Artikel

Kommunal administrations­bygning har 0-energi


ELCON programmerer intelligent styring til bæredygtigt kommunalt byggeri hos Aarhus kommune i Viby.

240 administrative medarbejdere ved Aarhus Kommune fik nyt tag over hovedet i Viby. Den nye administrationsbygning er kendetegnet ved bæredygtighed og lavt energiforbrug, og ELCON Aarhus har stået for den omfattende elentreprise.

Solen som energikilde

Byggeprojektet har blandt andet omfattet solceller til elproduktion, solfangere til produktion af varme og genvinding af ventilation. Der har været tale om et konkurrenceprojekt, hvor ELCON Aarhus har været med helt fra begyndelsen.

ELCONs opgaver i forbindelse med projktet

ELCON har udført opgaver inden for stærk- og svagstrøm, tyverialarm, adgangskontrol, automatisk brandalarmanlæg, CTS og forberedelse af videoovervågning.

ELCONs tekniker ved 0-energi bygning i Aarhus

ELCON har programmeret intelligent styring

Aarhus Kommune lagde vægt på, at den nye administrationsbygning skal være fleksibel. Som teknisk leverandør har ELCON således skulle medregne kravet om, at det blandt andet skulle være let at flytte vægge og dermed ændre på størrelsen af kontorerne.

ELCON har stået for at programmere den intelligente styring til byggeriet. Et traditionelt og fuldt integreret CTS-setup har fået komfort og lavt energiforbrug til at spille sammen. Blandt andet kan hver bruger individuelt indstille temperaturen på kontoret, regulere solgardinerne og aktivere den naturlige ventilation.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.