Artikel

Godt forbrugsoverblik hos Hillerød Forsyning


ELCONs måling af peaks og kapacitet på Hillerød Forsynings seks forsyningstavler har resulteret i et detaljeret overblik over energiforbruget og store besparelser på bundlinjen.

Hilleroed Forsyning

ELCON kom med lyse idéer for ombygning med overblik

Hillerød Forsyning igangsatte en plan for fremtidssikring af forsyningen på kontrolcenteret Solrødgård, som krævede en ombygning af deres seks forsyningstavler

"På det tidspunkt havde vi allerede ombygget tavlerne flere gange, og vi var derfor nødt til at være fuldkommen sikre på, at tavlerne havde kapacitet til flere ombygninger og et større elforbrug"
Nicklas Rosenstjerne Kølle Funktionsleder, ELCON

ELCON tog derfor fat på opgaven med at måle de reelle peaks på strømforbruget for at sikre Hillerød Forsyning et overblik over forsyningstavlernes kapacitet, som var baseret på de nyeste data.

Nye komponenter fra ELCON

Nye komponenter klarede jobbet

For at danne et grundigt overblik måtte der indsamles data fra en hel måned, og her fandt ELCON en både effektiv og billig metode. ”Med dataindsamling på seks forsyningstavler kunne det hurtigt blive en både omfangsrig og dyr opgave. Så fremfor at bruge den mest almindelige metode og leje måleudstyr, foreslog vi i stedet Hillerød Forsyning at investere i PowerRadar IoT-komponenter til målingerne, så de kunne få en permanent løsning”, fortæller Nicklas.  

PowerRadars er små kabel- og batterifri strømspoler, som monteres på kablet til forsyningstavlen og måler strømforbrug og peaks. Via et trådløst signal sendes data videre op i skyen. Her kan kunden og ELCON tilgå den og foretage analyser og vurderinger af forsyningstavlernes tilstand og kapacitet.

Med en samlet pris på 30.000 kr. for en permanent løsning med komponenter til alle tavler samt installation og databehandling, kunne Hillerød Forsyning hurtigt se fordelene. Alternativet ville nemlig have været en midlertidig løsning til mellem 45.000-96.000 kr.

IoT-komponenter fra ELCON

Resultater på bundlinjen

Målingernes resultater viste sig hurtigt at kunne betale investeringen hjem. Ved at analysere dataovervågningen opdagede ELCON, at et anlæg unødvendigt kørte på Solrødgård, mens bygningerne stod tomme. Med et forbrug på 75 kW sparede Hillerød Forsyning 1200 kr. dagligt ved blot at slukke anlægget. Derudover viste målingerne en skæv fasefordeling på en af forsyningstavlerne, hvilket overbelastede transformeren og afkortede dens levetid.

Med IoT-komponenterne viste det sig, at strømforbrug og peaks på de seks forsyningstavler ikke oversteg tavlernes kapacitet og det aktuelle forsyningsbehov hos Hillerød Forsyning.

”Vi anbefalede alligevel Hillerød Forsyning at skifte forsyningstavlerne, da vi målte ca. 70% belastning på den ene tavle”, fortæller Nicklas. I fremtiden står Hillerød Forsyning nemlig over for et større energibehov, da der blandt andet skal opsættes ladestandere til elbiler på Solrødgaard. Disse skal tilkobles de seks forsyningstavler, så strømforbruget vil stige betragteligt.

I den forbindelse vil IoT-komponenterne fortsat være en effektiv vej til dataindsamling og måling af peaks og strømforbrug, så Hillerød Forsyning også i fremtiden har et konstant og faktuelt overblik.

Download vores Hillerød Forsyning case

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.