Artikel

Se beregninger: Så meget kan du spare ved at skifte til LED


Virksomheder kan opnå store energibesparelser ved at udskifte gamle lyskilder til LED.

Mødelokale

Energiberegning fra kunde

Energiberegningen her i eksemplet er lavet på baggrund af data fra vores kunde, System Frugt A/S. I deres produktionshal arbejdes der i lavsæson typisk i toholdsskift og i højsæson i treholdsskift. Det betyder, at lyset i hallen er tændt mere eller mindre hele døgnet - året rundt. 

Vi var forbi System Frugt A/S og lave en gennemgang af hallen samt en konkret beregning på, hvad de ville kunne spare ved at skifte til nye LED-paneler i stedet for blot at fortsætte med at udskifte de gamle armaturer løbende. 

Produktionshallen blev oplyst af 58 gamle armaturer, som vi anbefalede blev udskiftet med 29 nye LED-paneler (der kan oplyse samme areal som de eksisterende). De gamle armaturer brugte både meget strøm, og så var lyskildernes levetid en hel del kortere (15.000 timer) end ved LED-lyskilder (50.000 timer). 

De daværende lyskilders kortere levetid betød, at flere af armaturerne ikke fungerede optimalt, fordi nogle af spolerne i armaturerne med tiden var gået i stykker. For at udskifte spolerne krævede det på grund af loftshøjden en lift, men da nogle defekte lyskilder ikke som sådan påvirkede driften, blev opgaven ikke prioriteret i dagligdagen - hvilket er en problematik, vi støder på hos næsten 9 ud af 10 af vores kunder.

Se produkt
Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.

Lorem ipsum dolor sit amet

Sparede både energi og penge

Ved at skifte de gamle lysarmaturer til nye LED-paneler i produktionshallen, sparer System Frugt A/S nu 18.040 kr. om året på driftsbudgettet i forhold til tidligere. Dertil kommer, at de nye LED-paneler har en levetid, der er over tre gange længere end de gamle lyskilder og altså ikke skal udskiftes nær så ofte.

Alt i alt er investeringen i de nye LED-paneler tjent hjem på bare 16 måneder. Derudover kan System Frugt A/S bruge den sparede CO2 i deres egen CSR-strategi og fortælle både kunder og samarbejdspartnere den gode historie om, hvordan de arbejder med grøn omstilling og hvilken værdi, deres bidrag skaber i et samfundsmæssigt perspektiv.

Ved at skifte til LED sparede System Frugt A/S 18.040 kr. i driftsomkostninger pr. år og hele indtjeningen var tjent hjem på bare 16 måneder.

Download hele casen

 

Se et konkret eksempel på energiberegning her

Klik på punkterne nedenfor for at folde dem ud

Du kan også se energiberegningen i pdf-format her.

Skal vi kontakte dig?

Send os en besked, så vender vi tilbage til dig.

Når du kontakter ELCON A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.