Artikel

Elentreprise ved renoveringen af stadionkvarteret


ELCON, forhenværende Frandsen El, stod i spidsen for elentreprisen i den fire år lange renovering af Stadionkvarteret i Glostrup.

Samarbejdspartner med ballast

ELCON var med som underleverandør på elentreprisen, da entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen gik i gang med renoveringen af Stadionkvarteret i Glostrup. Her var nemlig brug for en samarbejdspartner, der både havde størrelsen og kompetencerne til at levere kvalitetsløsninger fra start til slut, og som kunne håndtere en el-entreprise i den helt store skala.

”Vi havde brug for en partner med ballast, der kunne give input, finde gode og kreative løsninger og være med i beslutningsprocessen hele vejen. Vores lange samarbejde med ELCON betød, at vi vidste, at det kunne de”, fortæller Lars Lynge, seniorprojektleder ved Enemærke & Petersen.

Boligblok i Stadionkvarteret

Elentreprise i stor skala

Med sine 1235 boliger er det et af Danmarks hidtil største renoveringsprojekter, der bød på seks etaper med godt samarbejde, god rådgivning og gode løsninger.

Ét projekt – seks etaper

Renoveringen af Stadionkvarteret forløb over 4 år og var inddelt i 6 etaper. Mens første etape forløb, gik planlægningen og projekteringen af fase 2 i gang. Her blev erfaringer, omprioriteringer og ideer fra første fase implementeret.

Der blev arbejdet med tre typer renoveringer: totalrenoveringer, sammenlægningslejligheder og moderniseringslejligheder. I totalrenoveringerne og sammenlægningslejlighederne er alt el lavet fra bunden, men også moderniseringslejlighederne har stået på helt nye elinstallationer i køkken, bad og tavler.

Godt samarbejde internt og eksternt

Når der har været travlest, har op til 28 elektrikere arbejdet sammen om alt fra elinstallationer, forsyningskabler, hovedtavler, dørtelefonanlæg, røgmeldere og installationer til ventilation. ”Det har krævet et godt samarbejde med de andre håndværkere på pladsen og ikke mindst et rigtig godt samarbejde internt at få det til at lykkes”, forklarer Casper Bøge Wielsøe, projektleder hos ELCON.

”Vi havde brug for en partner med ballast, der kunne give input, finde gode og kreative løsninger og være med i beslutningsprocessen hele vejen. Vores lange samarbejde med ELCON betød, at vi vidste, at det kunne de”
Lars Lynge Seniorprojektleder ved Enemærke & Petersen
Boligblok i Stadionkvarteret

Godt samarbejde med sikker takt

Samarbejde er nøgleordet i renoveringen af Stadionkvarteret, hvor bygherre, rådgivere og entreprenører har haft deres daglige gang på byggepladsen. Det gjorde det muligt at løse problemerne i fællesskab direkte på pladsen, når de opstod. Dermed var beslutningsprocessen kort, og for ELCONs elektrikere betød det, at de kunne arbejde hurtigere og undgå ventetid og stop i byggeriet. ”Det har været et unikt samarbejde, hvor alle har budt ind og evnet at arbejde i takt med hinanden”, fortæller Lars.

Sammen med den fleksible planlægning i seks etaper har det gode samarbejdet i sidste ende betydet, at man har afleveret et færdigt Stadionkvarter seks måneder før tidsplanen.

Download vores Stadionkvarteret case

Du kan læse om vores case og downloade den - klik på casen nedenfor.

Snakker I Telefon

Skal vi tage en snak om dine behov?

Vores reception kan viderestille dig til den rette person. Ring til os på 7266 7000 eller skriv til elcon@elcon.dk.