Artikel

Sikrings- og elinstallationer hos Skovbrynet Lyngby


Da byggeriet Skovbrynet Lyngby stod færdigt med sine 786 boliger, fællesbygninger og p-kælder, var det med ELCON som ansvarlig for elentreprisen - hvilket var ELCON Østs hidtil største projekt.

Skovbrynet Lyngby

Totalentreprise med rådgivning på skitseplanet

Skovbrynet Lyngby stod færdigt i sommeren 2020 og med sine 38.350 m2 fordelt på boliger, fællesrum, p-kælder m.m., er det et projekt i den helt store liga, som ELCON har stået for elentreprisen på. Allerede i 2017 var ELCON med ved skitsebordet og planlægningen af byggeriet, der blandt andet omfatter Basecamp Lyngby – et stort studieboligbyggeri med 639 lejligheder.

Elektriker fra ELCON

Grønnere profil

Sammen med projektets øvrige samarbejdspartnere har ELCON fungeret som rådgiver for totalentreprenør JFP/Max Bögl og givet råd og tilføjelser om el og sikring.

Sikringsløsninger i stor skala

Da der er tale om en totalentreprise, har ELCONs elektrikere haft fingrene i rigtig mange forskellige dele af byggeriets installationer og sikringsløsninger.

”Vi har stået for det overordnede elarbejde. Det vil sige elinstallationer til storkøkken, fælleshus og vaskeri, fællesområder og alle lejemål”
Flemming Jespersen Projektleder, ELCON.

Normalt slutter installationsarbejdet ved lampeudtaget, men da bygherre Basecamp Student Real Estate var godt tilfreds med disse, fik ELCON også en ekstra opgave med opsætningen af Basecamp Lyngbys lamper.

Det helt store projekt har været sikkerhedsinstallationerne. Her har ELCON stået for installationen af automatisk brandalarmeringsanlæg (ABA) med over 2000 alarmpunkter, tone- og talevarslingsanlæg (AVA), røgudluftning og branddøre. Branddøre, røgudluftning, varsling samt elevatorer og ventilation bliver styret af ABA, så de automatisk aktiveres eller deaktiveres, hvis der opstår en situation.

”I det sidste år har vi haft mindst en elektriker gående og op mod 35, når vi har været flest. Det er uden tvivl vores største sikringsprojekt i ELCON Roskilde hidtil”, udtaler Flemming.

Skovbrynet Lyngby

Samarbejde på tværs

For at et projekt som Skovbrynet Lyngby kan gå op i en højere enhed, kræver det et stærkt samarbejde mellem de mange forskellige håndværkere.

Internt i ELCON har det dog også krævet et ekstraordinært samarbejde mellem sikringsafdelingen og entrepriseafdelingen i Roskilde, der begge har været involveret i projektet. ”Det er virkelig en styrke for os, at vi kan samarbejde så godt på tværs af vores interne afdelinger og fokusere på at løse opgaven som ét samlet ELCON”, forklarer Flemming.

Download vores Skovbrynet Lyngby case

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.