Sikrings- og elinstallationer i stor skala hos

Skovbrynet Lyngby

Grønne tanker hos Skovbrynet Lyngby

Da byggeriet Skovbrynet Lyngby stod færdigt med sine 786 boliger, fællesbygninger og p-kælder, var det med EL:CON som ansvarlig for elentreprisen. For EL:CON har det betydet, at der er sat punktum for EL:CON Østs hidtil største sikringsopgave og et projekt med elinstallationer i den helt store skala.

Totalentreprise med rådgivning på skitseplanet

Skovbrynet Lyngby stod færdigt i sommeren 2020 og med sine 38.350 m2 fordelt på boliger, fællesrum, p-kælder m.m., er det et projekt i den helt store liga, som EL:CON har stået for elentreprisen på. Allerede i 2017 var EL:CON med ved skitsebordet og planlægningen af byggeriet, der blandt andet omfatter Basecamp Lyngby – et stort studieboligbyggeri med 639 lejligheder.

Sammen med projektets øvrige samarbejdspartnere har EL:CON fungeret som rådgiver for totalentreprenør JFP/Max Bögl og givet input, råd og tilføjelser til byggeriets elinstallationer og sikringsløsninger.

Sikringsløsninger i stor skala

Da der er tale om en totalentreprise, har EL:CONs elektrikere haft fingrene i rigtig mange forskellige dele af byggeriets installationer og sikringsløsninger. ”Vi har stået for det overordnede elarbejde. Det vil sige elinstallationer til storkøkken, fælleshus og vaskeri, fællesområder og alle lejemål”, fortæller Flemming Jespersen, projektleder i EL:CON.

Normalt slutter installationsarbejdet ved lampeudtaget, men da bygherre Basecamp Student Real Estate var godt tilfreds med disse, fik EL:CON også en ekstra opgave med opsætningen af Basecamp Lyngbys lamper.

Det helt store projekt har været sikkerhedsinstallationerne. Her har EL:CON stået for installationen af automatisk brandalarmeringsanlæg (ABA) med over 2000 alarmpunkter, tone- og talevarslingsanlæg (AVA), røgudluftning og branddøre. Branddøre, røgudluftning, varsling samt elevatorer og ventilation bliver styret af ABA, så de automatisk aktiveres eller deaktiveres, hvis der opstår en situation.

”I det sidste år har vi haft mindst en elektriker gående og op mod 35, når vi har været flest. Det er uden tvivl vores største sikringsprojekt i EL:CON Roskilde hidtil”, udtaler Flemming.

Et stærkt samarbejde mellem flere afdelinger

Samarbejde på tværs

For at et projekt som Skovbrynet Lyngby kan gå op i en højere enhed, kræver det et stærkt samarbejde mellem de mange forskellige håndværkere.

Internt i EL:CON har det dog også krævet et ekstraordinært samarbejde mellem sikringsafdelingen og entrepriseafdelingen i Roskilde, der begge har været involveret i projektet. ”Det er virkelig en styrke for os, at vi kan samarbejde så godt på tværs af vores interne afdelinger og fokusere på at løse opgaven som ét samlet EL:CON”, forklarer Flemming.

Kontakt os

Lad os tage en snak om hvordan vi bedst kan hjælpe din virksomhed.