Fokus på energisparing i Hedensted Kommune

ESCO-LIGNENDE AFTALE OM GADEBELYSNING

HEDENSTED KOMMUNE

Gennem et ESCO-lignende projekt har EL:CON ansvaret for gadebelysningen i Hedensted Kommune. Projektet indeholder energirenovering, drift og vedligeholdelse af kommunens gadebelysning i 15 år.

 

Garanti om energibesparelse på 50 % årligt

EL:CON overtog driften af al gadelys i Hedensted Kommune pr. 1. januar 2012. Det er forventningen, at kommunen kommer til at spare i alt 27,3 mio. kr. over de 15 år kontrakten løber. Desuden vil 2000 nu slukkede lysarmaturer blive tændt igen, ligesom de eksisterende anlæg bliver renoveret.

Aftalen garanterer Hedensted Kommune en årlig besparelse på ca. 50 % af det nuværende energiforbrug. Det svarer til 2,1 mio. kWh til en værdi af ca. 3,2 mio. kr. Der er tale om en fuldt finansieret løsning, og Hedensted Kommune er en af de første kommuner i Danmark, som har indgået en sådan aftale.

EL:CON HAR

FOKUS PÅ ENERGIBESPARING

»Energibesparende projekter er et af EL:CONs strategiske fokusområder, og vi har bredt kendskab til ESCO- og energioptimeringsmodeller fra projekter med bygningsrenovering på blandt andet virksomheder, skoler, institutioner og sportshaller«, siger Steen Pedersen, sektionschef for EL:CON El-anlæg.

Til glæde for borgere, miljø og kommunekasse

Om aftalen med EL:CON siger formand for Teknik & Miljøudvalget i Hedensted Kommune, Peter Sigtenbjerggaard: »Det er en rigtig god aftale for Hedensted Kommune, som både sikrer et bedre produkt, mindre energiforbrug og en markant lavere pris. Til glæde for både borgere, miljø og kommunekassen. Mere kan vi vist ikke ønske os«.

Det er konsulentfirmaerne Spectras og Fredsted Consulting, der sammen med kommunen har lavet udbudsmaterialet og bistået med udarbejdelse af kontrakten med EL:CON. EL:CON vedligeholder i forvejen gadelys for Aarhus, Horsens, Esbjerg og Sønderborg kommuner samt for Vejdirektoratet i Østjylland.

ESCO = Energy Service COmpany 

 

Kontakt EL:CON

Skal vi holde lyset tændt? 

Kontakt EL:CON, hvis du vil høre mere om vores kompetencer inden for gadebelysning.

  KONTAKT EL:CON