Artikel

Fejlsøgning på kabler


Hvis der opstår fejl eller brud på kabler i jorden, kan det betyde nedbrud af jeres installationer og måske tab af produktion. Kabel- og Vejteknik kan lokalisere bruddet med kabelsøgning og reparere.

Tekniker ved arbejdsbil

Sådan kan vi hjælpe jer

ELCON Kabel- og Vejteknik er en specialafdeling hos den landsdækkende elinstallatørvirksomhed ELCON A/S.

Vi rådgiver, etablerer, fejlfinder og vedligeholder inden for områderne vejbelysning og trafiksignaler. En af vores spidskompetencer er desuden kabelfejlsøgning, som vi udfører for både private og erhverv.

Læs om Kabel- og Vejteknik

Skal vi tage en snak om kabel­fejl­søgning?

Skriv til os eller giv os et kald - vi er altid klar på at tale om dine specifikke behov.

Palle Jørgensen

Funktionschef

M:+45 4122 2254 E:pajo@elcon.dk
20200602 135356
Tekniker i gang med kabelfejlsøger

Underleverandør til andre firmaer

Vi bliver ofte hyret ind som underleverandør til andre elinstallatører, hvor vores opgave består i at finde og præcist stadfæste kabelfejlen, som elinstallatøren derefter selv udbedrer for deres kunde. 

Hos ELCON Kabel- og Vejteknik har vi både kompetencerne, erfaringen og udstyret til at finde fejl på kabler under alle typer af terræn. 

De fleste af vores teknikere har +15 års erfaring inden for kabel-fejlsøgning. Faktisk kan vi med stolthed sige, at der aldrig har været en eneste fejl, som vi ikke kunne finde.

Kabelfejlsøgning kræver det rette udstyr

Vores medarbejdere er højt specialiserede inden for kabelsøgning, og vi har udstyr til at anvende både kabelsøger, målebro, impulsekkometer, stødspænding og jordmikrofon i processen.

Vidste du, at det er muligt at finde ca. 65% af de fleste kabelfejl med en kabelsøger? De resterende 35% skal findes med mere avanceret udstyr.
Kabelsøger

Kabelsøger med bøjle

Med kabelsøgeren kan vi påvise, hvor i jorden kablet ligger. Der er mange situationer, hvor det er vigtigt at vide, præcist hvor kablet ligger – for eksempel i forbindelse med opførsel af carport eller rækværk i skel, så man ikke graver stikledningen over. Vi bruger også kabelsøgeren til at finde fejl, hvis der er afledning til jorden.

Impulsekkometer

Impulsekkometer

Udendørs bruger vi impulsekkometret til at lokalisere det område, hvor fejlen befinder sig. Vi anvender også impulsekkometret til at finde fejl på kabler indenfor, for eksempel i bygninger. Inde i en bygning kan man typisk ikke støde, og derfor er impulsekkometret i de situationer den eneste mulighed. Men den kan vi se gennem kablet, hvor der er ændringer eller noget unormalt.

Højspændingsstøder med Teleflex

Højspændingsstøder med Teleflex

Hvis impulsekkometret kommer til kort, bruger vi vores højspændingsstøder med Teleflex. Med den kan vi støde samtidig med, at den viser os, hvor mange meter ude fejlen befinder sig. Udstyret skaber en impuls med meget høj spænding for at høre overslaget. Vi bruger blandt andet højspændingsstøderen, når vi skal finde kabelfejl uden overgang til jord.

Jordmikrofon

Jordmikrofon

Når vi har identificeret det fejlramte kabel i jorden og støderen giver et overslag, kan det eksakte fejlsted høres med en jordmikrofon.

IMG 1992 Uden Gammel Logo

Kontakt os

Ønsker du rådgivning eller et uforpligtende tilbud på en opgave?