Artikel

Industri 4.0


Hvad er Industri 4.0? Bliv klogere på de forskellige Industri 4.0 teknologier her, og optimér din virksomhed med konkrete løsninger.

Industrielektriker tjekker elskab

Bliv klar til fremtidens teknologi

3D-print, droner, IoT, energioptimering, kunstig intelligens. De seneste årtier er smarte, digitale teknologier som disse blevet mere og mere udbredt i det moderne samfund. Man taler om, at vi er i gang med den fjerde industrielle revolution – også kendt som Industri 4.0. 

Med de nye teknologier kan mange erhverv og industrier skabe en mere integreret produktions- eller byggeproces, som øger både hastighed, kvalitet og bæredygtighed i processen. Er din virksomhed klar? 

Som kunde hos ELCON hjælper vi dig med at optimere og udnytte virksomhedens teknologiske potentialer bedst muligt. Kontakt din nærmeste afdeling. Så tager vi en snak om, hvordan din virksomhed kan stå stærkere i den digitale verden.

 

Se produkt
Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.

CTS teknikere gennemgår data på computerskærm

Hvad er Industri 4.0?

Helt konkret handler Industri 4.0 om at digitalisere og automatisere industrien. Det er altså ikke en teknologi i sig selv. Samtidig handler industrien om, hvordan vi kan indsamle og bruge værdiskabende data, der i stigende grad kan effektivisere produktionsapparatet. 

Industri 4.0 bygger på de tre tidligere industrielle revolutioner. Opfindelsen af dampmaskinen markerede begyndelsen af den første industrielle revolution. Elektricitet var omdrejningspunktet i den anden industrielle revolution. Og da verdens første computere så lyset for første gang, blev det begyndelsen på den tredje industrielle revolution.

I modsætning til de tidligere industrielle revolutioner udvikler Industri 4.0 sig meget hurtigt. Industrien vil nemlig medføre teknologiske kvantespring inden for områder som 3D-print, genteknologi og automatiseret produktion. Derudover er Big Data, Internet of Things (IoT) og machine learning alle eksempler på Industri 4.0. 

Fordelen ved de forskellige teknologier er, at du kan opnå en bedre udnyttelse inden for digitalisering, automatisering og en intelligent industri.

Industrielektriker justerer anlæg

Er din virksomhed klar?

Med nye teknologier kan mange erhverv og industrier skabe en mere integreret produktionsproces, som øger både hastighed, kvalitet og bæredygtighed i processen.

L9A4760

Udret mere for mindre i din virksomhed

De teknologiske fremskridt har skabt uendelige muligheder for mange erhverv og industrier. Men det er i høj grad op til den enkelte industrivirksomhed at skabe deres egen strategi på baggrund af de teknologier og ressourcer, de har til rådighed. 

Derfor har danske industrivirksomheder i disse år et stort fokus på grøn omstilling. Udfordringen er, hvordan de energieffektive tiltag skal udmønte sig i den enkelte virksomhed – uden at det går ud over produktionen.

Med andre ord: hvordan kan danske virksomheder udrette mere for mindre?

Netop dén problemstilling har vi hos ELCON flere års erfaring i at løse. Vi tilbyder nemlig en lang række kompetencer og løsninger målrettet industrivirksomheder. Hvad enten du ønsker optimering af anlæg, indeklima, bygningsautomatik eller elinstallationer.

Se alle vores kundeløsninger til en mere intelligent industri.

Kontakt industriteknik

Hvad vil det sige at udrette mere for mindre?

Det kan være svært at finde en god løsning til at kunne udrette mere for mindre. Hos ELCON ser vi grundlæggende to forskellige tilgange til problemstillingen.

Kombinerer du de to tilgange, er det muligt at matche virksomhedens ønske om at producere mere. Samtidig lever du op til de samfundsmæssige krav om at mindske CO2-udledningen.

To mænd i rådgivningssituation

Optimér din industrivirksomhed med grønne tiltag

Vores energieffektive tiltag er selvfølgelig med øje for, at du ikke mister kunder og dermed forringer en stærk konkurrenceevne. Vi mener nemlig ikke, at optimering af produktioner og grøn omstilling er hinandens modsætninger. Tværtimod.

Som kunde hos hjælper vi dig blandt andet med at:

  • Understøtte industrivirksomhedens bæredygtighed og bruge data til at sikre vedligehold samt det rette fokus på drift.
  • Samarbejde hele vejen fra projektering af anlæg til service og dataopsamling til målrettet vedligehold.
  • Vejlede og rådgive om automatisering, ligesom vi samler komponenter til hele løsninger, hvor det er muligt.

Vi hjælper gerne med at vurdere og skræddersy den mest optimale løsning. Med vores mange års erfaring og faglige kompetencer har du dermed en totalpartner til dine opgaver.

Kom i gang med installation af Industri 4.0

Den fjerde industrielle revolution lægger op til store forretnings- og produktivitetspotentialer. For optimal brug af data bliver mere og mere vigtig for industrien. Heldigvis behøver overgangen til Industri 4.0 i Danmark ikke være lang.

Hos ELCON er vi i spidsen for ny teknologi og intelligente løsninger. Det gør, at vi hurtigt kan hjælpe dig med at udnytte udviklingen i Industri 4.0.

Målet er at sikre din virksomhed lavere omkostninger, en optimeret produktion og øget energieffektivitet – alt sammen ved hjælp af grønne tiltag.

Skal vi kontakte dig?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Når du kontakter ELCON A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.