG?

ESG er en målestok for, hvor ansvarligt et selskab, en virksomhed eller organisation er på følgende tre områder: Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse). 

ESG er altså en forkortelse for, hvordan virksomheder og organisationer kan forbedre deres klima-, miljø- og ledelsesmæssige forhold. Alt sammen i relation til FN's verdensmål.

For eksempel kan du bruge ESG til at måle din virksomheden CO2- og energiforbrug. Dermed ved du, hvor du kan spare på energien – og hvordan virksomheden kan styrke den grønne profil.

Få en ESG-rapport og strategier for bæredygtighed hos NRGI.

Læs mere om ESG hos NRGi
Information

Bliver en grundlæggende forudsætning for handel fremover

Virksomheder bliver i stigende grad bedt om at dokumentere deres ”ESG” overfor kunder og samarbejdspartnere for overhovedet at lave samhandel.

Graf over energiforbrug

Sådan bidrager ESG til en bæredygtig fremtid

Det er næppe gået din næse forbi, at bæredygtighed er blevet et populært emne de seneste år. Mange virksomheder er begyndt at sætte grønne målsætninger. Politikere taler højt om øget biodiversitet og bedre beskyttelse af vores grundvand. Private skal i højere grad sortere deres affald. 

Denne udvikling betyder, at ESG er blevet et vigtigt tiltag – ikke kun for dit selskabs omdømme men også for at kunne drive en succesfuld forretning. Med fokus på den miljømæssige del i ESG kan du nemlig undersøge, hvor virksomheden kan forbedre sig i forhold til grønne tiltag.

Vælger du efterfølgende at indberette jeres ESG-nøgletal i årsrapporten, er du samtidig med til at skabe øget gennemsigtighed om virksomhedens bæredygtige udvikling. På den måde er ESG en måde at vise kunderne, at du bidrager til bæredygtige investeringer.

En anden fordel ved ESG er, at du – med hjælp fra ELCON – kan få en detaljeret kortlægning af jeres energiforbrug og CO2-udledning. Dermed kan du identificere potentielle indsatsområder, hvor du kan spare energi – og ikke mindst penge.

ESG er rettet mod at give omverdenen indsigt i virksomhedens bæredygtige potentiale og ansvarlige investeringer.

Få en grundig og brugbar ESG-rapportering

Hos ELCON tilbyder vi sammen med NRGi Rådgivning at udarbejde en detaljeret ESG-rapportering. Vores fokus er på den miljømæssige del, E’et. Her vil vi, i samarbejde med NRGI, måle jeres CO2-udledning og energiforbrug. 

Tallene sammenfatter vi i en rapport, der ligeledes indeholder en plan og en retning for potentielle indsatsområder. Det vil sige en strategi om, hvordan din virksomhed kan skrue ned for mængden af energi – naturligvis uden at påvirke produktionen negativt. 

Tallene i vores ESG-rapport kan du efterfølgende offentliggøre. På den måde viser du samfundet, at virksomheden gør en indsats for at registrere og forbedre jeres miljøpåvirkning. Samtidig er rapporten en hjælp til, hvordan virksomheden bruger færre udgifter på unødvendig energi.

Ved at investere i ESG kan du altså være på forkant med konkurrence og de stigende krav om bæredygtighed? Og ikke mindst skære ned på energiforbruget? 

Vidste du, at vi blandt andet og tilbyder energitjek? Se dine muligheder for energiforbedring.

Vil du vide mere ESG og strategier for bæredygtighed?

Vi hjælper dig med at:

  • Få en detaljeret kortlægning af jeres energiforbrug og CO2-udledning
  • Udarbejde klare strategier, mål og handlingsplaner
  • Identificere potentielle indsatsområder, hvor du kan spare på energien 

Udfyld formularen her, så ringer en rådgiver fra NRGi dig op for en uforpligtende snak hurtigst muligt. 

Når du kontakter NRGI Rådgivning A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

Når du kontakter NRGi Elhandel A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

Fra grøn tanke til grøn handling i 3 trin

Grafik (12)
Grafik (13)
Grafik (14)

Ofte stillede spørgsmål om ESG