NYHEDER

Nyheder til spildevandsselskaber fra EL:CON

EL:CON_Automation_Pumpestyring

Nyheder til spildevandsselskaber fra EL:CON

Konfigurerbar pumpestyring på PLC platform og et terrænskab specialudviklet til det danske marked. Det er nyhederne, som EL:CON præsenterer på årsmødeudstillingen hos Spildevandsteknisk Forening i juni.

Funktionalitet, fleksibilitet og konkurrencedygtige priser er nøgleordene, når EL:CON præsenterer to nyheder for besøgende på Spildevandsteknisk Forenings årsmødeudstilling i Frederikshavn den 13. juni 2014.

Pumpestyring kombinerer avancerede funktioner med brugervenlighed

»Den største nyhed fra EL:CON er vores konfigurerbare pumpestyring på PLC platform, som vi har udviklet i samarbejde med Syddjurs Spildevand A/S. En yderst fleksibel løsning, der understøtter de fleste SCADA-systemer, og som sikrer at spildevandsselskaber nemt og hurtigt selv kan opsætte deres egen pumpestation via en touchskærm«, fortæller Jakob Møller Jakobsen, EL:CON Automation A/S.

Specialudviklet terrænskab

Den anden nyhed på EL:CONs stand er et udendørsskab, som er specialudviklet til det danske marked. EL:CONs terrænskab er salttågetestet og tilpasset det klimatiske forhold i Danmark. Jakob Møller Jakobsen fortæller: »Under udviklingen har vi haft fokus på, at installation skal være nem og fleksibel. Blandt andet er det let at montere og demontere montagepladen, hvilket giver mulighed for at tilpasse styringer helt op til idriftsættelsestidspunktet.«

Del- og totalløsninger til pumpestationer

EL:CON tilbyder kunderne én fast kontaktperson. Det sikrer en enkelt arbejdsproces og et optimalt samarbejde. »Med EL:CON som samarbejdspartner behøver spildevandsselskaberne kun at forholde sig til én kontakt«, siger Jakob Møller Jakobsen og fortsætter: »Vi fungerer både som del- og totalleverandør til forsyningsselskaber, men det er til stor fordel for vores kunder, når vi sætter alle EL:CONs kompetencer i spil, og fungerer som totalleverandør inden for tavleproduktion, elinstallation, styring og regulerings- og overvågningsanlæg.«

Kom og mød EL:CON

Årsmødeudstillingen hos Spildevandsteknisk Forening finder sted den 13. juni 2014 i Frederikshavn. Du finder EL:CON på stand 80 i telt 8.

Se mere om årsmødet her

 

  LÆS MERE OM EL:CON AUTOMATIONS LØSNINGER

EL:CON kårer Årets Kollega 2013/2014

EL:CON_Årets Kollega_20132014

EL:CON kårer Årets Kollega 2013/2014

I slutningen af november 2013 gik jagten for alvor ind på at finde Årets Kollega i EL:CON. Blandt EL:CONs knap 700 ansatte skulle vi finde én kollega, som udmærkede sig på vores tre fokusområder: Samarbejde, Involvering og Professionalisme

Nomineringerne strømmede ind og i alt blev 25 medarbejdere nomineret af kollegaer, som syntes, at de fortjener et klap på skulderen for deres gode indsats. EL:CON regions- og sektionschefer gennemgik nomineringerne og efter en grundig votering stod det klart: Årets Kollega arbejder for EL:CON IT og data!

Og vinderen er…

»Mogens kommer med forslag til holdbare og fremtidssikrede løsninger. Han følger op på opgaver, så han er sikker på, at løsningerne virker optimalt.« Sådan beskrives IT-supporter Mogens Glad Nymark Rasmussen, som er Årets Kollega i EL:CON 2013/2014. Mogens har været ansat i EL:CON i 6 år og sidder til dagligt på EL:CONs lokation i Hornslet. Her hjælper han både EL:CONs kunder og sine egne kollegaer når teknikken driller. De kollegaer, som har nomineret Mogens til Årets Kollega, lægger blandt andet vægt på, at Mogens er yderst professionel og bidrager til en positiv stemning på arbejdspladsen.

Overrasket midt i arbejdstiden

Hele forløbet med udvælgelsen af Årets Kollega har været hemmelig. Derfor var det også en forbløffet Mogens, som mandag den 12. maj 2014 blev overrasket af adm. direktør Lars Juul og en række gode kollegaer i forbindelse med kåringen. »Jeg fattede ikke, hvad der skete. Jeg sad og ydede support til en kollega, og lige pludselig begyndte der at komme
flere og flere ind på mit kontor. Til sidst kom Lars Juul ind med et kamerahold. Jeg var helt paf«, fortæller Mogens Glad Nymark Rasmussen. Hele overraskelsen blev dokumenteret på video, så alle EL:CON medarbejdere har mulighed for at se, hvem der løb med sejren i år.

Hvorfor kårer vi Årets Kollega?

I EL:CON anerkender vi den gode EL:CON-adfærd. Derfor har vi søsat tiltaget Årets Kollega, hvor EL:CONs ansatte kan nominere kollegaer, som de syntes har den rette EL:CON-adfærd og har ydet en god indsats. »Vi vil være de bedste i branchen - og det bliver vi kun, hvis vi har den rette EL:CON-adfærd, hvor vi samarbejder, involverer os og er professionelle«, fastslår adm. direktør Lars Juul og fortsætter: »Mogens er et godt eksempel på, hvordan vi kan opnå gode resultater med den rette adfærd overfor vores kunder og egne kollegaer.«

 

  SE VIDEOEN FRA KÅRINGEN AF ÅRETS KOLLEGA 2013/2014

Julekonkurrencen 2013 er slut

EL:CON_Julerebus_2013

Julekonkurrencen 2013 er slut

Vinderne af EL:CONs julekonkurrence 2013 er fundet.

Vi har trukket lod blandt de deltagere, som fandt den rigtige løsning på vores julerebus. Vinderne får direkte besked, men se allerede nu om det er dig, som snart får besøg af en EL:CON-medarbejder med en præmie under armen.

Se løsningen på rebussen - og se om du er blandt vinderne.

Marinetavler, løse forbindelser og julekonkurrence

EL:CON_Nyhedsbrev_december 2013

Marinetavler, løse forbindelser og julekonkurrence

Seneste nyhedsbrev fra EL:CON er netop udkommet. 

NYHEDSBREV: I december-udgaven af nyhedsbrevet fra EL:CON kan du blandt andet se en film om EL:CONs kompetencer inden for automatiseringsløsninger og specialbyggede tavler, læse om marinetavler og deltage i EL:CONs hyggelige julekonkurrence.

Klik direkte videre til nyhedsbrevet eller tilmeld dig EL:CONs mailingliste, så får du nyhedsbreve fra EL:CON fremover.

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod fejl på solcelleanlæg

EL:CON_Kilma og energi_Solceller

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod fejl på solcelleanlæg

Den 21. november 2013 advarede Sikkerhedsstyrelsen danske solcelleejere om en mulig sikkerhedsrisiko.

Sikkerhedsstyrelsen advarer om, at en række solcelleanlæg kan have forkert type fejlstrømsafbryder. Det er endnu uklart, hvor mange anlæg det drejer sig om, men Sikkerhedsstyrelsen har udstedt forbud mod salg af fem forskellige produkter. Problemet er opstået, fordi en række producenter har angivet forkert oplysninger om, hvilken type fejlstrømsafbryder (HPFI-relæ) der skal benyttes til solcelleanlæggets inverter/omformer. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kan der være fare for både brand og elektrisk stød, hvis anlæggets solcelleinverter fejler, og fejlstrømsafbryderen ikke fungerer.

Ved installation af solcelleanlæg har EL:CON fulgt stærkstrømsbekendtgørelsens og fabrikanternes anvisninger. Som udgangspunkt er solcelleanlæg leveret og installeret af EL:CON derfor udført med korrekt type beskyttelsesudstyr (fejlstrømsafbryder). Desuden har EL:CON fra starten været opmærksom på, at der ved visse typer invertere - heriblandt nogle af dem der er udstedt påbud om - kunne være uklarhed om beskyttelseskravene. Ved brug af disse invertere har EL:CON derfor valgt den korrekte fejlstrømsafbryder (type B), og disse anlæg opfylder derfor også Sikkerhedsstyrelsens krav.

For en sikkerheds skyld undersøger EL:CON naturligvis en ekstra gang, om der blandt solcelleanlæg installeret af EL:CON, skulle være andet udstyr, hvor de af fabrikanten oplyste data og krav, er i uoverensstemmelse med Sikkerhedsstyrelsens opfattelse af, hvad der er korrekt.

EL:CON har ikke modtaget henvendelse fra Sikkerhedsstyrelsen om fejl i installationer udført af EL:CON.

Læs pressemeddelelsen fra Sikkerhedsstyrelsen:
Har du et solcelleanlæg, så tjek din fejlstrømsafbryder

Ring 7266 8000, hvis du har spørgsmål vedr. solcelleanlæg installeret af EL:CON.

Endnu en marinetavle-ordre til EL:CON

EL:CON_Automation_Marinetavle

Endnu en marinetavle-ordre til EL:CON

EL:CON har netop indgået en aftale med et dansk skibsværft om levering af hovedtavler til fire skibe i løbet af 2014 og 2015.

»Hos EL:CON er vi stolte over, at vi endnu engang er valgt som leverandør af hovedtavler til skibe. Vi leverede den første tavle til samme skibsværft i starten af 2012, og har siden leveret en række tavler til dem blandt andet til brug i større fiskekuttere«, fortæller Thomas Bitsch Pedersen, funktionsleder i EL:CON Automation A/S. Ordren fra det danske værft lyder denne gang på fire marinehovedtavler. Tavlerne skal bygges på EL:CONs eget tavleværksted i Hornslet på Djursland, og leveres til værftet én ad gangen i løbet af 2014 og 2015.

Marinetavler er komplekse og skal leve op til helt specielle vilkår. »Udfordringen er tavlens størrelse i forhold til, hvor meget strøm, den skal kunne indeholde. I skibes maskinrum er der ikke meget plads. Derfor er det nødvendigt, at vi pakker kobberet kompakt. Der er nogle helt faste mål, så det kræver nogle erfarne og dygtige folk«, forklarer Thomas Bitsch Pedersen.

EL:CONs specialister på tavleværkstedet står for:

 • projektering
 • produktion
 • test
 • dokumentation
 • betjeningsvejledninger
 • programmering
 • På værkstedet projekteres og bygges avancerede løsninger til en bred vifte af anlæg og styre- og kontroltavler til store, individuelle processtyringer.

»Vores arbejde foregår altid i tæt samarbejde med vores kunder. På den måde sikrer vi, at løsningerne er tilpasset kundernes behov. At vores tavleværkstedet ligger i Danmark betyder, at dialogen med kunderne er tæt og ukompliceret, og det gør processen omkring tavleprojekterne lettere og mere effektiv«, slutter Thomas Bitsch Pedersen.

Yderligere information

Vil du vide mere om specialbyggede styretavler, så kontakt EL:CON Automation A/S.

Termografering i Netto

EL:CON_Termografering

Termografering i Netto

Som forebyggende vedligeholdelse har dagligvarekæden Netto indgået en aftale med EL:CON omkring termografering af eltavler i godt 450 butikker fordelt over hele landet. De termiske undersøgelser afslører fejl og reducerer herved risikoen for strømafbrydelse og brand.

Det er fem år siden dagligvarekæden Netto sidst fik termograferet eltavler af EL:CONs termograferingseksperter. Kæden har endnu engang besluttet at få kontrolleret tavlerne i alle danske butikker for eventuelle fejl, og aftalen om opgaven er igen indgået med EL:CON. Formålet med undersøgelserne er forebyggende vedligeholdelse, som skal hindre brand og driftstop.

EL:CONs termografioperatører skal i første omgang gennemføre termografering af i alt 302 Netto-butikker inden udgangen af marts 2014. Efterfølgende er det planen, at yderligere 150 butikker skal besøges. Ved hvert besøg kontrollerer EL:CON blandt andet:

 • sikringsforbindelser
 • løse ledningskabelsko
 • ulige belastninger
 • overbelastning og andre former for fejl i komponenter
 • Derefter bliver der udarbejdet en rapport med en fejlliste samt dokumentation for eltavlens generelle tilstand.

Det er i mange virksomheder et krav fra forsikringen, at virksomhedens eltavler bliver termograferet af certificerede operatører én gang årligt. Det forebygger brand i eltavlen og risiko for utilsigtede produktionsstop.

  LÆS MERE OM TERMOGRAFERING AF ELTAVLER

 

Yderligere informationer om termograferingsopgaven i Netto?

Kontakt Brian Herløv Sørensen, funktionsleder i EL:CON Termografering

EL:CON i Holstebro styrker ledelsen

EL:CON_Holstebro_Kent Brødbæk

EL:CON i Holstebro styrker ledelsen

Den landsdækkende elinstallatør EL:CON har styrket ledelsen i Holstebro-afdelingen med ansættelsen af servicechef Kent Brødbæk.

Den nye servicechef, Kent Brødbæk, er pr. 1. juli hentet til EL:CON Holstebro A/S for at styrke ledelsen i afdelingen. Han kommer fra en stilling som afdelingsleder hos en lokal elinstallatør, hvor han de seneste par år har varetaget ledelsen af større projekter og haft fokus på udviklingen af solcellemarkedet i Vestjylland.

Kent Brødbæk har gennem en lang lederkarriere opnået solid erfaring med projektledelse af små og store teknikentrepriser og serviceopgaver i ind- og udland. Gennem godt seks år var Kent Brødbæk desuden udstationeret via MT Højgaard som landechef i Bangladesh, Nepal og Bhutan. Her varetog han ledelsesopgaven på blandt andet anlæg af 110 kilometer højspændingsledningsnet i Bangladesh, forhandling af diverse projekter i området - heriblandt rensningsanlæg i Bhutan og Bangladesh, udvidelse af lufthavnen i Bangladesh og promovering af MT Højgaard på Filippinerne. Projekter hvorigennem han tilegnede sig en bred tværfaglig ekspertise i salg, forhandling, projektering og løsning af store anlægsopgaver.

EL:CONs nye servicechef er merkonom i ledelse og økonomi, og er oprindeligt uddannet elektriker hos en installatør i Tvis. Tidligere ansættelser hos elinstallatører i Struer og Holstebro samt nuværende bopæl i Mejrup med familien betyder, at Kent Brødbæk har et indgående kendskab til lokalområdet.

Om jobbet som servicechef i EL:CON Holstebro siger Kent Brødbæk: »Hos EL:CON har jeg fået en stor organisation i ryggen. For kunderne betyder det, at jeg kan tilbyde mange flere tekniske kompetencer ud over de traditionelle elopgaver. Til specialopgaver trækker jeg på kollegaer i hele landet, som for eksempel er eksperter i specialbyggede styretavler, robotprogrammering, intelligente bygningsinstallationer, indeklima og tekniske løsninger til vedvarende energi

Den nye servicechef tror på en fremtid med vækst i EL:CONs Holstebro-afdeling: »Vi gør os meget umage for at levere topprofessionel service til de gode, faste kunder vi har i for eksempel industrien og storkøkkener. Hurtig, fleksibel og kompetent service rygtes, og vi glæder os til at byde flere servicekunder velkomne. Desuden har vi på det seneste været involveret i større projekter som for eksempel Lægehuset i Ulfborg og ombygningen af UCH. Her har vi bevist, at vi har ekspertisen, så på projektområdet har vi bestemt også mod på vækst.«

Kontrakt til EL:CON på seks solcelleanlæg

EL:CON_Kilma og energi_Solceller

Kontrakt til EL:CON på seks solcelleanlæg

Syddjurs Kommune har netop indgået aftale med EL:CON om levering og installation af solcelleanlæg på Ebeltoft Rådhus og fem af kommunens skoler.

EL:CON var bedst til prisen, da Syddjurs Kommune for nylig havde licitation på opgaven med levering og montage af solcelleanlæg på Ebeltoft Rådhus, Hornslet Skole, Marienhoffskolen, Mørke Skole, Thorsager Skole og Toftevangskolen.

De nye solcelleanlæg vil i alt komme til at producere omkring 180.000 kilowatttimer om året, hvilket svarer til det gennemsnitlige strømforbrug for 40 parcelhuse. EL:CON påbegynder monteringen af anlæggene i starten af september og forventer at være færdig med arbejdet i november.

»Hos EL:CON ser vi frem til at hjælpe Syddjurs Kommune med at opnå betydelige besparelser på både drift og CO2-udledning på af seks af kommunens bygninger. Opgaven ligger rigtig godt i tråd med EL:CONs strategiske fokusområder inden for energioptimering og løsninger til vedvarende energi, og vi har solid erfaring med installation af solcelleanlæg i alle størrelser", siger projektchef Thomas Lyhne fra EL:CON.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Thomas Lyhne, projektchef i EL:CON, 4122 2151

Mere og billigere lys

EL:CON_Infrastruktur_Gadebelysning

Mere og billigere lys

Der er fokus på energirenovering af gadelys i det seneste nyhedsbrev fra EL:CON.

NYHEDSBREV: EL:CON er specialister i udskiftning af kviksølvlamper med nye energieffektive gadebelysningsarmaturer. I det seneste nyhedsbrev fra EL:CON kan du blandt andet se en helt ny film om EL:CONs kompetencer inden for forsyning, gadebelysning og trafiksignaler. Du kan også læse hvor meget Sønderborg Kommune kommer til at spare, når EL:CON har udskiftet 13.270 gamle armaturer med nye LED-lamper.

Klik direkte videre til nyhedsbrevet eller tilmeld dig EL:CONs mailingliste, så får du nyhedsbreve fra EL:CON fremover.