AUTOMATION

Specialister i styringer, der skaber overblik 

EL:CONs automationsafdeling er en af Danmarks mest kompetente eltekniske samarbejdspartnere for industrivirksomheder. Vi leverer løsninger fra et enkelt komponent til integrerede systemer.

Vi går hele vejen for dig

Vi kan hjælpe med projektering af hardware og software samt produkt- og applikationsoptimering. Vi er specialister i PLC-styringer og SRO/SCADA-systemer. For os er forkortelserne logik, og med os på holdet opnår du de størst mulige tekniske, miljømæssige, økonomiske og konkurrencemæssig fordele.

Vi går hele vejen for dig - og vi kan hjælpe dig igennem alle projektets faser såsom projektering, idriftsætning og servicering.

  KONTAKT OS HER

Videopræsentation 

Klik på videoen og lær mere om EL:CONs kompetence inden for automation 

Automation af proces- og produktionsmaskiner

PLC'er kan sikre dig mod driftstop. En programmérbar Logic Controller (PLC) er primært til automation af proces- og produktionsmaskiner i industrien.

Komplette PLC-løsninger 

PLC 'er placeres ofte som selvstændige enheder på maskindele, og dataudveksling foregår via en busforbindelse. Det betyder, at hvis en styring fejler, så kan de øvrige maskindele fortsætte uden problemer. Hos EL:CON projekterer og implementerer vi komplette PLC-løsninger.

EL:CONs programmering og fejlfinding kan foretages via internettet. Det sikrer hurtig og billig service, hvis der skulle opstå problemer med styringen.

HMI-paneler og -terminaler

På de enkelte maskindele kan der placeres operatørpaneler (HMI - Human Machine Interface), og ved hjælp af en netværksforbindelse kan data fra de enkelte maskindele nemt overvåges eller fjernbetjenes fra et centralt sted enten via et operatørpanel eller en computer. Med HMI-paneler og -terminaler får du den bedste og mest produktive tilgang muligt til data. 

Uanset hvilken type visualiseringsopgave du har, så finder EL:CON det rigtige panel, der passer til dit behov. Vi finde den rette løsning - fra små tekstpaneler til de store grafiske operatørterminaler.

Når vi hjælper dig med at finde det rette panel, har vi fokus på elementer som:

 • Skalérbarhed
 • Fleksibilitet
 • Muligheden for genbrug - og at din applikation kan vokse sammen med dine opgaver i virksomheder

Cases

Se hvordan vi har hjulpet andre. EL:CONs specialister kan også hjælpe dig

Få overblik over dit procesanlæg

Drift, kontrol og vedligehold af procesanlæg kræver overblik og koordinering. Med et styre- og kontrolanlæg fra os kan du overvåge din produktion og optimere planlægning og ledelse. 

Skab overblik

Et SRO/SCADA-system (Styring, Regulering og Overvågning/System Control And Data Acquistion) hjælper virksomheder til at styre og kontrollere produktionen. Vi har årelang erfaring inden for industri-, proces-, miljø- og energianlæg som for Grenaa Varmeværk. Med udgangspunkt i dine behov finder vi:

 • Optimal funktionsmåde
 • Optimal komponentvalg
 • Optimal brugervenlighed

 

 

Sådan går vi til værks

Vores specialister arbejder med følgende model, der sikrer din den bedst mulige løsning:

 • Analyse: Oversigt over virksomhedens situation og præsentation af forskellige løsningsforslag til forbedring.
 • Projektering: Udarbejdelse af projektforslag og detailprojektering til brug for indhentning af tilbud og bistand til udvælgelse af leverandører.
 • Programmering: Vi foretager programmering af SRO-systemet med fokus på sikkerhed og sammenhæng i løsningen. Vi anvender anerkendte tekniske løsninger, der er baseret på udbredte standardprodukter. Det betyder nem adgang til support og service på systemet. Det gør det også nemt at opgradere softwaren, hvilket sikrer SRO-systemet en lang levetid.
 • Idriftsætning: Vi implementerer systemet og sørger for kvalitetssikring og dokumentation.
 • Instruktion/uddannelse: Vi sørger for, at brugerne er instrueret i brugen af processtyringssystemerne og den tilhørende software.

CLEVER

+100 styretavler - EL:CON har siden 2012 leveret mere end 100 styretavler til CLEVER-ladestandere

  LÆS MERE HER

Automatisering af manuelle arbejdsrutiner 

Et velfungerende produktionsanlæg er en forudsætning for en tilfredsstillende produktion. Ved at automatisere manuelle arbejdsrutiner opnår du mange fordele.

Optimering af produktionen

Effektivisér produktionen og reducér dermed omkostninger. Industriautomation sikrer en ensartet kvalitet og forbedrer arbejdsmiljøet.

For at få det optimale udbytte kan vi sammensætte en løsning, der giver dig mulighed for:

 • Overvågning
 • Integration med økonomisystem
 • Brug af sporbarhed

Vi kan i det hele taget etablere en styring, der giver fokus på optimering af produktionsprocesser.

Fra projektering til service

Vi har mange års erfaring i udvikling af styre- og kontrolanlæg til industri, proces-, miljø- og energianlæg. 

Vi tager udgangspunkt i dine behov med hensyn til optimal funktionsmåde, komponentvalg og brugervenlighed, og vi kan levere den fulde løsning inden for industriautomation - fra projektering, installation og dokumentation til efterfølgende service. 

Maabjerg Bio-anlæg 

Intelligent styresystem installeret på varmeværk. Læs hvordan EL:CON har hjulpet Grenaa Varmeværk 

  LÆS MERE HER

Undgå tab af data og produktionsstop

Undgå risikoen for tab af data, produktionsstop eller nedbrud i telefon- kommunikations- og alarmanlæg. Er du rigtig uheldig, kan selv kortvarige strømafbrydelser eller spændingsforstyrrelser få voldsomme følger for produktionen.

Løsningen er et UPS-anlæg

Et UPS-anlæg (Uninterruptible Power Supply) er et effektivt batteridrevet anlæg, som tager over, når uheldet er ude, og strømmen svigter.

Det er derfor vigtigt, at der bliver fortaget en grundig analyse af dine behov og virksomhedens mest kritiske funktioner. Denne analyse foretager EL:CON i samarbejde med dig. Vi undersøger alt - lige fra IT til køleanlæg og vitale eller særligt følsomme dele af selve produktionsapparatet.

Generatorløsning hos NRGi

Viser det sig, at et UPS-anlæg ikke kan give din virksomhed sikkerhed nok, så kan vores moderselskab, NRGi, hjælpe med generatorløsning. Disse løsninger kan være aktuelle i større virksomheder med et stort behov for effekt.

Bliv fremtidsklar med fleksibel pumpestyring

  LÆS MERE HER

Vi klarer servicen 

Vores filosofi er, at kun de bedste serviceteknikere er gode nok til os. Det er din garanti for, at vi altid udfører vores arbejde med det bedste resultat.

Akut service eller forebyggelse

Vi kan servicere dine anlæg ved akut opståede problemer, og vi kan også hjælpe med at forebygge dyre produktionsstop gennem løbende eftersyn og vedligeholdelse ud fra et gennemarbejdet vedligeholdelsesskema. Det minimerer risikoen for maskinnedbrud og dermed produktionsstop. På den måde er du sikret:

 • Minimale vedligeholdelsesudgifter
 • Optimal produktionskapacitet

Fjernsupport

Vi har mulighed for at sætte en supportløsning op, så vores teknikere kan koble sig på dit system. På den måde kan vi i flere tilfælde håndtere fejlfinding og fejlretning uden at være til stede i din virksomhed.

Skal vi hjælpe dig med automationsopgaver?

 

  KONTAKT EL:CON