Artikel

Skal vi hjælpe med at nedsætte sygdoms­smitte?


ELCON leverer og installerer en kontaktløs adgangskontrol, der blandt andet indeholder temperaturmåling og maskedetektering.

Temperaturscanning

Opnå større sikkerhed med feberscanning

Ifølge en undersøgelse fra Statens Seruminstitut (maj 2020) viser tal, at feber var et af symptomerne hos hele 81% af tilfældene af COVID-19 positive. 

Derfor har flere og flere virksomheder valgt at lave temperaturscreening af medarbejdere for på den måde at mindske smittespredning og minimere risikoen for dyre produktionsstop i driften. Feberscreeningen foregår typisk ved, at en person iført mundbind med et pandetermometer manuelt scanner folk enkeltvis. Denne proces er både tidskrævende, hvis mange mennesker skal tjekkes på én gang og omkostningstung, da det ofte er eksterne vagter, der hyres ind til opgaven. 

Hurtig og præcis automatisk temperaturscanning 

Heldigvis er der et alternativ til den tidskrævende manuelle temperaturscanning. ELCON leverer og installerer nemlig en kontaktløs adgangskontrol, der blandt andet indeholder temperaturmåling og maskedetektering.

Denne løsning giver virksomheder et økonomisk fordelagtigt og let implementerbart redskab, der kan være med til at minimere risikoen for produktionsstop relateret til Covid-19. Anvender man i dag en ekstern vagt til at foretage febermåling, vil tilbagebetalingstiden for adgangskontrollen typisk være på under én måned.

Skal vi tage en snak om adgangs­kontrol med temperatur­måling?

Skriv til os eller giv os et kald - vi er altid klar på at tale om dine specifikke behov.

Skærmen af en temperaturmåler

Enhed med mange anvendelsesmuligheder

Enheden kan bruges til ganske almindelig adgangskontrol, men den er derudover udstyret med en IR-temperatursensor, der screener kropstemperatur. Kameraet registrerer i løbet af få øjeblikke øget kropstemperatur og kan bruges til et hurtigt temperaturtjek ved for eksempel indgangen til virksomheden.

Der er tale om en meget præcis temperaturmåling med plus/minus 0,3 graders nøjagtighed. Det er endvidere muligt at tilkoble enheden til eksisterende installationer som videoovervågning og øvrig adgangskontrol og dermed opnå øget funktionalitet.

Fordele ved enheden

Kontaktløs adgangskontrol og temperaturmåling

Kontaktløs adgangskontrol og temperaturmåling

Forebygger produktionsstop i virksomheden

Forebygger produktionsstop i virksomheden

Lynhurtig læsning 0,2 sekunder pr. person

Lynhurtig læsning 0,2 sekunder pr. person

Præcis temperaturmåling +/- 0,3 graders nøjagtighed

Præcis temperaturmåling +/- 0,3 graders nøjagtighed

Kontrol ved brug af maske giver ekstra sikkerhed

Kontrol ved brug af maske giver ekstra sikkerhed

Kort tilbagebetalingstid / mulighed for leasingaftale

Kort tilbagebetalingstid / mulighed for leasingaftale

Produktdata

Klik på kataloget nedenfor og læs mere om de tekniske specifikationer.

 

Kameraet på temperaturmåleren

Temperaturscanning er relevant i mange brancher

Enheden er særligt velegnet til store produktionsvirksomheder, hvor produktionsstop vil medføre et betydeligt tab, men er også yderst relevant for blandt andet offentlige bygninger, kontorbygninger, hospitaler, klinikker, skoler og plejehjem, hvor mange mennesker færdes til daglig, og hvor det har stor samfundsmæssig betydning at minimere smittespredning.

 

 

Maskekontrol ved behov for ekstra sikkerhed

Enheden har ud over temperaturmåling også andre funktionaliteter som for eksempel ansigtsmaskedetektering. Det vil sige, at hvis mundbind eller beskyttelsesmaske er obligatorisk på arbejdspladsen eller i et produktionsmiljø, vil adgangskontrollen hjælpe med at huske medarbejdere på at bruge maske allerede ved indgang til virksomheden. Manglende maske udløser på samme måde som ved forhøjet temperatur en advarsel i form af en stemmemeddelelse, der minder personen om at bære maske. Sproget er engelsk, men det er muligt at opgradere til dansk.

Tilslut og brug

Selv om der er tale om avanceret teknologi, er enheden utrolig nem at bruge. Vi sørger for at klargøre og opsætte den efter jeres specifikke ønsker og leverer den til jer. Enheden skal blot sættes i stikkontakten og er efter få øjeblikke klar til brug.

Sådan fungerer enheden

Enheden placeres typisk ved en indgang. Målingen tager kun 0,2 sekund pr. person, og det er derfor ikke nødvendigt at stoppe op og vente - man går bare forbi standeren i almindeligt tempo. Hvis enheden registrerer, at en person har forhøjet temperatur, blinker enheden rødt og kommer med en advarsel i form af en stemmemeddelelse. Det er vigtigt at understrege, at løsningen udelukkende bruges til at spore forhøjet kropstemperatur. Enheden kan ikke fortælle, om den øgede temperatur skyldes sygdom eller andre forhold som for eksempel øget fysisk aktivitet inden måling. Det er op til den enkelte virksomhed at beslutte, hvordan forhøjet temperatur skal håndteres.

Skal vi tage en snak om adgangs­kontrol med temperatur­måling?

Skriv til os eller giv os et kald - vi er altid klar på at tale om dine specifikke behov.

Skal vi kontakte dig?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ikke kunne få fat på Henrik Jensen.

 

 

Vi kontakter dig hurtigst muligt!

Når du kontakter ELCON A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.