NYHEDER

Pressemeddelelse: Sjællandske MJ Elektro slutter sig til EL:CON

ELCON Lars Juul

Pressemeddelelse: Sjællandske MJ Elektro slutter sig til EL:CON

El- og sikringsinstallatørvirksomheden MJ Elektro i Roskilde med 100 medarbejdere bliver fremover en del af den landsdækkende elinstallatørvirksomhed EL:CON.

At sjællandske MJ Elektro tilslutter sig EL:CON, som dermed bliver suppleret med endnu en sjællandsk lokation ud over den eksisterende i Glostrup, er for Søren Sørensen, EL:CONs bestyrelsesformand og adm. direktør i NRGi, en naturlig konsekvens af EL:CONs strategi om at stå stærkt i Danmarks vækstområder: »Ved at samle kræfterne opnår EL:CON bedre geografisk dækning i det østlige Danmark, og står dermed en stærkere i forhold til både de sjællandske og landsdækkende kunder. Kunderne vil opleve et styrket EL:CON på Sjælland i forhold til blandt andet sikringsopgaver og større projekter, hvor MJ Elektro er rigtig stærke,« siger Søren Sørensen.

»Med MJ Elektro som en del af EL:CON får vi en sund og veldrevet virksomhed med på holdet, og vores kunder kommer fremover til at opleve os som en meget mere aktiv spiller på Sjælland. MJ Elektro har de seneste år udviklet sig markant og gør det rigtig godt inden for deres forretningsområder. Deres kundeportefølje tæller en række gode kunder, der nyder godt af det høje tekniske kompetenceniveau, som medarbejderne i MJ Elektro besidder,« siger Lars Juul, adm. direktør i EL:CON Gruppen A/S og fortsætter: »Alt i alt supplerer vi hinanden fremragende på en lang række områder – lige fra kompetencer og geografisk placering til medarbejdere og virksomhedskultur.«

Palle Jensen fra MJ Elektro siger:
»Beslutningen om, at vores velfungerende virksomhed fremover skal være en del af EL:CON, er taget i fuld enighed og af lyst til at udvikle forretningen yderligere – ikke af nød,« og Anders Jensen fra MJ Elektro, supplerer: »Som en del af en landsdækkende virksomhed får vores kunder glæde af en langt bredere vifte af kompetencer. Desuden får vi en økonomisk solid ejer i ryggen, der på en helt anden måde kan booste den positive udvikling, som vi selv har sat i gang.« Begge ejere af MJ Elektro ser frem til at opleve både udviklingspotentiale og synergieffekt i det nye familieskab.

EL:CON har indgået aftale med MJ Elektro om overtagelse med virkning fra 1. juli 2014. Virksomheden vil frem mod årsskiftet blive fuldt integreret i EL:CON med de tidligere ejere i MJ Elektro, Palle Jensen og Anders Jensen, som ledere af den nye EL:CONafdeling i Roskilde. MJ Elektro tilfører EL:CON 100 loyale medarbejdere, adgang til attraktive kunder og samarbejdspartnere samt en innovativ tilgang til markedet, som kan bidrage til at udvikle EL:CON i forhold til salg, strategi og ledelse. »Jeg er glad og stolt over, at ejerne af MJ Elektro har valgt EL:CON af lyst til udvikling og samarbejde,« slutter Lars Juul, adm. direktør i EL:CON Gruppen A/S.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Lars Juul, adm. direktør i EL:CON Gruppen A/S – lj@elcon-as.dk // 4122 2206

 

FAKTA

MJ Elektro, autoriseret el- og sikringsinstallatør, beliggende i Vindinge ved Roskilde bliver medvirkning fra 1. juli 2014 en selvstændig afdeling under EL:CON Gruppen A/S. EL:CON er en landsdækkende elinstallationsvirksomhed med en bred pallette af el- og teknikbaserede kompetencer, og består efter sammenlægningen med MJ Elektro af knap 800 medarbejdere. Som samarbejdspartner kombinerer EL:CON lokale serviceafdelinger med innovative tekniske løsninger fra landsdækkende kompetencecentre. EL:CON omsatte i 2013 for 739 millioner kroner, og er ejet af den østjyske energikoncern NRGi. Læs mere på www.elcon-as.dkNyheder til spildevandsselskaber fra EL:CON

ELCON Automation Pumpestyring

Nyheder til spildevandsselskaber fra EL:CON

Konfigurerbar pumpestyring på PLC platform og et terrænskab specialudviklet til det danske marked. Det er nyhederne, som EL:CON præsenterer på årsmødeudstillingen hos Spildevandsteknisk Forening i juni.

Funktionalitet, fleksibilitet og konkurrencedygtige priser er nøgleordene, når EL:CON præsenterer to nyheder for besøgende på Spildevandsteknisk Forenings årsmødeudstilling i Frederikshavn den 13. juni 2014.

Pumpestyring kombinerer avancerede funktioner med brugervenlighed

»Den største nyhed fra EL:CON er vores konfigurerbare pumpestyring på PLC platform, som vi har udviklet i samarbejde med Syddjurs Spildevand A/S. En yderst fleksibel løsning, der understøtter de fleste SCADA-systemer, og som sikrer at spildevandsselskaber nemt og hurtigt selv kan opsætte deres egen pumpestation via en touchskærm«, fortæller Jakob Møller Jakobsen, EL:CON Automation A/S.

Specialudviklet terrænskab

Den anden nyhed på EL:CONs stand er et udendørsskab, som er specialudviklet til det danske marked. EL:CONs terrænskab er salttågetestet og tilpasset det klimatiske forhold i Danmark. Jakob Møller Jakobsen fortæller: »Under udviklingen har vi haft fokus på, at installation skal være nem og fleksibel. Blandt andet er det let at montere og demontere montagepladen, hvilket giver mulighed for at tilpasse styringer helt op til idriftsættelsestidspunktet.«

Del- og totalløsninger til pumpestationer

EL:CON tilbyder kunderne én fast kontaktperson. Det sikrer en enkelt arbejdsproces og et optimalt samarbejde. »Med EL:CON som samarbejdspartner behøver spildevandsselskaberne kun at forholde sig til én kontakt«, siger Jakob Møller Jakobsen og fortsætter: »Vi fungerer både som del- og totalleverandør til forsyningsselskaber, men det er til stor fordel for vores kunder, når vi sætter alle EL:CONs kompetencer i spil, og fungerer som totalleverandør inden for tavleproduktion, elinstallation, styring og regulerings- og overvågningsanlæg.«

Kom og mød EL:CON

Årsmødeudstillingen hos Spildevandsteknisk Forening finder sted den 13. juni 2014 i Frederikshavn. Du finder EL:CON på stand 80 i telt 8.

Se mere om årsmødet her

 

  LÆS MERE OM EL:CON AUTOMATIONS LØSNINGER

EL:CON kårer Årets Kollega 2013/2014

Mogens

EL:CON kårer Årets Kollega 2013/2014

I slutningen af november 2013 gik jagten for alvor ind på at finde Årets Kollega i EL:CON. Blandt EL:CONs knap 700 ansatte skulle vi finde én kollega, som udmærkede sig på vores tre fokusområder: Samarbejde, Involvering og Professionalisme

Nomineringerne strømmede ind og i alt blev 25 medarbejdere nomineret af kollegaer, som syntes, at de fortjener et klap på skulderen for deres gode indsats. EL:CON regions- og sektionschefer gennemgik nomineringerne og efter en grundig votering stod det klart: Årets Kollega arbejder for EL:CON IT og data!

Og vinderen er…

»Mogens kommer med forslag til holdbare og fremtidssikrede løsninger. Han følger op på opgaver, så han er sikker på, at løsningerne virker optimalt.« Sådan beskrives IT-supporter Mogens Glad Nymark Rasmussen, som er Årets Kollega i EL:CON 2013/2014. Mogens har været ansat i EL:CON i 6 år og sidder til dagligt på EL:CONs lokation i Hornslet. Her hjælper han både EL:CONs kunder og sine egne kollegaer når teknikken driller. De kollegaer, som har nomineret Mogens til Årets Kollega, lægger blandt andet vægt på, at Mogens er yderst professionel og bidrager til en positiv stemning på arbejdspladsen.

Overrasket midt i arbejdstiden

Hele forløbet med udvælgelsen af Årets Kollega har været hemmelig. Derfor var det også en forbløffet Mogens, som mandag den 12. maj 2014 blev overrasket af adm. direktør Lars Juul og en række gode kollegaer i forbindelse med kåringen. »Jeg fattede ikke, hvad der skete. Jeg sad og ydede support til en kollega, og lige pludselig begyndte der at komme
flere og flere ind på mit kontor. Til sidst kom Lars Juul ind med et kamerahold. Jeg var helt paf«, fortæller Mogens Glad Nymark Rasmussen. Hele overraskelsen blev dokumenteret på video, så alle EL:CON medarbejdere har mulighed for at se, hvem der løb med sejren i år.

Hvorfor kårer vi Årets Kollega?

I EL:CON anerkender vi den gode EL:CON-adfærd. Derfor har vi søsat tiltaget Årets Kollega, hvor EL:CONs ansatte kan nominere kollegaer, som de syntes har den rette EL:CON-adfærd og har ydet en god indsats. »Vi vil være de bedste i branchen - og det bliver vi kun, hvis vi har den rette EL:CON-adfærd, hvor vi samarbejder, involverer os og er professionelle«, fastslår adm. direktør Lars Juul og fortsætter: »Mogens er et godt eksempel på, hvordan vi kan opnå gode resultater med den rette adfærd overfor vores kunder og egne kollegaer.«

 

  SE VIDEOEN FRA KÅRINGEN AF ÅRETS KOLLEGA 2013/2014

Julekonkurrencen 2013 er slut

ELCON Jule rebus 2013

Julekonkurrencen 2013 er slut

Vinderne af EL:CONs julekonkurrence 2013 er fundet.

Vi har trukket lod blandt de deltagere, som fandt den rigtige løsning på vores julerebus. Vinderne får direkte besked, men se allerede nu om det er dig, som snart får besøg af en EL:CON-medarbejder med en præmie under armen.

Se løsningen på rebussen - og se om du er blandt vinderne.

Marinetavler, løse forbindelser og julekonkurrence

ELCON Nyhedsbrev december 2013

Marinetavler, løse forbindelser og julekonkurrence

Seneste nyhedsbrev fra EL:CON er netop udkommet. 

NYHEDSBREV: I december-udgaven af nyhedsbrevet fra EL:CON kan du blandt andet se en film om EL:CONs kompetencer inden for automatiseringsløsninger og specialbyggede tavler, læse om marinetavler og deltage i EL:CONs hyggelige julekonkurrence.

Klik direkte videre til nyhedsbrevet eller tilmeld dig EL:CONs mailingliste, så får du nyhedsbreve fra EL:CON fremover.

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod fejl på solcelleanlæg

ELCON Klima og Solceller

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod fejl på solcelleanlæg

Den 21. november 2013 advarede Sikkerhedsstyrelsen danske solcelleejere om en mulig sikkerhedsrisiko.

Sikkerhedsstyrelsen advarer om, at en række solcelleanlæg kan have forkert type fejlstrømsafbryder. Det er endnu uklart, hvor mange anlæg det drejer sig om, men Sikkerhedsstyrelsen har udstedt forbud mod salg af fem forskellige produkter. Problemet er opstået, fordi en række producenter har angivet forkert oplysninger om, hvilken type fejlstrømsafbryder (HPFI-relæ) der skal benyttes til solcelleanlæggets inverter/omformer. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kan der være fare for både brand og elektrisk stød, hvis anlæggets solcelleinverter fejler, og fejlstrømsafbryderen ikke fungerer.

Ved installation af solcelleanlæg har EL:CON fulgt stærkstrømsbekendtgørelsens og fabrikanternes anvisninger. Som udgangspunkt er solcelleanlæg leveret og installeret af EL:CON derfor udført med korrekt type beskyttelsesudstyr (fejlstrømsafbryder). Desuden har EL:CON fra starten været opmærksom på, at der ved visse typer invertere - heriblandt nogle af dem der er udstedt påbud om - kunne være uklarhed om beskyttelseskravene. Ved brug af disse invertere har EL:CON derfor valgt den korrekte fejlstrømsafbryder (type B), og disse anlæg opfylder derfor også Sikkerhedsstyrelsens krav.

For en sikkerheds skyld undersøger EL:CON naturligvis en ekstra gang, om der blandt solcelleanlæg installeret af EL:CON, skulle være andet udstyr, hvor de af fabrikanten oplyste data og krav, er i uoverensstemmelse med Sikkerhedsstyrelsens opfattelse af, hvad der er korrekt.

EL:CON har ikke modtaget henvendelse fra Sikkerhedsstyrelsen om fejl i installationer udført af EL:CON.

Læs pressemeddelelsen fra Sikkerhedsstyrelsen:
Har du et solcelleanlæg, så tjek din fejlstrømsafbryder

Ring 7266 8000, hvis du har spørgsmål vedr. solcelleanlæg installeret af EL:CON.

Endnu en marinetavle-ordre til EL:CON

EL:CON_Automation_Marinetavle

Endnu en marinetavle-ordre til EL:CON

EL:CON har netop indgået en aftale med et dansk skibsværft om levering af hovedtavler til fire skibe i løbet af 2014 og 2015.

»Hos EL:CON er vi stolte over, at vi endnu engang er valgt som leverandør af hovedtavler til skibe. Vi leverede den første tavle til samme skibsværft i starten af 2012, og har siden leveret en række tavler til dem blandt andet til brug i større fiskekuttere«, fortæller Thomas Bitsch Pedersen, funktionsleder i EL:CON Automation A/S. Ordren fra det danske værft lyder denne gang på fire marinehovedtavler. Tavlerne skal bygges på EL:CONs eget tavleværksted i Hornslet på Djursland, og leveres til værftet én ad gangen i løbet af 2014 og 2015.

Marinetavler er komplekse og skal leve op til helt specielle vilkår. »Udfordringen er tavlens størrelse i forhold til, hvor meget strøm, den skal kunne indeholde. I skibes maskinrum er der ikke meget plads. Derfor er det nødvendigt, at vi pakker kobberet kompakt. Der er nogle helt faste mål, så det kræver nogle erfarne og dygtige folk«, forklarer Thomas Bitsch Pedersen.

EL:CONs specialister på tavleværkstedet står for:

 • projektering
 • produktion
 • test
 • dokumentation
 • betjeningsvejledninger
 • programmering
 • På værkstedet projekteres og bygges avancerede løsninger til en bred vifte af anlæg og styre- og kontroltavler til store, individuelle processtyringer.

»Vores arbejde foregår altid i tæt samarbejde med vores kunder. På den måde sikrer vi, at løsningerne er tilpasset kundernes behov. At vores tavleværkstedet ligger i Danmark betyder, at dialogen med kunderne er tæt og ukompliceret, og det gør processen omkring tavleprojekterne lettere og mere effektiv«, slutter Thomas Bitsch Pedersen.

Yderligere information

Vil du vide mere om specialbyggede styretavler, så kontakt EL:CON Automation A/S.

Termografering i Netto

ELCON Termografering

Termografering i Netto

Som forebyggende vedligeholdelse har dagligvarekæden Netto indgået en aftale med EL:CON omkring termografering af eltavler i godt 450 butikker fordelt over hele landet. De termiske undersøgelser afslører fejl og reducerer herved risikoen for strømafbrydelse og brand.

Det er fem år siden dagligvarekæden Netto sidst fik termograferet eltavler af EL:CONs termograferingseksperter. Kæden har endnu engang besluttet at få kontrolleret tavlerne i alle danske butikker for eventuelle fejl, og aftalen om opgaven er igen indgået med EL:CON. Formålet med undersøgelserne er forebyggende vedligeholdelse, som skal hindre brand og driftstop.

EL:CONs termografioperatører skal i første omgang gennemføre termografering af i alt 302 Netto-butikker inden udgangen af marts 2014. Efterfølgende er det planen, at yderligere 150 butikker skal besøges. Ved hvert besøg kontrollerer EL:CON blandt andet:

 • sikringsforbindelser
 • løse ledningskabelsko
 • ulige belastninger
 • overbelastning og andre former for fejl i komponenter
 • Derefter bliver der udarbejdet en rapport med en fejlliste samt dokumentation for eltavlens generelle tilstand.

Det er i mange virksomheder et krav fra forsikringen, at virksomhedens eltavler bliver termograferet af certificerede operatører én gang årligt. Det forebygger brand i eltavlen og risiko for utilsigtede produktionsstop.

  LÆS MERE OM TERMOGRAFERING AF ELTAVLER

 

Yderligere informationer om termograferingsopgaven i Netto?

Kontakt Brian Herløv Sørensen, funktionsleder i EL:CON Termografering

EL:CON i Holstebro styrker ledelsen

ELCON Holstebro Kent Brødbæk

EL:CON i Holstebro styrker ledelsen

Den landsdækkende elinstallatør EL:CON har styrket ledelsen i Holstebro-afdelingen med ansættelsen af servicechef Kent Brødbæk.

Den nye servicechef, Kent Brødbæk, er pr. 1. juli hentet til EL:CON Holstebro A/S for at styrke ledelsen i afdelingen. Han kommer fra en stilling som afdelingsleder hos en lokal elinstallatør, hvor han de seneste par år har varetaget ledelsen af større projekter og haft fokus på udviklingen af solcellemarkedet i Vestjylland.

Kent Brødbæk har gennem en lang lederkarriere opnået solid erfaring med projektledelse af små og store teknikentrepriser og serviceopgaver i ind- og udland. Gennem godt seks år var Kent Brødbæk desuden udstationeret via MT Højgaard som landechef i Bangladesh, Nepal og Bhutan. Her varetog han ledelsesopgaven på blandt andet anlæg af 110 kilometer højspændingsledningsnet i Bangladesh, forhandling af diverse projekter i området - heriblandt rensningsanlæg i Bhutan og Bangladesh, udvidelse af lufthavnen i Bangladesh og promovering af MT Højgaard på Filippinerne. Projekter hvorigennem han tilegnede sig en bred tværfaglig ekspertise i salg, forhandling, projektering og løsning af store anlægsopgaver.

EL:CONs nye servicechef er merkonom i ledelse og økonomi, og er oprindeligt uddannet elektriker hos en installatør i Tvis. Tidligere ansættelser hos elinstallatører i Struer og Holstebro samt nuværende bopæl i Mejrup med familien betyder, at Kent Brødbæk har et indgående kendskab til lokalområdet.

Om jobbet som servicechef i EL:CON Holstebro siger Kent Brødbæk: »Hos EL:CON har jeg fået en stor organisation i ryggen. For kunderne betyder det, at jeg kan tilbyde mange flere tekniske kompetencer ud over de traditionelle elopgaver. Til specialopgaver trækker jeg på kollegaer i hele landet, som for eksempel er eksperter i specialbyggede styretavler, robotprogrammering, intelligente bygningsinstallationer, indeklima og tekniske løsninger til vedvarende energi

Den nye servicechef tror på en fremtid med vækst i EL:CONs Holstebro-afdeling: »Vi gør os meget umage for at levere topprofessionel service til de gode, faste kunder vi har i for eksempel industrien og storkøkkener. Hurtig, fleksibel og kompetent service rygtes, og vi glæder os til at byde flere servicekunder velkomne. Desuden har vi på det seneste været involveret i større projekter som for eksempel Lægehuset i Ulfborg og ombygningen af UCH. Her har vi bevist, at vi har ekspertisen, så på projektområdet har vi bestemt også mod på vækst.«

Kontrakt til EL:CON på seks solcelleanlæg

ELCON Klima og Solceller

Kontrakt til EL:CON på seks solcelleanlæg

Syddjurs Kommune har netop indgået aftale med EL:CON om levering og installation af solcelleanlæg på Ebeltoft Rådhus og fem af kommunens skoler.

EL:CON var bedst til prisen, da Syddjurs Kommune for nylig havde licitation på opgaven med levering og montage af solcelleanlæg på Ebeltoft Rådhus, Hornslet Skole, Marienhoffskolen, Mørke Skole, Thorsager Skole og Toftevangskolen.

De nye solcelleanlæg vil i alt komme til at producere omkring 180.000 kilowatttimer om året, hvilket svarer til det gennemsnitlige strømforbrug for 40 parcelhuse. EL:CON påbegynder monteringen af anlæggene i starten af september og forventer at være færdig med arbejdet i november.

»Hos EL:CON ser vi frem til at hjælpe Syddjurs Kommune med at opnå betydelige besparelser på både drift og CO2-udledning på af seks af kommunens bygninger. Opgaven ligger rigtig godt i tråd med EL:CONs strategiske fokusområder inden for energioptimering og løsninger til vedvarende energi, og vi har solid erfaring med installation af solcelleanlæg i alle størrelser", siger projektchef Thomas Lyhne fra EL:CON.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Thomas Lyhne, projektchef i EL:CON, 4122 2151