Artikel

Intelligent industri


Med udgangspunkt i vores landsdækkende afdelinger for Automation og Industriteknik samt vores mange lokale serviceafdelinger tilbyder vi en række konkrete løsninger til intelligent industri.

Industrielektriker kigger på data på computerskærm i produktionshal

Vi står foran en ny industriel revolution

I dag bliver mange produkter, ydelser og services udviklet digitalt som en naturlig konsekvens af den store mængde data, vi kan opsamle og anvende. Man taler om, at vi ligefrem står foran en ny industriel revolution; industri 4.0.

Helt konkret handler industri 4.0 om at digitalisere og automatisere industrien - og om hvordan bevidst indsamling og brug af værdiskabende data i stigende grad kan effektivisere produktionsapparatet. Der ligger uendelige muligheder i industri 4.0, men det er i høj grad op til den enkelte industrivirksomhed at skabe deres egen industri 4.0-strategi på baggrund af de teknologier og ressourcer, de har til rådighed.

Derfor har danske industrivirksomheder i disse år et stort fokus på blandt andet grøn omstilling, og på hvordan det helt konkret skal udmønte sig i den enkelte virksomhed, så der bliver implementeret energieffektive tiltag uden at det går ud over produktionen. 

Se produkt
Automationstekniker på tavleværksted

Det er nu, I skal i gang med grønne tiltag

CSR-krav gør, at der i stigende grad er fokus på, hvorvidt virksomheder giver tilbage til samfundet. For virksomheder handler det både om ikke at miste kunder og dermed forringe egen konkurrenceevne, men i lige så høj grad om ikke at gå glip af de kortsigtede energibesparelser og de besparelser, der ligger på den lange bane.

Derfor er det vigtigt allerede nu at implementere de tiltag, der skal til, for at virksomheden bliver grønnere.

Produktionsoptimering og grøn omstilling er hinandens modsætninger, tværtimod.

Løsninger til intelligent industri

Med udgangspunkt i vores landsdækkende afdelinger for Automation og Industriteknik samt vores mange lokale serviceafdelinger tilbyder vi en række konkrete løsninger, der hjælper industrivirksomheder med at udrette mere for mindre:

  • Tavleproduktion
  • Tavleservice
  • Dataopsamling med IoT
  • Industriservice.

Download materiale

Du kan læse mere om vores løsninger til intelligent industri i en printvenlig ebog - klik på folderen nedenfor.

 

Hvad vil det sige at udrette mere for mindre?

Det kan være svært at finde en god løsning til at kunne udrette mere for mindre. Hos ELCON ser vi grundlæggende to forskellige tilgange til problemstillingen.

Kombinerer du de to tilgange, er det muligt at matche virksomhedens ønske om at producere mere. Samtidig lever du op til de samfundsmæssige krav om at mindske CO2-udledningen.

Industritavle

ELCONs mål med intelligent industri

I ELCON mener vi ikke, at produktionsoptimering og grøn omstilling er hinandens modsætninger, tværtimod. CO2 besparelser er ikke en omkostning, men noget der giver et mere effektivt produktionsapparat og taler ind i hele industri 4.0-agendaen.

Vi har et klart mål med intelligent industri:

  • Vi understøtter industrivirksomheders bæredygtighed og anvender data til at sikre vedligehold samt det rette fokus på drift.
  • Det gør vi ved at arbejde med jer hele vejen fra projektering af anlæg til service og ved at sikre dataopsamling til målrettet vedligehold.
  • Vi understøtter og rådgiver om automatisering, og vi samler komponenter til hele løsninger, hvor det er muligt.

Skal vi kontakte dig?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Når du kontakter ELCON A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.