Nye forsyningsløsninger hos

Kronospan

Grønne tanker hos Kronospan

Et mangeårigt samarbejde mellem EL:CON og Kronospan har resulteret i flere store forsyningsprojekter, hvor EL:CON løbende har tilpasset forsyningen af høj- og lavspænding til Kronospans voksende produktionsforhold.

Stort erfaringsgrundlag

Når Kronospan oplever behovet for en omlægning eller udvidelse af deres produktion af spånplader, så tager de EL:CON med på råd. Nye produktionsforhold kræver nemlig ikke bare nye maskiner, men også nye anlæg, transformere eller andre ændringer i forsyningen af høj- og lavspænding. ”Vores samarbejde med EL:CONs teknikere går omkring 40 år tilbage til dengang det hed ARKE og senere NRGi, så der er et enormt erfaringsgrundlag at trække på”, fortæller IT Manager ved Kronospan Jørgen Flindt Hansen.


Det store erfaringsgrundlag blandt EL:CONs teknikere betyder, at de hurtigt kan gå til opgaverne, og har brug for et minimum af introduktion og forklaring. Det er gavnligt i forhold til både løbende vedligehold og planlagte projekter såvel som akutte driftsproblemer, hvor det er afgørende, at EL:CON kan være hurtigt ude.

40 årigt langt samarbejde

Øget forsyningskapacitet

Et af de større projekter har været opjusteringen fra to til tre forsyningsindføringer. Med en voksende produktion og flere maskiner, oplevede Kronospan en øget belastning på de to eksisterende indføringer og dermed en haltende driftssikkerhed. Opstod der problemer med den ene indføring, ville det sænke hele produktionen betydeligt.

EL:CON blev derfor sat på sagen og udbyggede kapaciteten med en tredje indføring, der leverede strøm til alle hjørner af produktionen. ”Behovet for forsyningsudvidelsen var centreret omkring et hjørne af produktionen, men i stedet for at tilføje mange megawatt lige her, så lavede vi en udvidelse af kapaciteten med en tredje indføring, der også sikrede mod driftsstop”, forklarer funktionschef i EL:CON, Ole Leth Frisenvad.

Gennemtænkte løsninger

Samarbejdet mellem Kronospan og EL:CON kan beskrives som et ”pingpong-forhold”, hvor man i fællesskab snakker sig frem til en løsning. Her er EL:CONs rolle blandt andet at få indkøbt de rigtige materialer, opbygge og installere nye anlæg og indføringer.

Derudover har EL:CON en vigtig opgave i at gennemtænke, hvordan de nye udvidelser spiller bedst sammen med det eksisterende forsyningsnet, så Kronospan altid sikres en stabil forsyning og en høj driftssikkerhed.

  LÆS MERE OM EL:CON FORSYNING

 

Kontakt os

Lad os tage en snak om hvordan vi bedst kan hjælpe din virksomhed.