Artikel

Overblik over ledningsnettet hos Fredericia Fjernvarme


I mere end 40 år har ELCONS afdeling for termografi termograferet de mere end 168 km ledningsnet hos Fredericia Fjernvarme. Det giver overblik samt mulighed for at være på forkant med vedligehold.

På forkant med vedligehold

På forkant med vedligehold 

At være på forkant har sine fordele, og det er som oftest bedre at planlægge og være i god tid frem for at rykke ud akut en søndag eftermiddag. Det er tankegangen hos Fredericia Fjernvarme, som har fokus på at tage renoveringen af deres fjernvarmenet i opløbet.

Her spiller termografi en vigtig rolle. Med termografering kan Fredericia Fjernvarme nemlig få et godt overblik over nettets tilstand. Fredericia Fjernvarme har de senere år valgt at gå grundigt til værks og undersøger og reparerer alle tegn på behov for vedligehold.

”Vi får en rapport fra ELCON, hvor vi kan se varmeudviklingen på en skala fra 1 – 3, hvor tre er reelle brud. Vi tager selvfølgelig det vigtigste først, men undersøger også kategori 1. Det har vi haft stor succes med, og vores vedligehold er både bedre planlagt, og vi finder færre alvorlige fejl år for år,” fortæller ledningsmester Kenn Gade Thomsen.

"Termograferingen er et vigtigt instrument til vores tilstandskontrol, og vores strategi med at tage tingene i opløbet ser ud til at virke.”
Carl Hellmers Direktør hos Fredericia Fjernvarme
Til gavn for borgere og økonomi

Til gavn for borgere og økonomi

Kenn fortæller desuden, at fremgangsmåden betyder, at større renoveringsprojekter har kunnet udsættes, fordi rørene holder længere. Det kan betale sig økonomisk og er også til gavn for borgerne i området, fordi de punktvise renoveringer er langt mindre omfattende end de større renoveringsprojekter.

”Termograferingen er et vigtigt instrument til vores tilstandskontrol, og vores strategi med at tage tingene i opløbet ser ud til at virke", fortæller Carl Hellmers, direktør hos Fredericia Fjernvarme.

Tæt på fra bilen

Tæt på fra bilen

Når ledningsnettet bliver termograferet i Fredericia-området, foregår det fra bil, og en medarbejder fra ELCON og Fredericia Fjernvarme kører sammen i bilen og foretager termograferingen. Også det har sine fordele.

”Vi kan komme helt tæt på ledningsnettet og vende eventuelle billeder fra termograferingen undervejs i bilen, fortæller Kenn.”

Andre fordele ved termografering fra bil er også, at man har mulighed for at sortere fejlvisninger fra, fx udtrækket fra en tørretumbler. Man har også mulighed for at løfte brønddæksler, måle temperatur i jorden ned til en meters dybde, og man har mulighed for at lytte på markeringerne for at give den rigtige vurdering.

Et godt samarbejde

Et oplagt spørgsmål at stille, er hvordan og hvorfor det mangeårige samarbejde har varet ved. Ifølge Carl og Kenn skyldes det simpelthen, at Fredericia Fjernvarme har været godt tilfredse med opgaveløsningen. 

Download vores case om Fredericia Fjernvarme

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.