Forebyg skader med transientbeskyttelse

Undgå unødige driftsstop ved lynnedslag

20190306_112517_filter.png

Hvis uheldet er ude og lynet slår ned, kan det for virksomheder have ubehagelige og dyre konsekvenser i form af brandskade, elektronikskade og driftsstop. I landbruget er elektronik også en uundværlig del af den daglige drift, og her risikerer overspændingsskader at skabe alvorlige produktionsstop. 

Heldigvis kan du forebygge skader og driftsstop forårsaget af lynnedslag med transientbeskyttelse.  

 

Sådan sikrer du driften

Med transientbeskyttelse sikrer du driften ved lynnedslag og nedsætter risikoen for unødige driftsstop og alvorlige skader ligesom risikoen for brand bliver kraftigt reduceret.

Transientbeskyttelse er lavet for at beskytte elektriske systemer, anlæg og apparater mod transiente overspændinger, hvilket vil sige en kortvarig elektrisk stigning i en elinstallation som kan opstå for eksempel i forbindelse med arbejde på elnettet, men oftest opstår ved lynnedslag. Transientbeskyttelsen gør, at overspændingen ledes direkte til jorden og uden om det udstyr, der skal beskyttes, for eksempel:

  • Maskiner
  • Tavler
  • Komponenter
  • IT-udstyr m.m.
4filter.png

Vidste du ...

... at den hyppigste årsag til transiente overspændinger i Danmark er lynnedslag? Og at der i 2019 blev registreret over 12.000 lynnedslag i Danmark?

 

Lever jeres installationer op til lovkravene?

I 2019 kom der nye krav til transientbeskyttelse, som betyder, at langt de fleste nye installationer skal være beskyttet mod transiente overspændinger eller lynnedslag. 

Selv om I måske allerede er forsikret mod lynnedslag, vil der stadig være selvrisiko og ofte mindre værdisættelse af apparaterne at tage højde for - og ikke mindst risikoen for driftsstop. Derfor giver det god værdi for alle virksomheder at få opgraderet eksisterende eltavler fra før 2019 med transientbeskyttelse.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene eller mangler du transientbeskyttelse? Vi kommer gerne forbi til en uforpligtende snak.

  RING TIL OS

  

3ny.png

Skal vi kontakte dig?

Ønsker du et gratis og uforpligtende tilbud på transientbeskyttelse? Udfyld nedenstående formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Udfyld en af nedenstående muligheder

Jeg bekræfter, at jeg er blevet oplyst om EL:CON A/S' behandling af mine personoplysninger, jf. nærmere retningslinjer for behandling af personoplysninger