Intelligente installationer

IBI

Få bæredygtig og intelligent elinstallation 

Forestil dig, at alt lyset automatisk slukker, når den sidste medarbejder har forladt kontoret. At du nemt kan regulere temperaturen i rummet fra din PC eller smartphone. Begge dele og mere til er muligt med en intelligent installation i bygningen.

Kort fortalt er en intelligent bygningsinstallation - ofte forkortet IBI - en smart elinstallation, der gør det muligt for dig at styre belysning, varme, ventilation, køl og sikringsanlæg i bygningen. Alt sammen via en intelligent enhed. Det gavner både økonomien og miljøet.

Leder du efter løsninger som dette, har vi hos EL:CON stor erfaring i bæredygtige og intelligente bygningsinstallationer. Vi arbejder både på mindre opgaver og på store projekter på byggepladser med hundredvis af håndværkere. Samtidig vægter vi den grønne omstilling højt. 

Få derfor professionel rådgivning og vejledning i intelligent installation hos os. Hvad enten det drejer sig om god atmosfære, høj sikkerhed eller hvordan du får den mest energioptimale løsning. Med de rigtige, intelligente elinstallationer kan du få den løsning, der passer til din virksomhed.

SoMe karrusel grafikker 1080 x 1080 px (13) (1).png

Hvordan kan intelligente installationer hjælpe din virksomhed? 

Ønsker du at reducere driftsomkostningerne eller at øge velværet for medarbejdere? Måske begge dele? Så kan vi levere integrerede og intelligente løsninger, der gør dette muligt. Hos EL:CON tilbyder vi nemlig skræddersyede elinstallationer tilpasset dine behov og ønsker. 

Vi tilbyder blandt andet effektive IBI-anlæg, der kontrollerer og regulerer de enkelte systemer i bygningen. Både til nye og eksisterende bygninger. Du kan for eksempel bruge et IBI-anlæg til bevægelsesfølsomme censorer, så lamperne kun tænder, hvis der er behov for lys i rummet.

Vores IBI-systemer giver dermed en række fordele, der er tilpasset netop dine behov: 

  • Store drifts- og energibesparelser på elforbrug
  • Uanede muligheder for at styre belysningen
  • Programmere lys og varme efter aktuelle behov
  • Større sikkerhed ved automatisk sluk

Med et IBI-anlæg kan du installere varme, lys og andre elinstallationer præcis som dine medarbejdere ønsker. Ved at regulere lys, luft og varme efter behov kan du dermed både spare mange penge på energi og samtidig opnå et bedre indeklima. På den måde bliver forbruget tilpasset bygningens reelle behov. 

Ønsker du dette, vil vi med glæde være til rådighed. Læs mere om energioptimering, og hvordan det gavner dig.

SoMe karrusel grafikker 1080 x 1080 px (14) (1).png

Din professionelle specialist til alle opgaver 

Uanset om du er ansvarlig for et nybyggeri eller en renoveringsopgave, kan EL:CON hjælpe dig med den intelligente elinstallation. Hver dag rådgiver vi nemlig kunder inden for erhverv, industri og det offentlige om energireducerende løsninger - herunder intelligente bygningsinstallationer. 

Lad os stå for at undersøge din virksomheds muligheder. Du kan for eksempel få intelligente installationer, der kommunikerer over eksisterende ledninger i installationer, så du kun skal udskifte selve afbryderne og stikkontakterne. Alternativt er der trådløse afbrydere, lampesteder og stikkontakter, der kan kommunikere sammen uden brug af ledninger. 

Hvis IBI-anlægget bliver integreret med et såkaldt building management system (BMS) eller en central tilstandskontrol og styring (CTS), kan dit IBI-anlæg også blive brugt til styring og opsamling af data på varme-, køle- og ventilationsanlæg. Dette kan vi naturligvis også hjælpe med. 

Her danner vi dig et hurtigt overblik over bygningens forbrug af el, vand og energi til både opvarmning og nedkøling. Bagefter vil undersøge de forskellige løsninger og præsentere dem for dig. Dermed sikrer du optimal komfort hele vejen igennem.

Se vores kompetencer inden for CTS-anlæg, og hvordan vores hosting løbende opdaterer et BMS-system.

Lad os rådgive dig om din bygningsinstallation 

Hos EL:CON har vi mange års erfaring med rådgivning og salg af intelligente installationer til landsdækkende såvel som lokale kunder. Blandt andet får du adgang til et net af kompetente specialister, som kan rådgive om dine optimale el-tekniske løsninger. 

Tøv derfor ikke med at kontakte os på e-mail, eller ring til os for en uforpligtende snak. Vi vil bagefter gøre vores bedste for, at den indledende samtale danner grundlag for et stærkt samarbejde. 

  FIND DIN LOKALE AFDELING

Ofte stillede spørgsmål om intelligente installationer

Nedenfor har vi samlet de spørgsmål, vi ofte møder hos vores kunder, når det kommer til intelligente installationer.
Finder du ikke svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak - se kontaktinformationer her

1. Hvordan virker et IBI-anlæg?

Et IBI-anlæg står for ‘intelligente bygningsinstallationer’ og virker ved at styre bygningens belysning, varmeanlæg, ventilation, alarm eller musikanlæg. For eksempel kan anlægget styres af lysfølere, der reagerer på bevægelser fra mennesker i nærheden.

Det giver dig fordele som at spare på udgiften til varme og el, fordi du bedre kan tilpasse forbruget efter det faktiske behov.

2. Hvilken erfaring har EL:CON i intelligente installationer?

Hos EL:CON har vi masser af erfaring med intelligente installationer på projekter i forbindelse med nybyggeri eller renoveringsopgaver. Det gælder alle faser i processen - fra projektering og etablering af byggestrøm til service og vedligeholdelse.

Faktisk har vi afdelinger, der udelukkende beskæftiger sig med elinstallationer. For dig betyder det en erfaren ekspertise og effektiv service.

3. Hvor i landet kan I hjælpe med en bygningsinstallation?

Hos EL:CON kan vi hjælpe med en intelligent bygningsinstallation i stort set hele landet. Med over 1.000 medarbejdere hjælper vi både de helt store virksomheder såvel som de mere lokale.

Vores hovedkontor ligger i Aarhus, men med afdelinger fordelt over hele landet, har du god mulighed for at opleve vores rådgivning, service og hjælp.

4. Hvad koster en bygningsinstallation?

Prisen for en bygningsinstallation ligger på mellem 30 og 50 procent mere end en traditionel elinstallation. Dette afhænger dog af dine ønsker.

Selve IBI-anlægget kan være lidt dyr i drift, fordi anlægget i sig selv bruger el. Til gengæld kan du bedre styre forbruget i forhold til behovet, fordi du opnår besparelser på dit varme- og elforbrug. Kontakt os, og få et gratis, uforpligtende tilbud.

5. Hvilket system bruger I til intelligent bygningsautomatik?

Vores teknikere er specialiserede og certificerede inden for mange forskellige CTS-systemer, blandt andre TREND, CentraLine, og Tridium. Det betyder, at vi er en nem samarbejdspartner til de CTS-systemer, som du allerede har installeret.

Og til nybyggeri kan vi håndtere alt fra et enfamiliehus, der har behov for styring, til de helt store komplekse byggerier.