Artikel

Lysstofrør udfases helt


I august 2023 betyder nye EU-regler, at de mest almindelig lysstofrør udfases i Danmark - men få virksomheder har opdaget det.

To lysstofrør

Er du OBS på de nye regler?

Mange virksomheder har nemlig ikke opdaget de nye regler endnu, selvom data peger på, at der skal udskiftes belysning i bygninger på samlet minimum 18 millioner kvadratmeter.

Når sommeren for alvor er over os, vil ny EU-lovgivning betyde, at det ikke længere er tilladt for grossister at købe nye lysstofrør af typen T5 og T8, som er de mest almindelige i Danmark. Og når grossisternes lagre er tomme, er det således slut med salget i Danmark. 

Samtidig tikker uret for virksomhederne. Man kan godt undvære et par armaturer i en stor bygning, men så snart det bliver et lidt større antal, så begynder advarselslamperne at blinke, når det gælder arbejdsmiljømæssige forhold såsom arbejdssikkerhed. 

Loft i hal med lysstofrør som lyskilde

Mindst 18. mio kvadratmeter skal have ny belysning

NRGI har på baggrund af offentlige energimærker regnet ud, at der minimum skal udskiftes belysning på 18 mio. kvadratmeter i danske bygninger. Det er der bare ikke mange virksomheder, der har opdaget endnu. 

I ELCON har vi udskiftet lysstofrør til LED hos en række virksomheder de seneste måneder, men det har aldrig været på kundens foranledning, for de ved ikke, de her regler kommer.

Derfor har alle projekterne været for kunder, vi i forvejen samarbejder med og hvor vi har gjort opmærksom på den kommende ændring.

Skal vi kontakte dig vedr. udskiftning af lysstofrør?

Send os en besked, så vender vi tilbage til dig.

Når du kontakter ELCON A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

Some Karrusel Grafikker 1080 X 1080 Px (5)

Vil du vide mere om lovgivningen?

Læs mere om det kommende forbud mod de mest almindelige lysstofrør hos Energistyrelsen.