NYHEDER

Udsigt til gratis el med solceller på taget

Karl og Britta Klemmensen har investeret 163.000 kroner i et 6 kW solcelleanlæg på 41 m2 til sommerhuset i Knebel. Anlægget er leveret af NRGi og monteret af EL:CON. Nu kan ægteparret se frem til gratis produceret el til sommerhuset om godt 10 år.

ELCON Udsigt til gratis el med solceller på taget

Informationsmøde med NRGi

EL:CON har på blot to dage monteret de 2x12 solpaneler på taget af Karl og Britta Klemmensens sommerhus i Knebel, som skal sikre dem uafhængighed af stigende elpriser.

- Vi blev overbevist om, at det netop var denne løsning, vi ville have til vores sommerhus, efter vi blev præsenteret for solceller på et informationsmøde afholdt af NRGi i forsommeren. For os var det helt afgørende, at vi følte tryghed i forhold til både leverandør og installatør, når vi skulle ud i sådan en stor investering, siger Karl Klemmensen.

Solpaneler mod syd

Solpanelerne er fordelt på to tage, der vender ret mod syd. Dertil kommer to vekselrettere (invertere) på hver 3kW, der omsætter den producerede jævnstrøm fra solpanelerne til vekselstrøm, som enten bruges direkte til at dække sommerhusets forbrug her-og-nu eller sendes ud på nettet.

Valgte på baggrund af troværdig rådgivning

Når der i vinter-halvåret produceres mindre el, end der forbruges, hentes el tilbage fra nettet svarende til den opsparede el.

- Vi har gået og snakket om et solcelleanlæg til vores sommerhus, fordi vi har en høj elregning på grund af den installerede swimmingpool med spa. Vi snakkede med flere leverandører, men besluttede os på NRGi's informationsmøde, hvor vi fik en rigtig god rådgivning, fortæller Britta Klemmensen.

Solcelleanlægget er leveret som en færdigpakke. Alt er monteret og sat i gang af NRGi's Installationsdivision EL:CON, og ægteparret har fået vejledning i brug og hjælp til ansøgning hos myndigheder.

Anlæg nummer to

Nu overvejer Karl og Britta Klemmensen at investere i et anlæg mere til deres private hus i Søften ved Århus.

- Den løsning som Karl og Britta Klemmensen har valgt er sorte design-paneler fra mærkevareleverandøren Schüco i Tyskland, leveret af grossisten Solar. Med i pakken følger teglbeslag, der fæstnes på lægterne og skinner der holder selve solpanelerne på plads, fortæller projektleder Brian Borch Bryrup fra EL:CON.

Det tager kun EL:CONs montører et par dage at montere hele løsningen med forbindelse til elnettet.

Monterer i gennemsnit to solcelleanlæg i ugen

Det går stærkt med solcellerne lige nu, og EL:CON monterer i gennemsnit to anlæg i ugen. Det har de faktisk gjort siden de første informationsmøder tilbage i juni måned.

- Familien Klemmensen har fortalt mig, at de valgte os til at udføre opgaven med at montere solcelleanlægget, fordi de vidste, at vi havde erfaring med solceller. De følte sig mest trygge ved at bruge et anerkendt installationsfirma til opgaven. Det er utrolig vigtigt at få leveret en kvalitetsløsning, der giver tryghed omkring den langvarige investering, forklarer Brian Borch Bryrup.

 

Genbrug af kulde sparer energi

EL:CON har udviklet og installeret et system, som genbruger kulden fra opvarmning af badevand til aircondition. Systemet har forbedret indeklimaet hos Holstebro Badeland markant og sparer på samme tid energi.

ELCON genbrug af kulde

Overophedet administration

Første salen over Holstebro Badeland huser badelandets egen administration, styrketræningslokale og Holstebro Turistbureau. Med temperaturer på 33-34 grader svedte kontorfolk og motionister mere tran end godt er i lokalerne - varmen fra badelandet steg op og resulterede i varmt og ubehageligt indeklima.

Hos Holstebro Badeland var man indstillet på, at opsætning af et traditionelt køleanlæg var en nødvendighed for at forbedre indeklimaet. Arbejdet med at indhente tilbud var i fuld gang, da badelandet via en samarbejdspartner blev sat i forbindelse med EL:CONs indeklima-folk.

Unikt system til opsamling af kulde

EL:CON har nu udviklet og installeret et system, som ved hjælp af ventiler og pumper opsamler den kulde, som varmepumpen genererer i forbindelse med opvarmning af badevandet. Kulden genbruger Holstebro Badeland i aircondition-anlægget, som EL:CON har installeret i kontor- og motionslokalerne over badelandet.

Udbytte af investeringen

Holstebro Badeland har med EL:CONs hjælp opnået nærmest gratis komfort i form af lavere temperaturer på kontorer og i træningslokale. Når aircondition-anlægget kører på fuld styrke sparer Holstebro Badeland omkring 52 kW pr. time.

For yderligere information om genbrug af kulde til aircondition kontakt funktionschef Mike Boutrup: mibo@elcon-as.dk eller 4174 4114.

 

  LÆS MERE OM EL:CONS KOMPETENCER

Stor interesse for solceller på Fyn

EL:CON afholdt den 21/9 et yderst velbesøgt temamøde om solceller på Byggecentrum i Middelfart. Alle 100 pladser var optaget af spørgelystne deltagere.

ELCON Stor interesse for solceller

Uafhængig af elpriser

- Solceller på taget kan blive en attraktiv investering, som sikrer folk uafhængighed af elpriserne. Det budskab er nu også spredt til nogle af de fynske strømforbrugere, siger koncernchef i EL:CON Lars Juul.

I samarbejde med energiselskabet NRGi åbnede EL:CON i juli op for salget af solceller via hjemmesiden solnrgi.dk. Der er i den forbindelse afholdt flere temamøder i Jylland, hvor interesserede kunne blive klogere på, hvordan solceller kan blive en god investering. Der er efterfølgende blevet indgået flere aftaler om montering af solcelleanlæg end forventet.

Muligheder for fradrag

Onsdag den 21/9 var turen kommet til Fyn. 100 interesserede var denne aften på plads til temamøde om solceller på Byggecentrum i Middelfart med den lokale EL:CON-elinstallatør som vært. Dermed var alle ledige pladser besat og flere interesserede endte på venteliste.

På temamødet havde deltagerne mulighed for at høre om fordelene ved solceller, og hvordan de virker. Der blev desuden sat fokus på de aktuelle fradragsregler på området, og det var muligt at stille spørgsmål til solcelleeksperterne.

Investering for dig og miljøet

- De fremmødte udviste interesse for både solceller og anden vedvarende energi som for eksempel varmepumper. Der var stor spørgelyst og det er positivt at opleve, at kunderne både interesserer sig for at gøre en forskel for miljøet, men også for den gode investering, siger Lars Juul.

Økonomien bag

EL:CON installerer i samarbejde med NRGi solceller i hele landet. Solcelleanlæggene bliver tilpasset til netop det energiforbrug, som huset kræver. Størrelsen på et solcelleanlæg til et gennemsnitligt forbrug på cirka 5.500 kWh om året vil fylde cirka 40 kvadratmeter og koste cirka 150.000 kroner. Investeringen er typisk tjent hjem efter 10-12 år. Inden længe får kunderne også mulighed for få finansieret solcelleanlægget via solide samarbejdspartnere til en attraktiv pris.

Find de seneste nyheder og opdateringer om solceller på www.solnrgi.dk

Solceller en god idé, fordi ...

  • Du øger husets værdi og giver bedre energimærkning
  • Du gør dig uafhængig af elprisen
  • Investeringen er tjent hjem efter 10-12 år
  • Arbejdslønnen til montering af solceller er fradragsberettiget
  • De er stort set vedligeholdelsesfri
  • De har en levetid på 35-40 år
  • De er med til at nedsætte CO2-udledningen

 

EL:CON indgår kontrakt på Navitas Park

EL:CON har med Pihl A/S indgået en større kontrakt om elentreprisen på byggeriet af Navitas Park på Århus' nye havnefront.

ELCON elinstallation Navitas Park

Del af den nye havnefront

Tilbage i foråret 2010 afleverede fem hold af ingeniører, arkitekter og entreprenører deres forslag til, hvordan Navitas Park på havnen i Århus skal se ud. EL:CON var fra starten var en del af holdet, som står bag vinderprojektet. Derfor har EL:CON netop underskrevet kontrakt med Pihl A/S om elentreprisen på byggeriet.

Navitas Park skal stå færdigt i 2014 og de godt 35.000 kvadratmeter kommer til at huse mere end 2.300 studerende, undervisere, forskere og iværksættere med tilknytning til institutionerne Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen og INCUBA Science Park.

Betydningsfuld ordre

"Der er tale om en stor enkeltstående ordre, som er af væsentlig betydning for EL:CON", siger administrerende direktør Claus Søgaard Poulsen. EL:CONs arbejde på byggeriet starter den 1. marts 2012 og de sidste arbejder skal være udført inden udgangen af 2013. Det bliver EL:CONs århusianske afdeling, som skal udføre arbejdet, som omfatter stærk- og svagstrømsinstallationer samt sikring.

Kontakt regionschef Per Nørgaard, pn@elcon-as.dk for yderligere informationer om elentreprisen på Navitas-byggeriet.

Mere lys med mindre strøm

DTC Transportcentret i Vejle har netop afsluttet et projekt om energioptimering, der resulterede i energibesparelser på 190.000 kWh. Det svarer til en årlig besparelse på 58 procent. Det gavner både miljøet og DTC's økonomi.

ELCON Mere lys med mindre strøm

DTC har i samarbejde med EL:CON sænket deres energiforbrug på udendørs belysning fra 1000 watt til 600 watt pr. lampe. Det kan mærkes, for DTC har mere end 70 lamper.

Ny type lampe

- Vi havde selv overvejet, hvordan vi kunne spare på vores strømforbrug, da vi blev kontaktet af EL:CON med en forespørgsel om at lave et tilbud til os omkring mulige energibesparelser. EL:CON kunne oplyse os om en ny type lamper på markedet, hvor vi faktisk fik et bedre lys samtidig med, at vi kunne spare penge, fortæller servicechef hos DTC, Ronald Knudsen.

Og besparelserne kan allerede mærkes nu. De nye moderne lamper giver faktisk mere lys end de gamle, men de bruger meget mindre strøm. Investeringen i de nye lamper kan derfor tjenes hjem på bare et år.

Endnu flere besparelser

Undervejs i samarbejdet mellem EL:CON og DTC dukkede der flere muligheder op for at spare på strømmen. Ved at skrue ned for lampernes spænding kunne DTC spare yderligere 27 % på energiforbruget.

- Vi lavede et forsøg, hvor vi skruede spændingen ned for nogle af vores lamper, mens andre beholdte den gamle spænding. Ved målinger fandt vi fandt ud af, at vi sagtens kunne spare en pæn portion energi den vej uden at forringe vores belysning, fortæller Ronald Knudsen.

EL:CON tog kontakt

DTC havde i første omgang ikke selv nået at rette henvendelse til en konsulent, der kunne rådgive om besparelsesmulighederne, men de er glade for, at EL:CON selv kontaktede dem:

- Samarbejdet med EL:CON forløb rigtig godt. Hos DTC er vi gode til noget, hos EL:CON er de gode til noget andet; for eksempel til at finde energibesparelser. Derfor er det en god idé at få en ekstern konsulent ind over, slutter Ronald Knudsen.

Gadelys-entreprise i hus

Esbjerg Kommune har efter en licitation valgt EL:CON El-anlæg A/S til at varetage kommunens gadebelysning fra 1. juni 2011 og 4 år frem.

ELCON Gadebelysning i Esbjerg

Udskiftning, eftersyn, fejludbedring og døgnservice

Esbjerg Kommune har 27.835 armaturer, der skal vedligeholdes. Opgaven består i gruppeudskiftning af lyskilder, eftersyn, afhjælpning af fejl og mangler samt et døgnberedskab, der kan tilkaldes, hvis der opstår større fejl eller uheld.

Entreprisen forventes at kunne beskæftige cirka 3-5 medarbejdere i kontraktperioden, og der er mulighed for forlængelse i yderligere 2 år, hvis begge parter ønsker det.

 91.000 armaturer

EL:CON El-anlæg A/S vedligeholder i forvejen gadelys for Århus, Horsens, Hedensted og Sønderborg Kommuner samt for Vejdirektoratet i Østjylland, og med armaturerne fra Esbjerg omfatter det i alt ca. 91.000 vejbelysningsarmaturer.

Yderligere info om opgaven hos Esbjerg Kommune.

Kontakt funktionschef Steen Pedersen, stp@elcon-as.dk for yderligere oplysninger.

EL:CON har købt BKS Installation

Den 1. december 2010 overtager EL:CON A/S BKS Installation, som vil blive integreret i EL:CONs afdeling i Vejle. EL:CON overtager alle aktiviteter og medarbejdere, så den samlede medarbejderstab øges til 20 teknikere og lærlinge.

Bo Krogh Sørensen bliver serviceleder for EL:CON Vejle, og vil fremover få ansvaret for hele afdelingen.

Styrkelse af kompetencer

Ved integrationen i EL:CON får BKS kunder mulighed for at få løst endnu større og flere el-installationsopgaver end tidligere. Kompetencer inden for bl.a. vedligeholdelse, reparation og service inden for det offentlige, erhverv såvel som det private vil derfor blive styrket.

Kommunikation og sikring

EL:CON Vejle kan rådgive og hjælpe dig til den bedste løsning med alt indenfor for tele- og data kommunikation. Derudover har vi de nødvendige kompetencer og uddannelser til at udføre komplette løsninger inden for videoovervågning og tyverialarmer.

EL:CON - en del af NRGi

EL:CON er en landsdækkende elinstallationsvirksomhed med mere end 600 medarbejdere med mangeartede kompetencer - fra forsyningsanlæg og vejbelysning over industrianlæg og automation til nyetablering og renovering i institutioner, industri og boliger. Vi ejes af energiselskabet NRGi, og herigennem har vi mulighed for at tilbyde endnu flere produkter og løsninger. Energioptimering er en af vores kernekompetencer, og sammen med NRGi arbejder vi målbevidst for at mindske vores kunders energiforbrug.

Yderligere information kan fås hos:

Finn Henningsen, EL:CON A/S, tlf. 4122 2300.

EL:CON har købt elinstallationsvirksomheden Agerkilde A/S

Elinstallationsvirksomheden Agerkilde A/S med hovedkontor i Viborg er blevet solgt til EL:CON Gruppen A/S.

Agerkilde A/S, der har afdelinger i Viborg, Holstebro og Skive, er netop blevet opkøbt af EL:CON Gruppen A/S, der er ejet af det østjyske energiselskab NRGi.

En fremtidssikring

Bestyrelsen og aktionærkredsen ser salget som den bedste mulighed for at sikre kunder, medarbejdere og virksomheden i fremtiden.

Beslutningen om salget blev truffet, efter en af drivkræfterne bag de seneste års udvikling i Agerkilde, Jesper B. Jensen, valgte at forlade virksomheden.

− Det er en samlet bestyrelse og aktionærkreds, som står bag beslutningen om salget af Agerkilde A/S − et selskab, som har været gennem en hård periode, men via en god indsats fra ledelse og medarbejdere er blevet stabiliseret. Det er aktionærer og bestyrelsens klare opfattelse, at vi med det samlede salg sikrer såvel kunder, medarbejdere og virksomheden den bedst mulige fremtid, siger Michael Agerkilde, adm. direktør i Agerkilde A/S.

Lignende virksomhedskultur

At valget faldt på EL:CON Gruppen med hovedkontor i Århus har flere årsager. Virksomheden råder over mange af de samme kompetencer som Agerkilde inden for el, hvorimod Agerkilde er stærkere på teknikopgaver.

- Derudover fandt vi hurtigt ud af, at virksomhedskulturen minder meget om hinanden i de to virksomheder, og kemien passede godt, siger Michael Agerkilde.

Styrkelse af automation og kommunikation

EL:CON Gruppen ser naturligvis med stor tilfredshed på opkøbet. Agerkilde er markedsledende inden for automation og kommunikation, og EL:CON ser et stort potentiale i de segmenter. Samtidig har EL:CON store forventninger til det store og nye kundepotentiale i Midt- og Vestjylland, bl.a. inden for energioptimering.

− Agerkildes kompetencer passer perfekt ind i EL:CON. Geografien mellem virksomhederne er god, da vi ikke har deciderede geografiske overlap, men heller ikke er længere fra hinanden, end vi kan hjælpe mellem afdelingerne og trække på hinandens kompetencer, siger Claus Søgaard Poulsen, adm. direktør i EL:CON Gruppen.

EL:CON beskæftiger efter opkøbet 600 medarbejdere, heraf 90 lærlinge og elever fordelt på 16 afdelinger over hele landet. Agerkilde A/S omsatte i 2009 for ca. 90 millioner kroner og beskæftiger knap 100 medarbejdere. Overtagelsen sker med virkning fra 1. juni 2010.

Ny afdeling i Charlottenlund

EL:CON har købt Alleens El-Service, beliggende i Charlottenlund.

EL:CON Gentofte

Afdelingen kommer til at hedde EL:CON Gentofte og bliver en ny afdeling under EL:CON Hvidovre.

Overtagelsen skete den 1. april 2010, og nuværende indehaver el-installatør Peter Sikora bliver afdelingsleder med reference til afdelingshef Peter Ebskov.

Fokus på energioptimering og sikring

Den ny afdeling vil ud over traditionelle el-installationer, tage sig af specielt energioptimering og sikring. Peter Sikora bliver ligeledes energikonsulent på Sjælland.

Med dette tilkøb forventes det, at EL:CON Gentofte vil styrke vores forretning mærkbart, ikke mindst med fokus på energioptimering og sikring på Sjælland.

Regering og Århus' byråd talte energioptimering med EL:CON

Et af EL:CONs kompetenceområder, nemlig energioptimering, blev sat på dagsordenen i Århus, da finansminister Claus Hjort Frederiksen og Venstres borgmesterkandidat Gert Bjerregaard var på besøg hos EL:CON mandag den 26. oktober.

Emnet var energioptimering

Besøget var et led i Venstres nyligt lancerede vækst- og beskæftigelsesudspil, hvor ét af punkterne handler om at gennemføre energibesparelser. Derfor var energioptimering det helt store omdrejningspunkt for dagens besøg.

Mødet blev brugt til at diskutere, hvordan virksomheder kommer i gang med energioptimering, og der var derfor stor interesse for at høre, hvordan EL:CON i praksis gennemfører energioptimering. Ligeledes var finansministeren interesseret i EL:CONs syn på den nuværende lavkonjunktur, og hvilke udfordringer EL:CON ser i forhold til kommunale energirenoveringer.

Indholdsrig eftermiddag

Alt i alt var det en indholdsrig eftermiddag med spændende drøftelser af modeller, finansieringsmuligheder, fremtidige vækstpakker og de udfordringer, der i øjeblikket er i kommunerne. Og uanset hvor man står partipolitisk, er vi da glade for, at man både i regeringen og i byrådet har stort fokus på et af de områder, hvor vi hos EL:CON kan gøre en forskel - energioptimering.