Artikel

Derfor forebygger du skader med transientbeskyttelse


Hvis uheldet er ude og lynet slår ned, kan det for virksomheder have ubehagelige og dyre konsekvenser i form af brandskade, elektronikskade og driftsstop.

Elbrand forårsaget af lynnedslag

Undgå unødige driftsstop ved lynnedslag

Hvis uheldet er ude og lynet slår ned, kan det for virksomheder have ubehagelige og dyre konsekvenser i form af brandskade, elektronikskade og driftsstop. I landbruget er elektronik også en uundværlig del af den daglige drift, og her risikerer overspændingsskader at skabe alvorlige produktionsstop. 

Heldigvis kan du forebygge skader og driftsstop forårsaget af lynnedslag med transientbeskyttelse.   

Se produkt
Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.

Mange tror fejlagtigt, at skader kun opstår, hvis lynet slår direkte ned i bygningen. I virkeligheden opstår langt størstedelen af skaderne ved, at et lyn slår ned i nærområdet. Herfra transporteres lynet gennem kablerne i jorden og ind i bygningen, hvor de vandrer til eltavlen og skaber en overspænding, som kan ødelægge alle de apparater, der er tilsluttet strømstikket.
Konsekvenser ved lynnedslag
Transientbeskyttelse monteret i eltavle

Sådan sikrer du driften

Med transientbeskyttelse sikrer du driften ved lynnedslag og nedsætter risikoen for unødige driftsstop og alvorlige skader ligesom risikoen for brand bliver kraftigt reduceret.

Transientbeskyttelse er lavet for at beskytte elektriske systemer, anlæg og apparater mod transiente overspændinger, hvilket vil sige en kortvarig elektrisk stigning i en elinstallation som kan opstå for eksempel i forbindelse med arbejde på elnettet, men oftest opstår ved lynnedslag.

Transientbeskyttelsen gør, at overspændingen ledes direkte til jorden og uden om det udstyr, der skal beskyttes, for eksempel: Maskiner, tavler, komponenter og IT-udstyr.

Forbered dig på disse 6 ting

Så er du bedre stillet i forhold til at undgå ubehagelige overraskelser.

Skal vi kontakte dig?

Send os en besked, så vender vi tilbage til dig.

Når du kontakter ELCON A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.