Artikel

CTS-anlæg i særklasse hos Dansk Metal


Samarbejdet mellem ELCON og Dansk Metal har resulteret i et CTS-anlæg hos Dansk Metals hovedkontor. Alt fra solgardiner til ventilation styres over CTS-anlægget, som løbende optimeres og udbygges.

Dansk Metal

CTS-anlæg med mange funktioner

Hos Dansk Metal i København er der tænkt grundigt over energiforbrug, besparelsespotentiale og komfort i det store hovedkontor, der har et af Danmarks måske mest omfattende CTS-anlæg. ELCON Bygningsautomatik har hjulpet Dansk Metal med at bygge CTS-anlægget og tilkoblet alt fra styring og overvågning af køleskabe og frysere til pumpebrønde, solgardiner og køle- og varmeanlæg.

”Målet er altid at opnå så gode energibesparelser som muligt uden at gå på kompromis med medarbejdernes komfort”
Stephan Andersen Teknisk chef, Dansk Metal
Fibertekniker ved vogn

Langt samarbejde med stort knowhow

Med et langt samarbejde bag sig har ELCONs medarbejdere et stort knowhow at trække på, når CTS-anlægget løbende skal optimeres og justeres. Der kommer nemlig hele tiden nye projekter til, efterhånden som ELCON og Dansk Metal gør sig nye erfaringer om bygningens energiforbrug i forskellige vejrforhold og sæsoner.

”Der er koblet en lang række følere og målere på, som overvåger CTS-anlægget, og de data bruger vi hele tiden til at justere anlægget. Vi arbejder tæt sammen om at finde de bedste optimeringsmuligheder og løsninger”, fortæller Morten Bang Holmtoft, salgschef i CTS ELCON.

Løbende optimeringer

Bygningens solgardiner er en af de seneste tilføjelser til CTS-anlægget, som ved hjælp af temperaturmålere og følere sørger for automatisk skygge til kontorerne, når solen skinner. Ved at skygge for solens varme, kan der spares på energien til ventilationssystemet, som ellers ville komme på hårdt arbejde. Samtidig udnyttes dagslyset mest muligt, da solgardinerne kun rulles for, når der er behov for det.

Flere projekter er i pipeline, blandt andet i forbindelse med en ny etage, der bygges på hovedkontoret, og som også skal kobles til CTS-anlægget. ”Det hele hænger sammen, og vi kan se, at jo mere vi kan koble på, des mere kan vi styre, overvåge og optimere, og jo bedre et anlæg får vi”, slutter Stephan Andersen.

CTS-anlæggets funktioner

Download vores Dansk Metal case

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.