Artikel

Nye forsyningsløsninger hos Kronospan


Et mangeårigt samarbejde med Kronospan har resulteret i flere store forsyningsprojekter, hvor ELCON løbende har tilpasset forsyningen af høj- og lavspænding til Kronospans voksende produktionsforhold.

Kronospan

Stort erfaringsgrundlag

Når Kronospan oplever behovet for en omlægning eller udvidelse af deres produktion af spånplader, så tager de ELCON med på råd. Nye produktionsforhold kræver nemlig ikke bare nye maskiner, men også nye anlæg, transformere eller andre ændringer i forsyningen af høj- og lavspænding. ”Vores samarbejde med ELCONs teknikere går omkring 40 år tilbage til dengang det hed ARKE og senere NRGi, så der er et enormt erfaringsgrundlag at trække på”, fortæller IT Manager ved Kronospan Jørgen Flindt Hansen.


Det store erfaringsgrundlag blandt ELCONs teknikere betyder, at de hurtigt kan gå til opgaverne, og har brug for et minimum af introduktion og forklaring. Det er gavnligt i forhold til både løbende vedligehold og planlagte projekter såvel som akutte driftsproblemer, hvor det er afgørende, at ELCON kan være hurtigt ude.

"Pingpong-samarbejde"

Samarbejdet mellem Kronospan og ELCON kan beskrives som et ”pingpong-forhold”, hvor man i fællesskab snakker sig frem til en løsning.

Øget forsyningskapacitet

Et af de større projekter har været opjusteringen fra to til tre forsyningsindføringer. Med en voksende produktion og flere maskiner, oplevede Kronospan en øget belastning på de to eksisterende indføringer og dermed en haltende driftssikkerhed. Opstod der problemer med den ene indføring, ville det sænke hele produktionen betydeligt.

ELCON blev derfor sat på sagen og udbyggede kapaciteten med en tredje indføring, der leverede strøm til alle hjørner af produktionen.

”Behovet for forsynings­udvidelsen var centreret omkring et hjørne af produktionen, men i stedet for at tilføje mange megawatt lige her, så lavede vi en udvidelse af kapaciteten med en tredje indføring, der også sikrede mod driftsstop”
Ole Leth Frisenvad Funktionschef, ELCON

Gennemtænkte løsninger

ELCONs rolle i samarbejdet med Kronospan er blandt andet at få indkøbt de rigtige materialer, opbygge og installere nye anlæg og indføringer.

Derudover har ELCON en vigtig opgave i at gennemtænke, hvordan de nye udvidelser spiller bedst sammen med det eksisterende forsyningsnet, så Kronospan altid sikres en stabil forsyning og en høj driftssikkerhed.

Download vores Kronospan case

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.