Artikel

ESCO-lignende aftale om gadebelysning i Hedensted Kommune


Gennem et ESCO-lignende projekt har ELCON ansvaret for gadebelysningen i Hedensted Kommune. Projektet indeholder energirenovering, drift og vedligeholdelse af kommunens gadebelysning i 15 år.

Tekniker installerer gadebelysning

Garanti om energibesparelse på 50 % årligt

ELCON overtog driften af al gadelys i Hedensted Kommune pr. 1. januar 2012. Det er forventningen, at kommunen kommer til at spare i alt 27,3 mio. kr. over de 15 år kontrakten løber. Desuden vil 2000 nu slukkede lysarmaturer blive tændt igen, ligesom de eksisterende anlæg bliver renoveret.

Aftalen garanterer Hedensted Kommune en årlig besparelse på ca. 50 % af det nuværende energiforbrug. Det svarer til 2,1 mio. kWh til en værdi af ca. 3,2 mio. kr. Der er tale om en fuldt finansieret løsning, og Hedensted Kommune er en af de første kommuner i Danmark, som har indgået en sådan aftale.

”Energibesparende projekter er et af ELCONs strategiske fokusområder, og vi har bredt kendskab til ESCO- og energioptimeringsmodeller fra projekter med bygningsrenovering på blandt andet virksomheder, skoler, institutioner og sportshaller”
Steen Pedersen Sektionschef, ELCON El-anlæg

Til glæde for borgere, miljø og kommunekasse

Om aftalen med ELCON siger formand for Teknik & Miljøudvalget i Hedensted Kommune, Peter Sigtenbjerggaard: »Det er en rigtig god aftale for Hedensted Kommune, som både sikrer et bedre produkt, mindre energiforbrug og en markant lavere pris. Til glæde for både borgere, miljø og kommunekassen. Mere kan vi vist ikke ønske os«.

Det er konsulentfirmaerne Spectras og Fredsted Consulting, der sammen med kommunen har lavet udbudsmaterialet og bistået med udarbejdelse af kontrakten med ELCON. ELCON vedligeholder i forvejen gadelys for Aarhus, Horsens, Esbjerg og Sønderborg kommuner samt for Vejdirektoratet i Østjylland.

ESCO = Energy Service COmpany 

Download vores Hedensted Kommune case

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.