Artikel

Elteknologi i multifunktionelt samspil ved Ejner Hessel


ELCON er i forlængelse af flere vellykkede samarbejder med Ejner Hessel blevet tildelt teknikentreprisen i det nye Mercedes-Benz bilhus i Tilst.

Fortsættelse af stærkt samarbejde

ELCON har haft alle virksomhedens byggetekniske kompetencer i spil hos Ejner Hessel og igen markeret sig som voksende aktør på det eltekniske marked.

Ejner Hessel

Alle byggetekniske kompetencer i spil

ELCON har som elteknisk virksomhed for alvor bevist sine evner under byggeriet af det nye bilhus. En komplet udskiftning og omlægning, hvor samtlige eltekniske installationer er erstattet med et avanceret og fremtidssikret system.

"Vi har haft alle ELCONs byggetekniske kompetencer i spil i det nye Mercedes-Benz hus. Det vil sige alt elinstallationsarbejde, CTS, automatisk brandventilation og alarmering (ABV og ABA), termisk videoovervågning (TVO), VVS, ventilation og leverance af el- og styretavler fra vores eget tavleværksted. Det har været et helt specielt samarbejde, især da kvalitetsniveauet har været højt, og fokus har været så fremtidsorienteret", fortæller Thomas Nejsum, Funktionschef hos ELCON.

Fremtidssikrede løsninger

I dag er bilhuset totalinstalleret med strømbesparende LED-belysning og CTS-kontrollerede rumstyringsfunktioner for regulering af lys, varme, ventilation og vinduer m.m. 

"Lyset kontrolleres ved hjælp af vores DALI bussystem, hvor vi kan styre hver enkelt lampe særskilt over CTS’en. Vi har mulighed for at tilpasse al belysning - fra over skrivebordet til den enkelte bil i udstillingen. For eksempel kan vi indkredse lyset omkring en udvalgt bil i udstillingen, hvilket giver en flot effekt på forbipasserende bilister om aftenen", forklarer Thomas Nejsum og fortsætter:

"Når første medarbejder kommer om morgenen og slår alarmen fra, aktiveres lyset samt ventilationen, og temperaturen reguleres fra et standby-mode. Omvendt; når sidste medarbejder slår alarmen til, sendes et signal, der slukker ventilationssystemet og lyset, temperaturen går i stand-by, åbne vinduer lukkes, og porte frakobles.

Ligeledes er der udført et avanceret ABV og ABA system, som i tilfælde af brand selv kan åbne vinduer, lukke brandgardiner og døre, starte røgindblæsning, åbne porte og alarmere brandvæsnet. Det har været en fornøjelse at arbejde og lykkes med et så omfattende samspil af fremtidssikrede og energibesparende løsninger", udtaler Thomas Nejsum.

Mercedes Benz hos Ejner Hessel

Uddannelse & udvikling

ELCON går målrettet efter at blive en markant aktør inden for det eltekniske marked. Ved kontinuerligt at videreuddanne virksomhedens medarbejdere, holder virksomheden sig i teten af den teknologiske udvikling.

"Samarbejdet med Ejner Hessel har været meget tilfredsstillende. Oplevelsen af at være en rådgivende og aktiv medspiller til løsningerne har i høj grad været til stede, og vi er bestemt stolte af resultatet. Et samarbejde og slutresultat, der stemmer rigtig godt overens med vores vision"
Thomas Nejsum Funktionschef, ELCON

Download vores Ejner Hessel case

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.