NYHEDER

Marinetavler til dansk skibsværft

ELCON Automation Marinetavle

EL:CON har indgået endnu en aftale med et dansk skibsværft om levering af hovedtavler til en fisketrawler, som værftet bygger i løbet af 2016.

»Vi er stolte over, at vi igen er valgt som leverandør af hovedtavler til værftet. Til samme kunde leverede vi den første marinetavle starten af 2012, og siden har vi leveret en lang række marinetavler til værftet - primært til større fiskekuttere«, fortæller Thomas Bitsch Pedersen, EL:CON A/S.

Ordren fra det danske værft lyder denne gang på tre hovedtavler – de bliver i øjeblikket bygget på EL:CONs tavleværksted i Hornslet på Djursland og skal leveres til værftet i starten af oktober.

Komplekse tavler, der skal leve op til specielle vilkår
»En marinetavle er specielt udfordrende at bygge på grund af tavlens størrelse i forhold til, hvor meget strøm, den skal kunne indeholde. I maskinrummet på et skib er pladsen trang. Derfor må vi pakke kobberet kompakt på helt faste mål. Det kræver erfarne og dygtige folk«, forklarer Thomas Bitsch Pedersen.

Specialbyggede styretavler til mange formål
På EL:CONs tavleværksted projekteres og bygges avancerede løsninger til mange forskellige typer anlæg og styre- og kontroltavler til store, individuelle processtyringer.

»Tavlerne bliver til i tæt samarbejde med vores kunder. På den måde sikrer vi, at løsningerne er tilpasset deres behov. At vores værksted ligger i Danmark betyder, at dialogen med kunderne er ukompliceret. Det gør processen omkring tavleprojekterne mere effektiv«, slutter Thomas Bitsch Pedersen.

EL:CONs tavlespecialister står for:

• projektering
• produktion
• test
• dokumentation
• betjeningsvejledninger
• programmering

Yderligere information
Vil du vide mere om specialbyggede styretavler, så kontakt EL:CON A/S på automation@elcon-as.dk eller + 45 7266 7077

 

Jacob bliver i EL:CON som elektrikersvend

ELCON laerling Jacob Roskilde

Jacob Maarslet er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde den 7. juli 2016 – og her bliver han som svend.

Jacob fortæller, at han ser frem til at prøve sine kompetencer af som elektrikersvend – gerne på nye, store opgaver. Projektleder Kristian Simonsen: »Vi er helt trygge ved at sende Jacob ud på projekter. Han er helt klar, og vi har set, han styrer opgaver meget tilfredsstillende,« fastslår han.

Utrolig udvikling
Én af dem, som har arbejdet sammen med Jacob i læretiden, er elektriker Patrick Hildan Jensen: »Jacob har gennemgået en utrolig udvikling i sin læretid – han bliver en god svend. Han har forstået meningen med opgaverne, tager ansvar og han har styr på tegninger. Jeg vil gerne have Jacob med på nye sager.«

Jacob fortæller, at han har været glad for, at kollegaerne i EL:CON har brugt tid på at give ham et stort ansvar: »Jeg kan godt lide at følge med i projekter skridt for skridt. Jeg kan hjælpe formanden, når jeg er klædt på med de nødvendige informationer. Så kan de andre spørge mig til råds om arbejdsgangene.«

Arbejde sjovere end skoleophold
»Det er hårdt at være på skoleophold – jeg bliver så træt. Jeg kan bedre lide at bruge min krop, når jeg arbejder,« understreger Jacob.

Han mener ikke selv, han er specielt god til den boglige del af elektrikeruddannelsen. Men i løbet af sin læretid har han alligevel fået hele tre 12-taller og et 10-tal.

»Siden 8. klasse har jeg vidst, jeg vil være elektriker. Jeg er rigtig glad for, at jeg nu er udlært – så skal vi fejre det hos EL:CON,« siger Jacob.

Han fortæller med et smil, at de sikkert skal nyde de legendariske EL:CON-Roskilde-flæskesteg-sandwichs: »Vi griller en flæskesteg, skærer gode tykke skiver og laver sandwichs med rødkål, ketchup og alt, hvad der hører sig til.«

Stort tillykke Jacob!

To 25 års jubilarer hos EL:CON i Viborg

ELCON_NielsErikKristensen_ArneBachSoernsen_25

Elektrikerne Niels Erik Kristensen og Arne Bach Sørensen kan begge fejre 25 års jubilæum hos EL:CON i Viborg.

I 1991, da Niels Erik Kristensen og Arne Bach Sørensen blev ansat, hed deres fælles arbejdsplads Agerkilde A/S. Da EL:CON i 2010 overtog den lokale Viborg-installatør, fulgte de to kollegaer med og gik dermed fra at være ansat hos en lokal elinstallatør til at være del af en landsdækkende virksomhed med opgaver langt ud over lokalområdet og en bredere vifte af eltekniske kompetencer at tilbyde kunderne.

Ansat på sin fødselsdag
Arne Bach Sørensen havde første arbejdsdag på sin 33 års fødselsdag: »Jeg husker, at jeg mødte op første gang på min fødselsdag. Jeg er udlært i 1978, så jeg har været elektriker i mere end 25 år.«

Niels Erik Kristensen har været i virksomheden, siden han blev tilknyttet som lærling for 25 år siden. Gennem årene har han prøvet lidt af hvert inden for elektrikerfaget. Lige fra traditionelle elinstallationsopgaver over industriopgaver til de nuværende faste opgaver på nybyggerier for et typehusfirma.

Arne Bach Sørensen fortæller: »I starten beskæftigede jeg mig mest med EDB og fibernetværk, nu kører jeg service med faste kontor- og industrikunder. Vi har de bedste kunder her i Viborg, og det er ensbetydende med, at vi har gode arbejdsdage med mange positive oplevelser ude hos kunderne.«

Fælles interesser
Begge jubilarer er bidt af fodbold.

»Jeg spiller veteranfodbold to gange ugentligt med seks gutter, jeg har spillet med i årevis. Men hvis jeg skal være ærlig, så er det tredje halvleg, jeg brænder mest for,« griner Arne Bach Sørensen. Niels Erik Kristensen har også tidligere spillet fodbold, og senest har han virket som fodboldtræner.

Stor fest hos EL:CON
EL:CON i Viborg lægger lokaler til, når de to jubilarer fejres af kollegaer, familie og venner den 1. juli.

»Niels Erik og jeg slår vores jubilæumsfest sammen i firmaet. Vi skal grille, min kone laver noget mad, og vi skal drikke et par øl – og så håber jeg bare, vejret bliver godt,« slutter Arne Bach Sørensen.

Serviceleder i EL:CONs Viborg-afdeling, Jan Kristensen, tilføjer: »Vi er heldige, at vi har to så gode kollegaer, der har været her i 25 år. Jeg har kendt Niels Erik og Arne i alle årene, og jeg kan skrive under på, at de er meget vellidte blandt både kunder og kollegaer. Vi glæder os meget til at fejre dem her i EL:CON.«

 

Projektudviklingsdirektør går på pension

ELCON_PerNoergaard_pension

Efter en lang karriere i elinstallationsbranchen har Per Nørgaard, projektudviklingsdirektør i EL:CON A/S, besluttet at gå på pension.

Per Nørgaard, der er 64 år, har de sidste 20 år arbejdet hos EL:CON – først som projekt- og afdelingsleder, sidenhen som regionschef og senest som projektudviklingsdirektør. Men torsdag den 30. juni er det slut, og Per Nørgaard går på pension. Det bliver markeret med en uformel sammenkomst for kollegaerne i firmaets kantine.

Der er ingen, der tvinger ham på pension. Alligevel er det nu tid til at sige farvel, mener han:

»Jeg stopper nu, mens jeg stadig føler mig frisk. Jeg har altid været glad for mit arbejde – specielt har det været en fornøjelse at være med til at præge EL:CONs udvikling fra lokal Aarhus-elinstallatør med omkring 40 medarbejdere til en landsdækkende aktør med over 600 ansatte,« siger Per Nørgaard.

Beslutningen om pension blev taget for over et år siden: »Jeg har haft god tid til at afslutte mine opgaver på en ordentlig måde,« siger Per Nørgaard, der især vil savne kollegaerne.

Meget er sket, siden en ung Per Nørgaard i 1972 blev uddannet elektriker hos en lokal elinstallatør i Dronningborg ved Randers, og et par år senere blev uddannet elinstallatør fra teknisk skole i Aarhus.

»Der har været fart på. Mit fag har bragt mig gode oplevelser på blandt andet trævarefabrik, olieplatform i Nordsøen og værft i Norge. Og som en del af de store byggeprojekter i Østjylland har jeg også været med at præge udviklingen her. Musikhuset Aarhus, VIAs Campus Aarhus N, Navitas – projektlisten er lang,« smiler Per Nørgaard.

»Jeg har taget Per Nørgaards ønske om at gå på pension til efterretning og vil på vegne af EL:CON takke ham for hans mangeårige indsats og de resultater, han har skabt i samarbejde med dygtige kolleger og medarbejdere,« siger adm. direktør Jesper Knudsen.

Den kommende pensionist kommer ikke til at savne gøremål. På hjemmefronten bliver der mere tid til konen, værkstedet i kælderen, sommerhuset på Mols og de årlige rejser til destinationer i hele verden. Han har også købt en motorcykel.

»Og så kan det være, at golfkøllerne og medlemsskabet af den lokale golfklub, som jeg fik til min 50 års fødselsdag, skal støves af. Det blev aldrig rigtig til noget, men nu får jeg nok bedre tid,« slutter Per Nørgaard.

Torben har slukket ildebrande for EL:CON i 25 år

Torben Bliesmann

Den 10. juli 2016 har elektriker Torben Bliesmann 25 års jubilæum i EL:CONs serviceafdeling i Aarhus.

»Jeg er servicemand til fingerspidserne – og har været det i alle årene. Jeg kører rundt og løser akutte problemer, når der opstår bøvl med kundernes elektriske installationer. Det passer mig rigtigt godt. Opgaverne kan fx være et overgravet kabel ude på en mark, et relæ der hele tiden slår fra og den slags problemer,« fortæller jubilaren.

Lang erfaring og godt kammeratskab
Torben Bliesmann lægger stor vægt på det gode kammeratskab, han oplever i EL:CON: »Alle i EL:CON kender mig som meget åben – én, som siger sin uforbeholdne mening. Af og til mener mine kollegaer nok, at jeg har for mange meninger om alting. Men vi har en god jargon. Den gode ånd og sammenholdet har altid kendetegnet os i EL:CON,« griner han.

Han mener også, at hans kollegaer betragter ham som lidt af et leksikon, fordi han har været i EL:CON i så mange år: »Ja, så spørger de ind til opgaver og kunder, jeg har haft, fordi jeg husker så godt. Det kan fx være: »Torben, hvordan er det nu lige dén boks sidder i dén bygning?«

Serviceleder Flemming Konradsen siger: »Torben er dygtig til sit håndværk og sætter en ære i, at hans arbejde bliver udført korrekt. Han er god til kunder, og kunderne kan godt lide hans til tider direkte facon. Torben har altid en kommentar og er ikke bange for at sige sin mening i det daglige og til vores fællesmøder. Det er ofte til stor morskab.«

Koglen røg i gulvet
Ikke alle opgaver er gået helt efter planen i de 25 år, fortæller Torben. Én af de oplevelser, han husker særdeles godt er, da han ødelagde en PH-lampe til mange tusinde kroner.

»Det er mange år siden, jeg skulle skifte almindelige pærer ud med elspare-pærer i nogle PH-lamper i kobber – Koglen. Jeg klatrede op, skruede lampen ned, klatrede forsigtigt ned med lampen, klatrede op og skiftede pæren, klatrede ned og hentede koglen.

Og så gik det galt, da jeg klatrede op igen, jeg faldt. Jeg holdt koglen i armene hele vejen ned. Men da jeg ramte gulvet, røg den ud af min favn og trillede hen ad gulvet. Jeg kom heldigvis ikke til skade, men koglen blev desværre så bulet, at den ikke kunne rettes ud. Da var jeg ikke stolt af situationen,« husker jubilaren.

Og han turde da heller ikke risikere noget, da den nyindkøbte erstatning skulle op senere. En kollega fik lov til at tage den opgave, fortæller han med et smil.

Fest hos EL:CON
Fredag den 1. juli 2016 samles kollegaerne og Torben Bliesmanns venner og familie hos EL:CON i Aarhus for at fejre jubilæet ved en sommerfest.

Torben fortæller, at han blandt andet har inviteret sin gamle læremester, den 84 år gamle E. Rørbæk Nielsen, med til sit jubilæum.

»Jeg har såmænd også inviteret min gamle lærling Torsten, som dengang fik en sølvmedalje for sin svendeprøve, så jeg må jo have gjort et godt stykke arbejde med ham,« slutter Torben.

Stort tillykke til Torben!

40 år som elektriker i EL:CON

ELCON_ArnePetersen_40

Elektriker Arne Petersen kan tirsdag den 21. juni 2016 fejre sit 40 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup.

Arne Petersen har dog ingen planer om at stoppe i EL:CON foreløbig: »Jeg kom i lære som elektriker hos elfirmaet Henning Andreasen som 18 årig i 1976. Navnet er siden ændret til EL:CON, men jeg har ikke tænkt mig at ændre noget. Jeg bliver her, så længe jeg overhovedet kan.«

Hasteopgaver er de bedste
Arne Petersen har kørt service i alle årene, og det er da også serviceopgaver, han brænder mest for: »Jeg kan godt lide variationen og selvstændigheden i opgaverne. Jeg kan især godt lide, når jeg bliver kaldt ud på hasteopgaver. Det er fagligt tilfredsstillende at løse et akut problem.«

Salgsdirektør Peter Ebskov siger: »Arne er den mest stabile medarbejder, man kan tænke sig – han passer selv sine kunder, er aldrig syg og kollegaerne kan altid regne med hans assistance, hvis de får brug for ham.«

»Her er tale om en kollega, som besidder alt det bedste – Arne er afholdt af både sine kunder, af sine kolleger, samt af ledelsen i EL:CON,« udtaler Peter Ebskov.

Samme kunder i 40 år
Det er ikke kun Arne, der har været stabil i 40 år – det har nogle af hans kunder også været:

»Der er en ejendomsmægler, en antikvitetshandler, et entreprenørselskab og et distributionsfirma, der har haft mig som fast huselektriker i alle årene – og så selvfølgelig »Fejekosten« (et viceværtselskab, red.),« opremser jubilaren.

Arne fortæller, at de faste kunder ringer direkte til ham, når der er brug for assistance til elopgaver. »Ja, de kender mig jo efterhånden, og de kender standarden af de løsninger, jeg leverer til dem,« griner han.

Bidt af jazz
Og hvad laver sådan en EL:CON-jubilar så i sin fritid? Er der noget, Arne er lige så dedikeret til som sit elektrikervirke? Ja, han er såmænd bidt af jazzmusik:»Jeg skal til Silkeborg Jazzfestival for femte gang i år – det holder jeg meget af. Og jeg tror, jeg har været til jazzfestival på Femø hele 15 gange efterhånden.« Og nej, det er ikke den legendariske kvindelejr på Femø, Arne besøger, kan han leende fortælle os.

Salgsdirektør Peter Ebskov fortæller, at EL:CON-afdelingen i Glostrup er klar til at fejre deres gode kollega Arne Petersens jubilæum: »Det er jo ikke hver dag, vi har en 40 års jubilar.«

Kæmpe tillykke til Arne!

Årets Kollega i EL:CON netop kåret

ELCON_Aarets Kollega_2015-2016_Jacob Ramsgaard

I starten af 2016 gik jagten for tredje gang ind for at finde Årets Kollega 2015/2016 i EL:CON. Blandt godt 600 ansatte blev 24 medarbejdere af kollegaer indstillet til titlen. En dommerjury gennemgik nomineringerne, og efter grundig votering stod det klart: Årets Kollega arbejder for EL:CONs termografiafdeling i Fredericia.

I EL:CON udvælges Årets Kollega på baggrund af tre fokusområder: Samarbejde, Involvering og Professionalisme. Kollegaer, som scorer højt på de tre områder har SIP-faktor. I år faldt dommerjuryens valg på Jacob Ramsgaard.

Én der går forrest
»Jacob går forrest – for eksempel når nye initiativer bliver introduceret. Der lyder sjældent negative ord fra Jacob – han har en god evne til at bevare en positiv tilgang til tingene. Han siger aldrig nej til en opgave, om det så betyder, at han skal stå op midt om natten for at hjælpe en kunde.« Sådan beskrives Jacob Ramsgaard, der netop er kåret til Årets Kollega i EL:CON 2015/2016.

Jacob er oprindeligt udlært elektriker og har de seneste 10 år arbejdet som termografioperatør i EL:CONs afdeling i Fredericia. De kollegaer, som har nomineret Jacob til titlen, lægger blandt andet vægt på Jacobs gode humør, at han altid møder med en positiv indstilling og at han bidrager til et fagligt højt niveau i afdelingen. Derudover roses Jacob for altid at have kunderne i fokus. Mange kunder både ringer og skriver, fordi de sætter pris på Jacobs måde at være på og hans professionelle håndtering af opgaverne.

Forbavset - og meget stolt kollega
Udvælgelsen og kåringen af Årets Kollega foregår som en overraskelse. Derfor var det også en forbavset – og usædvanlig tavs – Jacob Ramsgaard, som fredag den 27. maj blev overrasket midt i et afdelingsmøde, han var indkaldt til.

»Da kollegaerne kom myldrende ind i lokalet, anede jeg ikke, hvad der foregik. Men da vores adm. direktør kaldte på mig, og jeg fik øje på diplomet, vidste jeg godt, hvad klokken var slået,« griner Jacob.

Kåringen blev optaget på video, så EL:CON-kollegaerne fra hele landet har mulighed for at se, hvem der løb med titlen i år. I filmen fortæller Jacob Ramsgaard, at han er stolt af titlen som Årets Kollega: »Det er stort for mig at blive blåstemplet af kollegaerne for min måde at være på og for mit arbejde. At jeg kan opnå så flot en kåring blandt så mange dygtige kollegaer, er en kæmpe anerkendelse af mig og vores lille afdeling.«

Hvorfor kårer vi Årets Kollega?
Stærke resultater kræver gode kunder. Gode kunder kræver kvalitet og høj service – og det kræver dygtige medarbejdere. Dét medarbejderne kan og gør, er det, som adskiller EL:CON fra konkurrenterne.

I EL:CON vil vi gerne anerkende de kollegaer, der går forrest, når det kommer til samarbejde, involvering og professionalisme. Hvert år lader vi derfor EL:CONs medarbejdere indstille de kollegaer, som de syntes, har god EL:CON-adfærd.

Årets Kollega 2015/2016, Jacob Ramsgaard fra termografiafdelingen i Fredericia, er ét af de gode eksempler på, hvad vi mener, når vi i EL:CON taler om 'EL:CON-adfærd'.

  SE ÅRETS KOLLEGA-FILM

25 gode år hos EL:CON

Michael Lund

Elektriker Michael Lund kan lørdag den 2. april fejre sit 25 års jubilæum hos EL:CON i Middelfart. Jubilæet skal fejres med kollegaerne i EL:CON-afdelingen på Café Razz i Middelfart, og det glæder Michael Lund sig meget til.

»Jeg elsker mit arbejde, og jeg bliver hos EL:CON, til jeg skal bæres derfra,« griner 25 års jubilaren, da vi talte med ham.

En lang karriere
For 25 år siden startede Michael Lund som elektriker på Havnegade i Middelfart. Der var dengang fire svende og en lærling. Siden blev firmaet til Middelfart el-service, derefter EL-service DK, så Hoffmann og nu EL:CON.

»Jeg er så glad for, at firmaet er blevet en del af den landsdækkende elinstallationsvirksomhed, EL:CON A/S, hvor der er styr på sikkerhed og paragraffer,« fortæller Michael Lund.

At firmaet er vokset, mener Michael er en stor fordel: »Det er sjovere at være en del af noget større med flere, gode kollegaer og spændende opgaver,« understreger han.

Han husker blandt andet et større projekt, EL:CON udførte for retspsykiatrien i Middelfart. Her stod EL:CON for videoovervågning, brandsikring, elinstallationer og it. Da opgaven var færdiggjort, var det Michaels opgave at undervise personalet i, hvordan teknikken fungerer: »Det var en overvindelse for mig, første gang jeg stod foran så mange mennesker, men nogen skulle jo gøre det, og det gik faktisk godt« husker han.

Fremtiden hos EL:CON?
Det seneste år har været hårdt for Michael Lund. Han blev i oktober 2015 ramt af en blodprop i hjernen med efterfølgende føleforstyrrelser i venstre side af kroppen. Michael har derfor i en periode arbejdet på nedsat tid i EL:CON-afdelingen i Middelfart, hvor han har sin daglige tilknytning. I april starter han på fuld tid igen.

»Tænk, jeg har været her i 25 år? Det føles slet ikke som så lang tid, for jeg er glad for mit arbejde – nu mere end nogensinde,« fortæller Michael.

Regionsdirektør Finn Henningsen har kun rosende ord at sige om jubilaren: »Det er flot, at en medarbejder er samme sted i 25 år, og vi glæder os alle over, at Michael igen er en del af vores fælles arbejdsdag oven på sin svære sygdom. Vi glæder os til at fejre jubilæet.«

Lærlinge er en investering i fremtiden

ELCON laerlinge

Lærlinge er en investering i fremtiden

EL:CON vil være de dygtigste – også når det kommer til at uddanne elektrikere. Med et nyt lærlingeprogram investerer den landsdækkende elinstallatørvirksomhed, EL:CON, nu ekstra i at uddanne branchens fremtidige elitehold.

Ledigheden blandt danske elektrikere er lav. Prognoser spår om mangel på uddannede elektrikere i løbet af få år. Evnen til at tiltrække de dygtigste unge, give dem en solid uddannelse og efterfølgende fastholde dem i faget, er afgørende for elinstallationsbranchens udvikling og fremtid, mener Jesper Knudsen, adm. direktør i EL:CON A/S.

Uddannelse af faglærte er et fælles ansvar
»Uddannelse af unge er et fælles samfundsmæssigt ansvar, og en vigtig del af elinstallationsbranchens og EL:CONs fortsatte succes«, siger Jesper Knudsen og fortsætter: »Hvis vi skal fastholde en solid dansk elinstallationsbranche, kræver det også, at virksomhederne investerer i uddannelsen af fremtidens elektrikere – for eksempel ved at booste kvalifikationerne på efterspurgte kompetencer eller uddanne flere.«

»I nogle virksomheder har man altid haft lærlinge, hvor andre mere rekrutterer ud fra den aktuelle ordresituation. Med et nyt lærlingeprogram sigter vi i EL:CON fremover efter 20 lærlinge pr. 100 faglærte medarbejder. Det er en forholdsvis høj andel for en virksomhed af vores størrelse, men vi tror på, at lærlinge er en investering i en succesfuld fremtid«, siger Jesper Knudsen.

»For os gælder det om at tiltrække de mest talentfulde ansøgere – og fastholde dem, når de er udlært«, siger Jesper Knudsen om årsagen til, at EL:CON netop har søsat et nyt lærlingeprogram, der bygger på konkrete tiltag udviklet med udgangspunkt i branchens fremtidige behov, den seneste erhvervsskolereform og input fra både nuværende lærlinge, lærlingeansvarlige og ledelse i EL:CON.

Helhedsorienteret og langsigtet lærlingeprogram
»Vi sætter ind med fokus på øget faglighed, social trivsel og en høj grad af forpligtelse over for vores lærlinge. I udviklingen af vores lærlingeprogram har vi lagt vægt på, at det er helhedsorienteret og langsigtet. Med indsatsen bidrager vi til en øget styrke af topkvalificerede faglærte elektrikere, og samtidig skaber vi optimale fremtidsudsigter for de unge, som bliver en del af vores lærlingeprogram«, siger Jesper Knudsen.

EL:CON har indgået aftale med en dansk erhvervsskole omkring afholdelse af målrettede undervisningsforløb, som alle lærlinge hvert år deltager i. De særlige moduler ligger uden for de ordinære skoleperioder, er skræddersyede til EL:CON og har fokus på nye teknologier inden for faget og lærlingenes udviklingsmuligheder. Under lærlingeprogrammet er desuden tiltag som mentorordning, mulighed for et varieret uddannelsesforløb ved hjælp af rotation på tværs af EL:CONs afdelinger og kompetencer samt interne karrieredage.

 

  MERE OM LÆRLINGE

Medalje til EL:CON-elektrikerlærling

Medalje til elektrikerlærling

Nicolai Ravn Iversen (43 år) har færdiggjort sin voksenlærling-uddannelse til elektriker hos EL:CON i Hornslet med karakteren 12 ved både den praktiske og den teoretiske eksamen.

Nicolai Ravn Iversen kan nu kalde sig én af Danmarks dygtigste elektrikere. Han har nemlig høstet topkarakteren 12 i både den teoretiske og praktiske del af svendeprøven. Det betyder, at han fornylig ikke alene fik overrakt sit svendebrev, men også elfagets medalje – en æresbevisning som kun tildeles landets bedste lærlinge for en ekstraordinær faglig præstation.

»Faktisk har Nicolai scoret topkarakterer gennem hele sin uddannelse«, fortæller servicechef Martin Cassøe fra EL:CONs serviceafdeling i Hornslet. Martin Cassøe har været Nicolais chef i læretiden, og han har kun ros til den nyudklækkede EL:CON-svend: »Det har været fantastisk at have en lærling som Nicolai i afdelingen. Han er fagligt dygtig, pligtopfyldende og arbejder meget selvstændigt. Han er også vellidt blandt kollegaerne og involverer sig i EL:CON som arbejdsplads. Blandt andet fungerer han som mentor for de nye lærlinge i afdelingen.«

Fra folkeskolelærer til elektriker
Før han gik i lære som elektriker, har Nicolai Ravn Iversen blandt andet arbejdet som konsulent inden for kvalitetssikring og gennemført en folkeskolelæreruddannelse. Ifølge ham selv gode år, der har givet ham en masse brugbar erhvervserfaring og menneskelig indsigt, som er kommet ham til gode i forhold til at gennemføre elektrikeruddannelsen.

»Lige nu skal jeg ud og have noget erfaring som elektrikersvend, men jeg vil ikke gå i stå. Derfor regner jeg bestemt med at læse videre - enten til installatør på deltid eller diplom i ledelse«, siger Nicolai Ravn Iversen og fortsætter: »Jeg vil gerne blive i faget fremover. Derfor er jeg glad for, at jeg nu er fastansat hos EL:CON. Det er en virksomhed med muligheder, og som er i færd med en spændende udvikling.«

Om billedet: Martin Cassøe (TH), servicechef i EL:CONs Hornslet-afdeling og kollegaerne kunne for nylig ønske Nicolai Ravn Iversen (TV) stort tillykke med svendebrev, elfagets medalje og fastansættelse i EL:CONs serviceafdeling i Hornslet.

For yderligere oplysninger kontakt venligst: Trine Hermansen, kommunikationschef, tel 4122 2181