Artikel

Ny intensivafdeling i Viborg


Intensivafdelingen i Viborg tilbyder nu moderne teknologi og bedre mulighed for ro og nærhed for patienterne. I ELCON har vi bidraget til projektet med vores eltekniske kompetencer.

Bedre rammer for alvorligt syge

Bedre rammer for alvorligt syge

Intensiv-etagen på Regionshospitalet Viborg er blevet moderniseret og står klar med moderne teknologi til at modtage patienter.

Det nye afsnit rummer 12 nye intensiv-stuer, gangarealer, møderum, velkomstområde og stuer for de pårørende.

”De 12 stuer er kernen i renoveringen, og de nye rammer betyder bedre mulighed for ro, afskærmning, overvågning og tæt pleje og behandling, som intensivpatienter har behov for,” fortæller Anthon Maibing, projektleder, Hospitalsenhed Midt.

I ELCON har vi bidraget til projektet, og vi har stået for elinstallation og for brand- og sikringsopgaver.

”De nye rammer betyder bedre mulighed for ro, afskærmning, overvågning og tæt pleje og behandling, som intensivpatienter har behov for.”
Anthon Maibing Projektleder, Hospitalsenhed Midt
Intelligent styring

Fokus på kvalitet, ro og nærhed

Ved renoveringen har kvalitet, ro og nærhed været i centrum. Et eksempel er de flotte vægdekorationer med naturlige motiver, som bidrager til at skabe ro og heling for patienterne. Forskning viser nemlig, at denne type dekorationer har en positiv effekt.


I installationerne er der også taget højde for en række forhold, som bidrager til trygge rammer. Tavlerne styrer afdelingens 12 stuer individuelt, og det har den fordel, at man i tilfælde af nedbrud i en tavle, ikke oplever nedbrud på flere stuer.


Lyset er turnable white, hvilket gør det muligt at tilrettelægge lyset efter dagslyset og styre den oplevede temperatur og stemning i rummet. Det bidrager til den rette stemning og understøtter en bedre døgnrytme og søvn for patienterne.


Lyset slukkes automatisk, når det ikke er i brug, så hospitalet ikke anvender unødig strøm.

Et godt samarbejde

Et godt samarbejde

ELCON har tidligere hjulpet sygehuset med ABA-løsninger og bød på opgaven med renoveringen. Om hospitalets ønsker til samarbejdspartnerne i forbindelse med intensiv-byggeriet, siger Anthon Maibing:

”Det nye intensiv-afsnit er bygget i eksisterende rammer på et hospital i fuld drift og med sårbare patienter lige ved siden af. Derfor har det været vigtigt for os med gode og kompetente samarbejdspartnere, som har viden om hospitalsbyggeri og forståelse for vores behov, vilkår og de justeringer, som kan være nødvendige undervejs i projektet.”

 

Intelligent styring

Fleksibilitet er en styrke

I projektet har det været en fordel, at ELCON også har en lokal afdeling i Viborg. Entrepriseafdelingen i ELCON har stået for projektet, og ELCONs Viborg-afdeling har kunne træde til ved behov for ekstra mandskab.


Den nye moderniserede etage er på 1.950 kvadratmeter.

Download vores case om Regionshospitalet Viborg

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.