Artikel

Kabelfejlsøgning på markvandingsanlæg


En landmand var for nylig i problemer. Markvandingsanlægget var nemlig gået i stykker, og fejlen kunne ikke umiddelbart lokaliseres. ELCON fandt hurtigt fejlen via kabelfejlsøgning.

Markvandingsanlaeg 500X281

Landmand i knibe

Fejlen på markvandingsanlægget kunne ikke umiddelbart lokaliseres. Med en vejrudsigt, hvor regnen på det tidspunkt havde lange udsigter, så det ud til at blive et problem.

ELCONs hjælp kom så at sige på et tørt sted, og ved hjælp af kabelfejlsøgning med højspændingsstøder lokaliserede ELCON hurtigt fejlen, så reparationen kunne påbegyndes.

Palle Jørgensen, funktionschef i ELCON, fortæller:

"Hvis der opstår fejl eller brud på kabler i jorden, kan det betyde nedbrud af installationer og måske tab af produktion. Vi kan i ELCON lokalisere bruddet med vores specialiserede udstyr til kabelsøgning, så fejlen hurtigt kan repareres."

"Vi kan i ELCON lokalisere bruddet med vores specialiserede udstyr til kabelsøgning, så fejlen hurtigt kan repareres.”
Palle Jørgensen Funktionschef, ELCON
Forskellen er avanceret udstyr og kompetencer

Forskellen er avanceret udstyr og kompetencer

Hos ELCON har vi kompetencerne, erfaringen og avanceret udstyr til at finde fejl på kabler under alle typer af terræn. Kabelfejlsøgning kan både lokalisere fejl i jorden, eller som i dette tilfælde, på anlæg.

Til at finde fejl har vi mulighed for at anvende både kabelsøger, målebro, impulsekkometer, stødspænding og jordmikrofon. Omkring 65 % af alle fejl kan findes med kabelsøger, mens de resterende 35 % kan findes med vores øvrige avancerede udstyr.

Højspændingsstøder, som blev anvendt til at finde fejlen på markvandingsanlægget, skaber en impuls med meget høj spænding for at høre overslaget.

Markvandingsanlaeg 2 500X281

Hurtig udrykning

Netop muligheden for hurtigt at få fejlen lokaliseret, er noget af, det vi tilbyder i ELCON. I tilfældet med markvandingsanlægget ringede kunden om eftermiddagen, kunden blev kontaktet på dagen for at aftale praktik og opgavens omfang, og dagen efter om formiddagen var opgaven løst.

Palle Jørgensen fortæller:

"Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at vi kan rykke ud med så kort varsel altid, men som regel kan vi rykke ud med kort varsel for at hjælpe kunderne."

Download case om kabelfejlsoegning

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.