NYHEDER

Træt af store energiregninger?

Energioptimering og produkter til vedvarende energi er nøgleord i det seneste nyhedsbrev fra EL:CON.

ELCON Nyhedsbrev December 2012

NYHEDSBREV: Energioptimering og produkter til vedvarende energi er nøgleord i det seneste nyhedsbrev fra EL:CON. Læs blandt andet hvordan EL:CON har gennemført energioptimeringer med store besparelser til følge hos SIS functional furniture i Middelfart.

Klik direkte videre til nyhedsbrevet eller tilmeld dig EL:CONs mailingliste.

Ny chef til EL:CON Innovation A/S

Jan Nørgaard tiltrådte den 1. september 2012 som ny chef i det strategisk højt prioriterede specialkompetence-selskab, EL:CON Innovation A/S - en del af den landsdækkende installatørvirksomhed EL:CON.

I EL:CONs direktion er der glæde over, at 41-årige Jan Nørgaard har sagt ja til ledelsesopgaven i EL:CON Innovation A/S. Med teknisk indsigt og solid ledelseserfaring har Jan Nørgaard den helt rette profil til at sikre selskabet en fortsat sund udvikling, udtaler adm. direktør Claus Søgaard Poulsen: »Vi har strategisk fokus på energioptimering og tekniske løsninger til vedvarende energi og energibesparelser. Kompetencerne har vi samlet i EL:CON Innovation A/S. Det har derfor været afgørende, at vores nye mand i spidsen er stærk inden for de forretningsområder.«

Solid erfaring med teknik og ledelse

Jan Nørgaard trækker på erfaringer fra en elektronikteknisk uddannelse samt en 20 år lang karriere med en række lederstillinger i ind- og udland, i det der i dag er Vestas-koncernen, hvor vedvarende energi, styring og elektronik er nøgleord. De sidste fire år har Jan Nørgaard været ansat som Vice President, Vestas Quality Management i Vestas Control Systems A/S, hvor han blandt andet leverede solide resultater inden for organisationsudvikling og procesoptimering. Som øverste ansvarlig for EL:CON Innovation A/S ser Jan Nørgaard frem til at styrke og udvikle aktiviteterne i selskabet, så vækstpotentialet, der naturligt ligger i den grønne omstilling af samfundet, udnyttes optimalt.

Lys fremtid trods prognose om lav aktivitet

Lavt aktivitetsniveau har de senere år præget installationsbranchen, og det vil ifølge brancheorganisationen Tekniq ikke ændre sig markant i 2013. For at indfri EL:CONs økonomiske målsætninger, kræver det både optimering af processer og udnyttelse af vækstmuligheder. Hos EL:CON satses stort på grønne tekniske løsninger, så trods de afdæmpede prognoser ser Jan Nørgaard lyst på fremtiden: »Energibesparelser og vedvarende energi rækker ind i fremtiden. Vi oplever stigende interesse for at komme i gang med små og store energiprojekter hos både erhverv og private. Besparelsespotentialet er enormt, og derfor er der et stort marked for installation, servicering og optimering af tekniske løsninger i bygninger og industrien«, siger han og fortsætter: »Hos EL:CON oplever vi også succes med et kundeorienteret setup, hvor vi i stedet for at etablere os i udlandet, har bygget eget specialtavleværksted i Danmark - i nærheden af vores kunder. Det har givet flere kunder i butikken, fordi de oplever tæt og ukompliceret dialog, og dermed en langt lettere proces omkring deres projekter. Den succes skal naturligvis optimeres til fordel for både kunder og forretning.«

Fuld opmærksomhed på grønne løsninger

Jan Nørgaard ser EL:CON, som en dynamisk virksomhed med stort potentiale: »Virksomheden adskiller sig ved at turde investere i fremtiden. Forretningsområderne i EL:CON Innovation A/S har høj strategisk prioritet, og jeg er meget tiltrukket af opgaven i, at mange både i og uden for virksomheden har store forventninger. Jeg glæder mig til at være med til at afstikke den fremtidige kurs for EL:CON, så god forretning fortsat forenes med tilfredse kunder og et grønnere samfund.«

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Claus Søgaard Poulsen +45 4122 2222 | Jan Nørgaard, +45 4122 2250

Generationsskifte i EL:CON

Efter mere end 33 år i direktørstolen har EL:CONs grundlægger Claus Søgaard Poulsen valgt at overdrage ledelsen af virksomheden. EL:CON er i dag er ejet af NRGi og er en af landets største elinstallationsvirksomheder med 680 medarbejdere.

ELCON Claus Søgaard Poulsen

Med virkning fra den 1. januar 2013 tiltræder Lars Juul som adm. direktør for EL:CON. Claus Søgaard Poulsen fortsætter i virksomheden som markedsdirektør, hvor han bl.a. skal udvikle samarbejdet med landsdækkende kunder og strategiske partnere. 

EL:CONs historie

Claus Søgaard Poulsen starter sin karriere i 1979 som selvstændig elinstallatør. I 1984 opkøber han Trøjborg Installationsforretning, som på daværende tidspunkt havde tre ansatte. Installationsvirksomheden skifter i 1989 navn til EL:CON, og Claus Søgaard Poulsen udvikler herefter virksomheden til i 2005 at omfatte 260 medarbejdere. I 2005 sælger Claus Søgaard Poulsen EL:CON til NRGi, men fortsætter som adm. direktør.

EL:CON har siden udviklet sig til en landsdækkende aktør med 16 afdelinger og er med 680 ansatte én af landets største elinstallationsvirksomheder. EL:CON udgør i dag NRGis installationsdivision, hvor kompetenceområderne omfatter elinstallation, klima- og energi, sikring, indeklima, kommunikation, automation, infrastruktur samt termografering. Claus Søgaard Poulsen siger om generationsskiftet:

»Det har været nogle fantastiske år med mange spændende opgaver og udfordringer. Virksomheden står nu rustet til det kommende opsving, og jeg ser derfor tidspunktet for overdragelse af stafetten til Lars Juul for optimalt.«

Den nye mand i stolen

Lars Juul kom til EL:CON i 2006, hvor han blev ansat som direktionsassistent. Han har efterfølgende haft forskellige hverv i virksomheden og har gennem hele sin ansættelse været en del af EL:CONs ledelse. Lars Juul er 39 år og har både en teknisk uddannelse som elektriker og stærkstrømsingeniør samt en merkantil uddannelse bag sig.

Lars Juul er sammen med sin kone og to børn bosat i det sydlige Århus. Mange vil måske kende Lars Juul fra sin professionelle håndboldkarriere som målmand hos bl.a. Kolding IF og Århus GF. Håndboldkarrieren blev lagt på hylden i 2006, da Lars Juul tiltrådte i EL:CON. Lars Juul udtaler, at han glæder sig til den nye udfordring, og at han samtidig føler sig godt rustet til jobbet:

»Jeg har i Claus haft en fantastisk læremester, der er synonym med flid, troværdighed og godt købmandsskab, hvilket er det fundament, EL:CON er bygget op omkring.«

En stor opgave

Adm. direktør i NRGi. Søren Sørensen udtaler, at det er en stor opgave at løfte arven efter Claus Søgaard Poulsen, der med stor dygtighed har ført EL:CON frem til det, virksomheden er i dag. Med ansættelsen af Lars Juul får EL:CON en karismatisk, dygtig og erfaren efterfølger til Claus Søgaard Poulsen.

Vi glæder os ligeledes over, at Claus Søgaard Poulsen fortsat stiller sine kompetencer og arbejdskraft til rådighed for NRGi, idet han fra den 1. januar 2013 fortsætter som markedsdirektør i EL:CON, slutter NRGis adm. direktør.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Søren Sørensen, Adm. direktør i NRGi, +45 2069 3001
Claus Søgaard Poulsen, Adm. direktør i EL:CON +45 4122 2222
Lars Juul, Koncernchef i EL:CON, +45 4122 2206

 

Fronius Service Partner

EL:CON er netop blevet godkendt til at reparere og servicere invertere til solcelleanlæg fra Fronius.

ELCON Klima og energi Fronius Service Partner

Den nyerhvervede status som Fronius Service Partner er bevis for, at EL:CON har deltaget i et omfattende uddannelsesforløb og nu har tilladelse til at reparere Fronius-invertere til solcelleanlæg, skifte printplader og yde generel service på Fronius-invertere solgt i Danmark.

 

  LÆS MERE OM FRONIUS INTERNATIONAL

Nyt nyhedsbrev ude

Sikring er nøgleordet i nyeste udgave af nyhedsbrevet fra EL:CON.

ELCON Nyhedsbrev September 2012

NYHEDSBREV: EL:CON har netop udsendt endnu et nyhedsbrev, som blandt andet byder på omtale af en ny stor ordre inden for sikring og links til et lille udpluk af historier, der fortæller om nogle af de nye eller forbedrede sikringsløsninger, vi har hjulpet vores kunder med.

Klik direkte videre til nyhedsbrevet.

EL:CON opnår kontrakt på Det Nye Universitetshospital

EL:CON gav bedste bud på sikring af Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby og bliver dermed leverandør til Region Midtjylland på et gigantisk hospitalsprojekt.

ELCON Sikring DNU

Region Midtjylland har efter en licitation indgået en rammeaftale med EL:CON, NRGi's installationsdivision, på levering af sikringsløsningen til Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby ved Århus. Rammeaftalen omfatter installation af adgangskontrol, tyverialarm og porttelefoner på samtlige 223.500 m2 af byggeriet. 1. etape af de i alt 11 etaper består af 33.000 m2 og arbejdet forventes at skulle påbegyndes i 2. kvartal af 2013.

- Vi er stolte over at blive valgt som leverandør til Danmarkshistoriens største byggeri, og vi ser frem til at blive en del af projektet. Entreprisen passer godt til EL:CON og vores kompetencer inden for sikring, siger servicechef Jesper Svenningsen, EL:CON Århus.

I forbindelse med entreprisen på Det Nye Universitetshospital trækker EL:CON på erfaringer fra lignende store århusianske projekter som for eksempel VIA Campus i Skejby, Aarhus Kommunes nul-energi kontorhus på Grøndalsvej og Navitas Park på Århus Havn.

For spørgsmål vedr. entreprisen for Region Midtjylland kontakt venligst:
Servicechef Jesper Svenningsen, EL:CON Århus A/S på telefon +45 41 222 194 eller mail jsv@elcon-as.dk

Om Det Nye Universitetshospital - kilde: www.dnu.rm.dk

  • Det første spadestik til Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeprojekt, Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus, blev taget i 2009.
  • DNU skal bygges sammen med det eksisterende Aarhus Universitetshospital, Skejby, til et samlet nyt hospitalskompleks.
  • Hospitalet skal både fungere som universitetshospital, landsdelscenter og basishospital for borgerne i Aarhus.
  • Byggemodningen af DNU-grunden sker fra efteråret 2011. Selve byggearbejdet går i jorden oktober 2012 med byggeriet af de første 33.000 m2 af Akutcentret. Der skal bygges ialt 216.000 m2 fordelt på 5 centre.
  • Den endelige hospitalsby forventes at være færdig i 2019.

Renovering af vejbelysning i Syddjurs

Syddjurs Kommune har netop valgt EL:CON til at udskifte gamle gadebelysningsarmaturer med mere energioptimale LED-armaturer.

ELCON der servicere gadebelysning

Efter en licitation har Syddjurs Kommune indgået aftale med EL:CON, NRGi's installationsdivision, om renovering af kommunens gadebelysning. I perioden fra 1. august til 1. oktober 2012 skal EL:CON udskifte 697 gamle armaturer med energibesparende LED-lamper. Ved udskiftningen er det anslået, at kommunen vil opnå en væsentlig energibesparelse i forhold til den nuværende traditionelle gadebelysning.

"Hos EL:CON ser vi frem til at hjælpe Syddjurs Kommune med at effekture besparelser på driften af kommunens gadebelysning. Projekter inden for energioptimering er et af vores strategiske fokusområder, og vi har god erfaring med renovering af gadebelysning fra projekter i for eksempel Hedensted og Esbjerg", siger funktionschef Palle Jørgensen, EL:CON El-anlæg.

Drift af gadebelysning også en EL:CON-opgave i Syddjurs

EL:CON står i forvejen for drift og vedligeholdelse af Syddjurs Kommunes 9.600 gadebelysningsarmaturer. En aftale som blev indgået i starten af 2012 og som løber frem til 2016.

EL:CON El-anlæg A/S vedligeholder på nuværende tidspunkt således gadelys for Aarhus, Horsens, Hedensted, Esbjerg og Sønderborg Kommuner samt for Vejdirektoratet i Østjylland. Med armaturerne fra Syddjurs omfatter det i alt ca. 100.000 vejbelysningsarmaturer.

Spørgsmål vedr. renoveringsopgaven rettes til:
Palle Jørgensen, EL:CON El-anlæg A/S på telefon +45 41 222 254

Royale håndtryk til tre EL:CON-lærlinge

Dansk Industri og Håndværks Medaljefond i Østjylland uddelte fornylig medaljer til talentfulde unge håndværkere med gode faglige og menneskelige egenskaber. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Århus-borgmester Jacob Bundgaard hængte medaljerne om halsen på de stolte hoveder.

ELCON Lærling Østjyllands bedste

Fra EL:CON Århus var to nyuddannede lærlinge - Samuel Thorgreen Evald og Kim Kamp Kruse - udvalgt som medaljemodtagere. Til stede som ledelsesrepræsentanter fra EL:CON ved medaljeoverrækkelsen var regionschef Per Nørgaard og servicechef Jesper Svenningsen.

Også medalje i København

I København hædrer Haandværkerforeningen de dygtigste udlærte svende på Københavns Rådhus. Her var endnu en nyuddannet lærling fra EL:CON var udvalgt til hæder. Den 8. maj fik Lenoardo Schrirrpa fra EL:CON Sjælland hængt medalje om halsen og kunne derefter bukke for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II og give et håndtryk. Til stede var serviceleder Thorkild Bak og elektriker Arne Petersen.

Gamle konkurrenter flytter sammen

Konkurrence mellem to Skive-baserede elinstallatører er et overstået kapitel, det slår Jan Juul Jensen og Kjeld Jacobsen fast. De er efter EL:CONs overtagelse af elfirmaet Kjeld Jacobsen A/S blevet kollegaer og er netop flyttet sammen på H. C. Ørsteds Vej 30 i Skive.

ELCON Skive domicil

Normalt sidder konkurrenter ikke ansigt til ansigt i samme kontor, men det gør de to Skive-elinstallatører, Jan Juul Jensen og Kjeld Jacobsen nu, efter den landsdækkende elinstallatør EL:CON A/S i starten af året overtog den gamle Skive-virksomhed Kjeld Jacobsen A/S. Dermed blev de to tidligere konkurrenter kollegaer i EL:CON.

Daglig videndeling og sparring

Frem til slutningen af april arbejdede de to fra hver sin adresse i Skive, men det er slut nu. EL:CON Skive A/S har netop samlet alle aktiviteter i byen. Tidligere ejer, Kjeld Jacobsen, er ansat som ny servicechef i EL:CON Skive A/S. Om den fælles adresse siger han:

- Udover at spare penge på husleje, fælles lager, kopimaskine og værktøj er der en række andre gevinster ved det nye fælleskab. Blandt andet mulighed for daglig videndeling og sparring omkring de faglige opgaver. Det giver højere fagligt niveau og bedre service, som i sidste ende kommer vores kunder til gode.

Kjeld Jacobsen har arbejdet, som selvstændig elinstallatør siden 1992, da han overtog familievirksomheden, som blev grundlagt i 1915. Jan Juul Jensen har ligeledes mange års erfaring med elarbejde på bagen - primært fra Skive og omegn. De seneste par år har han fungeret som serviceleder hos EL:CON Skive. De to har drevet hver sin forretning i samme by og har hver især opbygget eget netværk og kundegrundlag.

- Vi har begravet konkurrence-djævlen, for sammen står vi naturligvis stærkere i lokalområdet. Vi bidrager hver især med et solidt netværk. Nu får vi muligheden for at løfte nogle større og anderleders opgaver til gavn for både gamle og nye kunder, forklarer serviceleder Jan Juul Jensen.

Basen for fællesskabet er nu i det gamle Kjeld Jacobsen-domicil på H.C. Ørstedsvej. Hermed har EL:CON fået til huse i en nyrenoveret og topmoderne bygning med blandt andet intelligent styring, tyverisikring, adgangskontrol, solceller på taget og varmepumpe - tekniske løsninger, som EL:CON Skive også tilbyder kunderne, og som gør hverdagen lettere og langt mere energibesparende.

For flere informationer kontakt EL:CON Skive A/S:

- Kjeld Jacobsen, servicechef, knj@elcon-as.dk / 3173 5611
- Jan Juul Jensen, serviceleder, jjj@elcon-as.dk / 4174 4123

Rift om pladserne til solcelle-temamøder

NRGi og EL:CON afholder i de kommende måneder en række temamøder om solceller. Interessen for at høre om fordelene ved solceller er stor - så stor at interesserede nu må sættes på venteliste.

ELCON Klima temamøde

Det er blevet en god forretning at have tag over hovedet. Solens stråler er fyldt med energi, og med solceller på taget kan naturens kræfter på en miljø- og klimavenlig måde udnyttes til at producere egen strøm.

Overvældende interesse

- Der er sund fornuft i at energioptimere sin bolig. Mange har fundet ud af, at der kan være mange penge at spare på at udnytte vedvarende energikilder. Det er en god udvikling, og den overvældende interesse for temamøder om solceller til privatboligen et fint bevis på den tendens. Vi har på få dage besat alle pladserne ved vores fire østjyske møder i maj, siger Anette Due Laursen, markedschef hos EL:CON.

Indhold på temamøderne

På temamøderne fortæller NRGi og EL:CON om fordelene ved solcelleanlæg, BRF Kredit gennemgår eksempler på finansiering og Deloitte forklarer de skattemæssige afskrivningsregler på solcelleanlæg.

Der er op til 100 pladser ved hvert temamøde, hvor der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne. På grund af den store efterspørgsel planlægger NRGi og EL:CON en række nye temamøder i nærmeste fremtid. Interesserede kan allerede nu tilmelde sig på en venteliste, og få direkte besked om de nye møder.

Få solcellenanlægget tilpasset dit behov

NRGi og EL:CON leverer i samarbejde solceller i hele landet, og man får selvfølgelig tilpasset anlægget til netop det energiforbrug, som huset kræver. Størrelsen på et solcelleanlæg til et gennemsnitligt forbrug på cirka 5.500 kWh om året vil fylde cirka 40 kvadratmeter på taget. Og kunderne har fået øjnene op for, at det er en god investering, der er tjent hjem efter 10 år.

− I øjeblikket øger vi salget markant uge for uge. Det viser også, at kunderne ikke bare taler om vedvarende energi - de investerer også i det, siger Anette Due Laursen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Anette Due Laursen, markedschef i EL:CON på 4122 2160.