NYHEDER

Jan modtager fagets medalje og nu udlært elektriker hos EL:CON

Jan Reenberg Nørby Kristensen er udlært elektriker den 24. september 2019 hos EL:CON i Holstebro. Jan har forberedt sig grundigt op til sin svendeprøve og leveret en præstation ud over pensum, og det har udløst topkarakterer og fagets medalje.

Jan Reenberg Nørby Kristensen udlært i Holstebro

Tekst Mette Riis, HR og kommunikation, meri@elcon.dk

»Emil (fra EL:CON i Hornslet, red.) og jeg var temmelig nørdede op til vores svendeprøve. Måske tog vores engagement endda lidt overhånd, for vi knoklede helt indtil kl. 22 om aftenen, fordi vi blev så grebet af projektet og ville levere en god præstation«, siger Jan og forklarer, at de to lærlinge blandt andet helt på eget initiativ præsenterede en styringsmekanisme med ansigtsgodkendelse, der kunne starte en industrimaskine, for lærer og censor til svendeprøven. Og det gav pote for de to lærlinge, der begge scorede topkarakterer.

Det er også i industrien, Jan slår sine folder hos EL:CON. Og den nyudklækkede elektriker har heldigvis også sagt ja til at fortsætte i afdelingen i Holstebro. Serviceleder Nicolaj Stensgård Poulsen siger: »Jeg har kun positivt at sige, for der brænder en ild af kreativitet og engagement i Jan, og vi oplever en høj grad af loyalitet og pligtopfyldelse hos ham. Vi kan sætte ham på opgaverne i fuld forvisning om, at de bliver udført selvstændigt og godt«.

Maskinsnedker og Buddy
Jan har været voksenlærling hos EL:CON, idet han allerede har en uddannelse som maskinsnedker med sig. Men arbejdet inden for det fag, mener Jan, ville blive for hårdt i længden: »En kammerat anbefalede mig at få en elektrikeruddannelse, og det råd er jeg meget glad for, at jeg lyttede til. Som elektriker er der fx også gode muligheder for at specialisere og evt. videreuddanne sig«.

Det er dog ikke videreuddannelse, der ligger først for, når Jan kigger ind i fremtiden. Han ser nemlig frem til at få mere erfaring som elektriker, og så har han også lige meldt sig som Buddy (en slags mentor og en del af EL:CONs lærlingeprogram) for de kommende lærlinge i sin afdeling: »Jeg er jo dén, der lige har været gennem et lærlinge- og svendeprøveforløb, så derfor syntes jeg, det er oplagt, at jeg tager den opgave«.

Jan lægger ikke sine nørdede tekniske interesser på hylden, når han kommer hjem fra sit arbejde i EL:CON: »I weekenden købte jeg komponenter til programmering af en alarm med ansigtsgodkendelse. Og det bliver spændende at komme i gang med«.

Stort tillykke med svendebrevet og medaljen til Jan:-)

Bjarne Emil Jensen fejrer 40 års jubilæum hos EL:CON i Støvring

Bjarne Emil Jensen 40 års jubilæum

Tekst Mette Riis, HR og kommunikation, meri@elcon.dk

Forsyningstekniker Bjarne Emil Jensen kan fejre sit 40 års jubilæum i EL:CONs afdeling i Støvring. Det har altid været vedligehold af forsyningsnettet og stationsarbejde, der har været omdrejningspunktet i Bjarnes virke, de senere år som tilsynsførende på opgaver for Energinet, Vestjysk Net og netselskabet N1.

»Jeg elsker arbejdet som tilsynsførende, når jeg som chefens højre hånd har mandat til at forsøge at skabe et gnidningsfrit forløb ved at have god kontakt til entreprenører og lodsejere omkring samarbejdet i forsyningsområdet, og sørge for en fair udregning af markskadeerstatninger«, forklarer Bjarne. Chefen, funktionsleder Thomas Bukdahl Mortensen, supplerer: »Jeg syntes, det er imponerende, at Bjarne så forholdsvis sent i sin karriere har haft mod på at kaste sig ud i et nyt fagområde. Han er super god til at snakke og forhandle med alle, og kunderne er så glade for at have Bjarne på posten«.

Bjarnes Bro
Tidligere i sit arbejdsliv har Bjarne kørt på forsyningsopgaver i »20 kV-gruppen« i sin højt skattede kranvogn: »Der er en motorvejsbro mellem Hobro og Støvring, vi kalder ’Bjarnes Bro’, fordi Bjarne engang glemte at slå kranen ordentligt ned og derfor ramte broen. Da han kom ud på den anden side, var den hydrauliske styreboks skåret ned til halv størrelse, og udspyede et sandt springvand af hydraulik«, husker Thomas og slår en høj latter op.

Til den historie tilføjer jubilaren tørt: »Det var Thomas’ egen skyld. Han forstyrrede med ved at holde MUS-samtale – og ja, så glemte jeg jo at sænke kranen«, siger han og medgiver, at den pågældende episode har medført mange grin og sjove bemærkninger.

Hyggeonkel og arbejdsmiljørepræsentant
Ifølge Bjarne blev han kaldt: »Hyggeonkel« af sin mester i de første 20 år af karrieren: »Ja, det er fordi jeg holder meget af mine kollegaer og sætter trivsel i højsædet«, forklarer Bjarne, der også på eget initiativ er blevet arbejdsmiljørepræsentant i arbejdsmiljøgruppen i Nord, efter at EL:CON i 2018 overtog virksomheden.

»Jeg er så gammel i gårde, at det ikke tager mig lang tid at spotte, hvis en kollega mistrives. Og så må vi bestræbe os på at få det ændret«, siger Bjarne.

»Jeg fylder 62 år i år og kan i princippet gå på efterløn om et år, men jeg bliver nok i EL:CON, indtil jeg fylder 65. Jeg er så glad for mine opgaver, mine kollegaer og den gode funktionschef (Peter Melgaard, red.), vi har fået her i afdelingen.

Stort tillykke med jubilæet til Bjarne:-)

Steffen er udlært elektriker – og modtager fagets medalje

Steffen Vammen Christensen er udlært elektriker den 6. september 2019 hos EL:CON. Steffen har leveret en flot præstation og har fået topkarakterer for sin svendeprøve. Derfor er han nu indstillet til at modtage fagets medalje.

Steffen Vammen Christensen medalje

Tekst Mette Riis, HR og kommunikation, meri@elcon.dk

Steffen startede sin læretid hos EL:CON i Fredericia, har tilbragt de sidst halvandet år i Service Aarhus, og fortsætter som udlært elektriker i Sikringsafdelingen i Aarhus: »Jeg har været i rotation hos Sikring i tre måneder i løbet af min læretid, og sikringsopgaverne med programmering og teknik er udfordrende og passer mig rigtig godt«, fortæller Steffen, der glæder sig til at fortsætte som svend hos EL:CON.

Steffen fortæller, at han har været rigtig glad for at være i lære hos EL:CON og variationen i de opgaver, han har udført. Han husker blandt andet nogle større projekter, som han har været tilknyttet for EL:CON i Fredericia. Han nævner både et par opgaver for én af Danmarks største banker, opførelse af luksuslejligheder og alt belysning samt klargøring til CTS hos en stor bilforhandler.

I Aarhus har han ligeledes været med på både større og mindre projektopgaver, og serviceleder Michael Ahlmann Molin giver Steffen sine varmeste anbefalinger med på vejen og glæder sig over, at Steffen har sagt ja til at fortsætte hos kollegaerne i Sikring: »Steffen har været en arbejdsom og stabil lærling. Jeg kan sætte ham til alle typer opgaver og ved, at de bliver udført godt. Og så har han altid en frisk bemærkning på læberne, smil og godt humør«.

Fleksibilitet og flytning
Den nyudklækkede elektriker har afprøvet flere forskellige fagområder i EL:CON, og han har nydt godt af virksomhedens størrelse samt den fleksibilitet, han har oplevet: »Det kunne heldigvis lade sig gøre at flytte afdeling, da min kæreste og jeg gerne ville flytte fra Fredericia og nærmere på familien i Aarhus-området. Og da jeg fandt ud af, at opgaverne i Projektafdelingen måske ikke lige var mig, fik jeg straks mulighed for at flytte fagområde«.

Steffen bor i dag sammen med sin kæreste i deres 70’er hus lige uden for Hadsten, og ser frem til en fantastisk begivenhed på det private plan: »Vi venter en lille søn til december, og derfor er vi i fuld sving med at få de sidste projekter i huset gjort færdig, så vi er klar til den forestående familieforøgelse«.

Stort tillykke med svendebrevet og medaljen til Steffen:-)

EL:CON A/S overtager aktiviteterne i el-installationsforretningen NT El-Service ApS i Svenstrup

Opkøbet styrker EL:CONs eksisterende forretning inden for service med ny lokalafdeling i Aalborg.

NT EL-Service opkøb

Udvidelsen af el-tekniske servicekompetencer og en fortsat stærk lokal tilstedeværelse er højprioritet hos den landsdækkende el-installatør EL:CON. Derfor styrker virksomheden nu forretningen med opkøbet af aktiviteterne i el-installationsforretningen NT El-Service ApS, der er beliggende i Svenstrup syd for Aalborg.

Med opkøbet vil EL:CON sikre en endnu stærkere og lokal tilstedeværende service til virksomhedens eksisterende og nye landsdækkende kunder. Som en del af aftalen vil NT El-Services 30 medarbejdere fremadrettet blive en del af EL:CON, der fortsat skal ledes af de nuværende ejere, Kenneth Burkal og Casper Arvad Stendahl.

NT El-Service ApS er primært beskæftiget inden for industri, landbrug, byggeri, bygningsinstallation samt service.

»Vi er hele tiden på udkig efter, hvordan vi kan styrke vores forretning til gavn for kunderne. Vi har ønsket at øge vores lokale tilstedeværelse i Nordjylland, og her er NT El-Service det rigtige match. Det er en veldrevet ejerledet virksomhed, hvor vi deler samme agile mindset og stærke fokus på at servicere kunderne og udvikle forretningen,« siger regionsdirektør i EL:CON, Michael Hemicke, og fortsætter:

»Med Kenneth Burkal og Casper Arvad Stendahl i spidsen har NT El-Service været garant for at levere gode serviceydelser. Derfor glæder jeg mig meget over, at de begge, sammen med en dygtig medarbejderstab, fortsætter som EL:CONs repræsentanter i Aalborg og omegn. Det sikrer kunderne i lokalområdet velkendte fagspecialister, samt at vi i højere grad kan imødekomme såvel eksisterende som nye kunders behov.«

»Vi glæder os til at blive en del af EL:CON, så vi sammen kan drage nytte af hinandens styrker og synergier. Vi er meget stolte og ydmyge over, at EL:CON vil bruge NT El-Service som deres nordjyske flagskib«, udtaler Casper Arvad Stendahl.

Bygger videre på strategien

Den landsdækkende el-installatør, EL:CON, har oplevet vækst de seneste år, og for nylig rundede virksomheden 800 medarbejdere. Opkøbet er derfor også et led i EL:CONs strategi om at blive en markant landsdækkende aktør på det el-tekniske marked.

»Vi er en national virksomhed, der er lokalt forankret. Det giver os agilitet og sikrer, at vi altid kan levere innovative løsninger og fokusere på effektiv drift. Med tilføjelsen af NT El-Service til vores forrentning bygger vi videre på strategien om at blive en markant landsdækkende aktør«, siger administrerende direktør i EL:CON, Jesper Knudsen.

 

EL:CON er eliteleverandør til den offentlige sektor

Eliteleverandør til offentlig sektor

Udbudsvagten.dk har igen i år certificeret EL:CON A/S som én af de 1% største leverandører til den offentlige sektor.

Med vores flotte placering som nr. 3 i kategorien »El-installation« ud af i alt 1.464 leverandører er EL:CON i den absolutte elite af leverandører til det offentlige.

Vi ser frem til endnu et år med gode samhandelsaftaler med vores offentlige kunder.

Jonna Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Jonna Jensen jubilæum

Tekst Mette Riis, HR og kommunikation, meri@elcon.dk

Jonna Jensen kan den 1. juli 2019 fejre sit 25 års jubilæum hos EL:CON i Roskilde – og med Jonna har afdelingen i Roskilde både en værdifuld bogholder men også én, der kender alle den lokale installationsvirksomheds kroge, historik og kunder.

»Jonna er ankerstenen på kontoret. Hendes styrke er, at hun har »orden i penalhuset«, er fagligt mega dygtig og myreflittig, og så kan hun begå sig på alle niveauer internt såvel som eksternt«, forklarer regionsdirektør Palle Egelund Jensen.

Der er da også mange årsager til, at Jonna selv har valgt at blive i samme virksomhed i 25 år: »Tiden her i virksomheden blandt mine mange gode kollegaer er godt givet ud, og jeg er på intet tidspunkt stagneret i mit arbejde«, forklarer Jonna og mener, at så længe hun fortsat bliver udfordret fagligt og føler, hun kan gøre en positiv forskel for sine kollegaer, så stortrives hun.

»Jonna er meget opmærksom på trivslen her i afdelingen. Hun kommer på forunderlig vis i mål med egne og sine kollegaers synspunkter, og får altid talt sig frem til en god løsning«, supplerer Palle.

Historien
Historien om Jonnas karriere starter for 25 år siden, da hun havde taget sin HG-eksamen inden for kontor. Handelsskolen udsendte et hæfte med en kort beskrivelse af de kandidater – heriblandt Jonna, der ønskede sig en læreplads, til områdets virksomheder: »Så blev jeg kontaktet af Morten og Grethe, ejerne af MJ Elektro, som virksomheden hed dengang«, smiler jubilaren og tilføjer, at hun heldigvis fik den læreplads.

Faktisk overtog EL:CON virksomheden MJ Elektro præcis på Jonnas 20 års jubilæumsdag.

Med tiden har Jonna fået et så unikt indblik i driften af afdelingen, og det er ofte hende, der formår at omsætte nye tiltag til et plan, så alle kan følge med: »Jeg tager ofte for mange opgaver på mig i min iver efter at gøre en forskel for mine kollegaer. Men jeg sætter en ære i at besidde en positivitet og en høj omstillingsparathed - også når jeg selv er presset med mange bolde i luften«.

De 25 år er fløjet afsted, mener Jonna, der blandt andet kan se tilbage på omfattende opgaver i forbindelse med fx implementering af to nye regnskabssystemer – det ene helt ned til kontoplanniveau. Faglige udfordringer er der heldigvis stadig nok af – men der er lige én slags udfordring, jubilaren ikke er helt tilfreds med: »Ja, der er lige dét med alderdommen, altså min egen, for nu er jeg gået hen og blevet den ældste af os fire kvinder på kontoret«, griner hun.

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Elektriker Ole Gregers Jensen kan fejre sit 25 års jubilæum hos EL:CON i Roskilde den 27. juni 2019. Han er – og har altid været – entrepriseelektriker helt ind til benet.

Ole Gregers Jensen jubilæum

Tekst Mette Riis, HR og kommunikation, meri@elcon.dk

»Jeg trives i EL:CON, og jeg har det bedst i velkendte rammer på større entrepriser, så jeg bliver nok her, indtil jeg går på pension«, forklarer jubilaren, der i det seneste år har arbejdet på en industrientreprise, EL:CON udfører på Christianshavn.

»Ole er fagligt dygtig. Når han fx har lavet en eltavle, står den knivskarp som hugget i marmor. Han er en god kollega med et godt humør, og han er vellidt blandt sine kollegaer. Men man skal bestille noget på Oles vagt! Han tager et stort ansvar, og han er med til at gøre en forskel i EL:CON«, fortæller regionsdirektør Palle Egelund Jensen.

Ole fortæller: »Faktisk blev jeg allerede ansat i MJ Elektro i 1986, som firmaet hed, før EL:CON opkøbte det. MJ Elektro var kendt i området og et firma, der havde opgaver på de store pladser, og dét var lige noget for mig, der kom fra en mindre, lokalt firma«.

Ole var en overgang væk fra virksomheden, men kom så tilbage i entreprisen – nu på 25-år: »Der er sket store forandringer, siden EL:CON opkøbte firmaet. Men vi er blevet et moderne firma, og som medarbejder får jeg gode opgaver og input«.

Fodbold og bukkejagt
Den 16. maj holder Ole fri – for det er den årlige premieredato for bukkejagten: »Ja, dén dato er hellig for mig, for det er min store passion at gå på jagt«.

Og den ivrige jæger har da også nedlagt nogle bukke gennem tiderne på egen jagt og med jagtklubben i Faxe Ladeplads: »Faktisk har jeg nok 50 opsatser (gevirer) derhjemme, og jeg kan huske hver og ét af jagtforløbene fra start, og indtil jeg får nedlagt byttet«, forklarer han men må dog med beklagelse konstatere, at størstedelen af jagttrofæerne stadig ligger i kasser og venter på mere vægplads.

Det var ikke just bukkejagt, der høstede størst interesse, da Ole »Zico« tilbragte sine ungdomsår på fodboldbanerne i Kr. Såby. Ole forklarer, at han var så dygtig en fodboldspiller, at Roskilde Boldklub fik øje på ham og hentede ham til klubbens 2. divisionshold.

Men øgenavnet »Zico« fulgte med fra Kr. Såby, og det hænger såmænd ved den dag i dag blandt kollegaerne i EL:CON: »Zico var i start 80’erne en blændende dribler og fodboldspiller fra Brasilien. Alle fik et øgenavn dengang, og dét hænger jeg på endnu«, griner han.

Årets Kollega er fundet...

Morten Busk Klitte Årets Kollega 2019

Overmontør Morten Busk Klitte fra EL:CONs serviceafdeling i Viborg er Årets Kollega 2018/2019 i EL:CON. Han blev noget overrasket, da adm. direktør Jesper Knudsen (t.v.) kaldte ham op til kåring på scenen i Odense fredag den 10. maj, da EL:CON fejrede 35 års fødselsdag.

»Jeg er meget glad for den ære, det er, at blive Årets Kollega, men også meget overrasket. Jeg arbejder ikke bevidst på at være en super kollega, når jeg møder om morgenen, jeg tror bare, det falder mig naturligt at være der for mine kollegaer. Næ om morgenen er en kop kaffe vigtigst!«, udbrød en munter Morten Busk Klitte (t.h.).

93 personer har i år indstillet i alt 65 kollegaer til titlen som Årets Kollega i EL:CON – og det er en ny rekord! Men det var altså Morten Busk Klitte, som juryen (SU-udvalget) udvalgte til den fornemme titel. I indstillingen af ham kunne man blandt andet læse:

»Fem kollegaer har i år indstillet Morten til titlen som Årets Kollega, trods det at han er forholdsvis ny i afdelingen. Én kollega fortæller, at Morten er en rigtig god ambassadør for EL:CON og god til lærlinge, blandt andet fordi Morten forklarer tingene på en konstruktiv og rolig måde.

En anden kollega er meget imponeret over, hvordan Morten arbejder yderst struktureret og altid efter en stram skabelon. Det vil sige, at her er ingen svinkeærinder undervejs, og arbejdsmoralen er i top.

Morten er desuden primusmotor for god humør og samling af afdelingen til sociale fredagsarrangementer. En kollega siger, at Morten har en helt naturlig måde at samle tropperne på, og man kan ikke ønske sig en bedre kollega, der formår at berige sine kollegaer socialt og fagligt.

Mortens leder mener, at Morten er et foregangseksempel som medarbejder: Ud over at Morten besidder et fantastisk humør, er han skarp i pæren og forstår at se et stykke frem i egne opgaver og udfylder sin tid optimalt – han tilbyder sig også gerne til andre opgaver og afdelinger«.

EL:CON går forrest med grønne arbejdsbiler

Grønne el-biler

I denne uge sender EL:CON arbejdsbiler på gaden i Aarhus og Glostrup, der er 100 procent eldrevne. »Med indkøbet af splinternye eldrevne arbejdsbiler vil EL:CON gå foran og skubbe på den bæredygtige udvikling«, lyder det fra adm. direktør Jesper Knudsen.

Få uger efter at Mercedes Benz løftede sløret for deres nye og forbedrede eVito-model, tager EL:CON de første eksemplarer i brug. Dermed er vi den første virksomhed i Danmark, der sætter sig bag rattet i den nye og 100 procent eldrevne arbejdsbil.

Vil fremme den bæredygtige udvikling
Ifølge Jesper Knudsen, skal EL:CON være med til at præge samfundsudviklingen i en grønnere og mere bæredygtig retning, og her er investeringen i de nye elarbejdsbiler et godt skridt på vejen: »Vi glæder os til at få de nye biler ud i gadebilledet. For os er det vigtigt at tage et samfundsansvar og presse på udviklingen af eldrevne arbejdsbiler i Danmark, som har brug for opbakning, hvis de biltyper skal udvikles til et reelt alternativ«.

De eldrevne arbejdsbiler er væsentligt dyrere, end de konventionelle diesel-modeller. Derfor er det på nuværende tidspunkt ikke realistisk at udskifte alle arbejdsbiler, men hos EL:CON håber vi at se initiativer, der hjælper den grønne omstilling mere på vej. »Størstedelen af de projekter og opgaver, vi løser for kunder, kredser om den grønne omstilling, fx energioptimeringer i bygninger og i industrien. Vi er meget bevidste om, at de løsninger, vi vejleder kunderne til, er fremtidsrettede, bæredygtige og har fokus på den grønne omstilling. Derfor er det naturligt, at vi investerer i eldrevne arbejdsbiler«, siger Jesper Knudsen.

Førende på installation af ladestandere
Hos EL:CON bliver det ingen udfordring at lade nye eldrevne arbejdsbiler fra Mercedes-Benz. EL:CON har nemlig et mangeårigt tæt samarbejde med Clever, der som Danmarks førende e-mobilitetsudbyder sørger for strømmen til elbilerne, og som EL:CON har opsat cirka 10.000 ladepunkter for i Danmark.

Den nye Mercedes eVito havde Danmarkspremiere forrige weekend, hvor den blev præsenteret på Skandinaviens største transportmesse, Transport 2019. I alt kommer der blot fem eksemplarer af Mercedes eVito til Danmark i det første halvår af 2019, og EL:CON kommer først på gaden i de nye eldrevne arbejdsbiler.

Generationsskifte i EL:CONs termograferingsafdeling

Brian Herløv Sørensen takker af med udgangen af marts 2019 efter 29 år som leder af EL:CONs termograferingsafdeling, BL Termografi, i Fredericia.

Generationsskifte i termograferingsafdelingen

Tekst Mette Riis, HR og kommunikation

Brian Herløv Sørensen takker af med udgangen af marts 2019 efter 29 år som leder af EL:CONs termograferingsafdeling, BL Termografi, i Fredericia. Han overlader ledelsen af afdelingen til en ny mand på posten som funktionschef – nemlig Jacob Ramsgaard, som faktisk ikke er helt så ny, idet han har været i afdelingen i knap 14 år.

Brian er dermed fuldstændig klar til næste etape i sit liv, som han er i færd med at planlægge: »Det er med stor sindsro, at jeg overlader hele butikken til Jacob, og giver afdelingen godt videre til én, som vi alle bakker op om. Jacob kender til det hele – lige fra sine kollegaer over opgavetyper til vores nuværende kunder samt hans flair for at skaffe nye«, forklarer Brian.

Men det var ikke helt let at overtale Jacob. Han var nemlig rigtig godt tilfreds med sit virke som termografioperatør og oplevelserne med den enormt positive respons fra tilfredse kunder. Men også som en del af det sammentømrede hold, som afdelingen er kendetegnet ved: »Jeg skulle bearbejdes i et par år, for det har aldrig været min drøm at blive leder af afdelingen og mine kollegaer«, smiler Jacob.

Men det lykkedes heldigvis Brian at overtale Jacob på en ca. 200 km lang køretur fra Fredericia til landsmøde i Aalborg: »Jeg sagde ja, men blev simpelthen nødt til at spørge mine kollegaer én efter én, om de kunne se mig som deres kommende leder. Jeg har heldigvis fået fuld opbakning hele vejen rundt, så det gav mig motivationen til at takke ja til stillingen«, siger Jacob.

Det er da heller ikke »Hr. hvem som helst«, kollegaerne nu får som funktionschef. I 2016 nominerede termograferingsafdelingen Jacob til titlen som »Årets Kollega i EL:CON« – og han var tilmed den kollega, som juryen udpegede som vinder blandt de indstillede kandidater i en virksomhed med 750 ansatte.

Termograferingsfamilien
Hos EL:CON har ledelsen i dag ekstra positiv fokus på forskelligartetheden og kompleksiteten i de opgaver, virksomheden tilbyder inden for specialkompetencer – herunder termografering.

Men sådan har det ikke altid været, forklarer Brian: »Vi har gennemgået en stor – og positiv - udvikling. Da jeg blev hentet tilbage til virksomheden efter at have været ude som projektleder for 40 mand i et tømrerfirma et par år, satte jeg fokus på at skabe ro og tillid og få folkene med på vognen. Stille og roligt drejede vi skuden i den rigtige retning, og begyndte at tjene penge«.

Det emmer af god atmosfære i termograferingsafdelingen i Fredericia - man får indtryk af, at her bor en »termograferingsfamilie«. Tonen er munter, holdet støtter op om hinanden, alle har samme faglige mål og »render i fælles retning«, som Brian udtrykker det. Her har medarbejderne en lang anciennitet, de har gennemgået en grundig oplæring, og arbejdet foregår på selvstændig basis, hvor »varen«, som kunderne får tilbudt og efterspørger, er »manden« - altså specialisten inden for sit felt.

Men der bliver altid lagt vægt på, at der skal være plads til familien derhjemme: »Inden vi ansætter en ny mand, kommer han til en jobsamtale – og dén deltager hans kone eller kæreste også i! På den måde får vi helt klare linjer for, hvad hverdagen for en termografioperatør indebærer hos os«, forklarer Brian.

God medarbejdertrivsel
Det er tilsyneladende den rigtige fremgangsmåde, Brian praktiserer inden for personaleledelse, for den nyligt gennemførte MTU (Medarbejdertrivselsundersøgelse), viser super flotte tilfredshedsprocenter for hans afdeling.

Og rapporten ligger frit fremme til skue på bordet under interviewet. Fx har 100 pct. af medarbejderne svaret: »Ja« til spørgsmålet: »Jeg ønsker at være ansat i virksomheden om to år«.
Og på spørgsmålet: »Jeg har beføjelser til at træffe de rigtige beslutninger på egen hånd«, mener 99 pct. af medarbejderne, at det er korrekt.

»Vores medarbejdere forventes at blive her i lang tid, så derfor skal trivslen da også være i top. Dét er den, og det gør mig ekstra stolt af mit livsværk«, understreger Brian.

Jacob har da heller ikke tænkt sig at ændre synderligt på afdelingens tilstand: »Brian og jeg har altid haft samme filosofi i forhold til bemanding, opgaver osv. Vi har altid talt os igennem dagen, og vi spiller med helt åbne kort i afdelingen generelt, så jeg overtager efter Brian med en rigtig god mavefornemmelse«.

Tak for dit virke i Termografering Brian, hav et godt otium – og tillykke med posten som funktionschef Jacob:-)